Homepagina » Binnenland » Ambtelijke terreur in Nederland: hoe de Belastingdienst bewust het leven van heel veel mensen verwoestte
belastingdienst

Ambtelijke terreur in Nederland: hoe de Belastingdienst bewust het leven van heel veel mensen verwoestte

De Belastingdienst besloot in 2014 de kinderopvangtoeslag voor vele honderden ouders volledig stop te zetten en terug te vorderen. De ouders zouden hebben ‘gefraudeerd’.

Sommige ouders moesten per direct duizenden euro’s overmaken. Er werd beslag gelegd op loon. Er was geen betalingsregeling mogelijk.

“De Belastingdienst heeft het leven verwoest van heel veel mensen,” zei Edgar Mulder (PVV) tijdens het debat over deze zaak in de Tweede Kamer.

Dramatisch

“De gevolgen waren en zijn dramatisch,” vervolgde hij.

Schulden, relatieproblemen, echtscheidingen, mensen zijn uit hun huis gezet.

“En dit alles op basis van vermeende fraude,” aldus Mulder. “Geen aangetoonde fraude.”

Het leven zuur te maken

De Belastingdienst heeft gewone burgers, gewone ouders tot fraudeur verklaard,” zei hij. “Zonder proces, zonder bewijzen.”

Toen de dienst erachter kwam dat zij fout zat, toen ambtenaren erachter kwamen dat ze fout zaten, zijn de fouten niet hersteld, merkte het Kamerlid op.

“Ze gingen door met mensen het leven zuur te maken,” zei hij.

Onacceptabel

Zelfs de staatssecretaris heeft na heel lang wegduiken erkend dat er onrechtmatig is gehandeld door de Belastingdienst, klonk het.

“Wat hier is gebeurd, is onacceptabel,” zei Mulder.

Ambtelijke terreur

“De staatssecretaris wist dat er dingen fout gingen, maar liet de ambtelijke terreur van dwanginvorderingen, loonbeslagen en huisuitzettingen doorgaan,” vervolgde hij.

Er moet een passende vergoeding komen, besloot het Kamerlid.Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Hier laat de overheid per ongeluk even haar ware gezicht zien. De overheid is je vijand, elk onvoorwaardelijk vertrouwen in haar zal vroeg of laat ongenadig afgestraft worden. Wees altijd op je hoede en geef haar nooit je stem cadeau, het zal je altijd bezuren.

  24 likes
 2. Dezelfde vooringenomenheid en terreur bestaat al JAREN bij de bijstand, uwv en jeugdzorg…. Allemaal uitwassen van een onmenselijk graai-regime wat excelleerd met “botte bijl beleid” in vvd stijl.. Hoelang laten we deze monsters en hun dictator-maatjes (de nep-christenen) nog ons land slopen en plunderen????

  19 likes
 3. Het getuigt er wat mij betreft van, dat ze willen kijken hoe ver ze kunnen gaan. En dan uiteraard een bonus voor die stropdas crimineel. Zelfs nu het boven tafel ligt, wordt er niemand opgeknoopt. Zegt genoeg lijkt me. Maar NL, geen zorgen hoor, over een tijdje zitten we weer in de middeleeuwen. Het vreugde vuur heet dan gewoon weer brandstapel.

  17 likes
 4. Dit gaat al jaren zo , het hele toeslagen systeem moet op de schop en herzien worden.En als het kan mensen inhuren die hun vak verstaan….. Ook weer zo’n instelling waar de boel in het honderd is gelopen….Kost ook weer allemaal geld wat je beter kunt besteden…….De belastingdienst chaos creëren, leuker kunnen we het niet maken….

  15 likes
 5. :adrianus-johannes.

  belasting is altijd al diefstal.. de besproken werkwijze is diefstal op diefstal.. door de boetes op die diefstal..
  en in nog engere mate daar ook weer boetes op.. tot jij alles aan bezit kwijt bent pas na dat jij in door lenen van bank in blijvende schuld zit en blijft.. door het nooit meer op kunnen van onschuld..
  nederland heeft een systeem waardoor jij in dat systeem wet overtreder wordt door je te houden aan dat systeem..
  tijd om dat systeem wat uitgevoerd wordt door mensen die een eed hebben uitgesproken deze mensen op meineed op die uitgesproken eed wettelijk te straffen.. maar ja dat kunnen dan ook alleen mensen die een eed hebben uitgesproken.. dus schieten we daar niks mee op..
  al het recht wat in de democratie nederland is is van onze de burger zijn hand en hebben we uit handen gegeven.. het wordt hoog nodig tijd om dat recht weer terug in eigen hand te nemen.. aan de uitvoerders is aantoonbaar misbruik te verwijten.. tijd voor bezems en hooivorken..
  te beginnen bij het OM..

