Binnenland

Ambtelijke terreur in Nederland: hoe de Belastingdienst bewust het leven van heel veel mensen verwoestte

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belastingdienst besloot in 2014 de kinderopvangtoeslag voor vele honderden ouders volledig stop te zetten en terug te vorderen. De ouders zouden hebben ‘gefraudeerd’.

Sommige ouders moesten per direct duizenden euro’s overmaken. Er werd beslag gelegd op loon. Er was geen betalingsregeling mogelijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De Belastingdienst heeft het leven verwoest van heel veel mensen,” zei Edgar Mulder (PVV) tijdens het debat over deze zaak in de Tweede Kamer.

Dramatisch

“De gevolgen waren en zijn dramatisch,” vervolgde hij.

Schulden, relatieproblemen, echtscheidingen, mensen zijn uit hun huis gezet.

“En dit alles op basis van vermeende fraude,” aldus Mulder. “Geen aangetoonde fraude.”

Het leven zuur te maken

De Belastingdienst heeft gewone burgers, gewone ouders tot fraudeur verklaard,” zei hij. “Zonder proces, zonder bewijzen.”

Toen de dienst erachter kwam dat zij fout zat, toen ambtenaren erachter kwamen dat ze fout zaten, zijn de fouten niet hersteld, merkte het Kamerlid op.

“Ze gingen door met mensen het leven zuur te maken,” zei hij.

Onacceptabel

Zelfs de staatssecretaris heeft na heel lang wegduiken erkend dat er onrechtmatig is gehandeld door de Belastingdienst, klonk het.

“Wat hier is gebeurd, is onacceptabel,” zei Mulder.

Ambtelijke terreur

“De staatssecretaris wist dat er dingen fout gingen, maar liet de ambtelijke terreur van dwanginvorderingen, loonbeslagen en huisuitzettingen doorgaan,” vervolgde hij.

Er moet een passende vergoeding komen, besloot het Kamerlid.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
4 jaren geleden

Dit gaat al jaren zo , het hele toeslagen systeem moet op de schop en herzien worden.En als het kan mensen inhuren die hun vak verstaan….. Ook weer zo’n instelling waar de boel in het honderd is gelopen….Kost ook weer allemaal geld wat je beter kunt besteden…….De belastingdienst chaos creëren, leuker kunnen we het niet maken….

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Hier laat de overheid per ongeluk even haar ware gezicht zien. De overheid is je vijand, elk onvoorwaardelijk vertrouwen in haar zal vroeg of laat ongenadig afgestraft worden. Wees altijd op je hoede en geef haar nooit je stem cadeau, het zal je altijd bezuren.

Coldshot
Coldshot
4 jaren geleden

Dezelfde vooringenomenheid en terreur bestaat al JAREN bij de bijstand, uwv en jeugdzorg…. Allemaal uitwassen van een onmenselijk graai-regime wat excelleerd met “botte bijl beleid” in vvd stijl.. Hoelang laten we deze monsters en hun dictator-maatjes (de nep-christenen) nog ons land slopen en plunderen????

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

belasting is altijd al diefstal.. de besproken werkwijze is diefstal op diefstal.. door de boetes op die diefstal..
en in nog engere mate daar ook weer boetes op.. tot jij alles aan bezit kwijt bent pas na dat jij in door lenen van bank in blijvende schuld zit en blijft.. door het nooit meer op kunnen van onschuld..
nederland heeft een systeem waardoor jij in dat systeem wet overtreder wordt door je te houden aan dat systeem..
tijd om dat systeem wat uitgevoerd wordt door mensen die een eed hebben uitgesproken deze mensen op meineed op die uitgesproken eed wettelijk te straffen.. maar ja dat kunnen dan ook alleen mensen die een eed hebben uitgesproken.. dus schieten we daar niks mee op..
al het recht wat in de democratie nederland is is van onze de burger zijn hand en hebben we uit handen gegeven.. het wordt hoog nodig tijd om dat recht weer terug in eigen hand te nemen.. aan de uitvoerders is aantoonbaar misbruik te verwijten.. tijd voor bezems en hooivorken..
te beginnen bij het OM..

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x