  14 likes
  • adrianus-johannes

   Ik zit al een jaar of 25 in de conspiracy awakening truth seeking sh*t en al die tijd hoor ik over ‘het wordt hoog nodig tijd om dat recht weer terug in eigen hand te nemen’. Alles wat er is geprobeerd is neergesabeld of geinfiltreerd. Vertrouw niet op een Q anon en vertrouw gemakshalve de alternatieve media ook maar niet meer; waarom zou dat geen controlled opposition zijn? Zoals FVD en PVV? Tenslotte komt het internet van DARPA… we are screwed… Dit is mijn laatste reactie op internet ten aanzien van dit soort berichten.

   Er is wel veel oproer in de wereld en om ons te beperken tot NL; de boeren gaan vlak voor kerst de distributie bedrijven voor supermarkten lam leggen door te blokkeren… Iedereen… zorg dat je volgende week een voorraadje hebt voor tenminste een paar dagen.

   Maar die boeren weten in essentie niet waar ze tegen protesteren of zouden moeten protesteren. Ze protesteren tegen symptomen van onze ware machthebbers; Parasieten. Ze zouden moeten protesteren tegen die parasieten en het volk mee trekken daarin… Dan stevenen we langzaam af naar een revolutie waarin zich meer kan voltrekken dan alleen wat symptoom bestrijding.

   Maar na 25 jaar en een ingeslapen mede mens om me heen, sommigen van hen met verdwaasde blikken in hun ogen; zich niet realiseren in wat voor dystofie we nu al leven…

   Symptoom bestrijding en een totale afdwaling van onze ziel/source/bron en een totale afwezigheid van levensvreugde/energie… een totale afsnijding van onze ware bron.

   Heb ik geen hoop meer. Op nieuwsuur lachen de presentatoren de franse demonstranten uit; wat is dat voor boodschap?

   We zijn gekaapt en aan de verliezende hand.

   4 likes
 6. En zo zie je het ware gezicht van de Belastingdienst en de werkwijze. Een werkwijze die gelijk is aan die van de maffia. ‘Wij vinden dat jij onterecht geld van ons hebt gehad, dus direct terugbetalen, want anders…’
  Mooier kunnen ze het niet maken, wel crimineler.

  7 likes
 7. De zogenaamde schuldhulpverlening is in feite precies hetzelfde, alleen dan wel met bureaucraten in beeld. Bij schuldhulpverlening gaat het alleen maar over het betalen van rekeningen. Dan wordt er ook beslag op het inkomen gelegd en is het de gemeente die er voor zorgt dat de rekeningen betaald worden. Wat houdt een gezin, een stel of zelfstandig wonende dan nog over voor zijn dagelijkse eerst behoeften? Ook bijna niets. Dat is in feite dezelfde terreur. Het gaat er alleen maar om dat bedrijven en instellingen hun geld krijgen, ten koste van de eerste levensbehoeften. Ik zie bij mij in de buurt al borden staan van de gemeente, met de oproep om schuldhulp maatje te worden om mensen met geldproblemen te steunen en hen bij te staan in het omgaan met geld. Welk geld? De gemeente (beleid) is mede oorzaak van het feit dat mensen in de finananciële problemen komen en vervolgens schuiven ze de verantwoordelijkheid af op de bevolking die hun medemens moet ondersteunen. Klinkt als bezuiniging op de schuldhulpverlening. Zo houden ze meer geld over en laat het volk het maar uitzoeken. Niet alleen de belastingdienst is terreur, het hele beleid is terreur, op elk niveau.

  6 likes
 8. – Alle inkomensreparaties door de overheid onmiddelijk stoppen. Toeslagen, subdsidies etcetera.
  – Over de eerste 25K aan inkomen geen belasting meer heffen.
  – Basisinkomen voor sober bestaan introduceren voor iedereen in NL vanaf 25 jaar met minimaal 20 jaar uitsluitend een NL paspoort en minimum inkomen opheffen.

  Zo kan 80% van de uitvoeringsinstituten naar huis, dat scheelt aardig wat in de terugkerende kosten en kunnen er ook geen fouten meer worden gemaakt.

  De politiek heeft deze ellende veroorzaakt en ZOU het eenvoudig kunnen oplossen met bovenstaande aandachtspunten.

  4 likes
 9. Wat te denken van deze ambtelijke terreur, na 21 jaar je deuren moeten sluiten na 1 klacht, https://www.rijnmond.nl/nieuws/189355/Een-klacht-betekent-na-21-jaar-einde-voor-tweedehandswinkel

  2 likes
 10. Als er mensen zijn die dit ook hebben meegemaakt, dan kun je dit melden op de SP site.
  Zij hebben dit onder de aandacht gebracht! Overigens speelt dit al heel lang.
  Ook het pc programma zelf speelt hier een rol in. Verkeerde berekeningen. Verkeerde koppelingen of geen koppelingen. Er zijn ook mensen(fiscaal partner) die gewoon verdwijnen(gaan terug naar hun land) en dan heb je dus ook een probleem.
  Als de overheid wil dat vrouwen(of dat beide gaan werken) aan het werk gaan, dan zul je dit toch anders moeten doen. Ik ken 2 alleenstaande moeders, die dit hebben meegemaakt.(jaren geleden). Om dit te voorkomen heb ik toen iemand zwart laten oppassen. Zat toen wel zwaar onder het minimum loon.
  En inderdaad er is veel mis bij de overheid zelf.

  1 likes
 11. @ Klaas Vaak 😂🤣

  0 likes
 12. Leuker kunnen ze het niet maken, die verkapte diefstal.

  0 likes
 13. Problemen die nog vaak voorkomen bij pc programma’s:
  Wijzigingen worden niet doorgevoerd in alle bestanden. vb ik woon al jaren op huidig adres, krijg wel een brief op dit adres, maar in de brief zelf staat nog het oude adres. Daar heb ik voor gebeld, maar dat kon niet veranderd worden. Gaat over een energie jaarafrekening. Dan ga je toch afvragen of je betaalt voor huidig adres of voor oude adres?
  Sinds de invoering om alles via pc programma’s te laten verlopen zijn er heel veel toestanden ontstaan. Mensen die er mee moesten werken konden ook niet veel mee doen, als er dingen recht gezet moesten worden. Hogerhand is hier verantwoordelijk voor. En dan doel ik vooral op de belastingdienst/gemeente.
  Ik krijg nog steeds zo’n 400 euro van de gemeente.(iets van jaren geleden) Volgens hen klopte alles, want de pc verrekening klopte. Tuurlijk, das makkelijk l*llen zo.

  0 likes
  • Wat ook kut is. Heb een keer gehad dat ze m’n inkomen fout hadden. Bezwaar gemaakt werd gecorrigeerd maar hoewel het gecorrigeerd was moet het bij allerlei aanverwante organisaties (zorgtoeslag ed) apart gehandeld worden.

   0 likes
 14. Boeven zijn het, en wel van het ergste soort …..

  0 likes
 15. Er is bizar veel mis bij de overheid , laat ze eerst maar eens de hand in eigen boezem steken . Wat er nu gebeurt is belachelijk , je zult maar slachtoffer zijn . En oja de verantwoordelijken op staande voet ontslag geven en zonder wachtgeld .

  0 likes
 16. Als ik tegen jou zeg geef me geld of ik sluit je op heet dat afpersing maar wanneer de belasting”dienst” hetzelfde doet kraait er geen haan naar?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Kijken: Wilders clasht met minister Bruins over coronavirus. ‘Als we Italië achterna gaan, is de schade niet te overzien’

Op 24 januari zei minister Bruins van ...

groenlinks

GroenLinks maakt geen excuses voor tweet over verspreiden coronavirus onder PVV’ers. ‘Te triest voor woorden dit’

GroenLinks-raadslid Niels Jeurink uit Kampen likete een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.