Gezondheid

McDonald’s serveert in Amerikaanse ziekenhuizen

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten zijn 22 ziekenhuizen voorzien van een McDonald’s. Het gaat ook om een aantal kinderziekenhuizen.

Een groep artsen die verbonden is aan Corporate Accountability International trok aan de bel en eist dat de hamburgerketen zich per direct terugtrekt uit de ziekenhuizen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het ongezonde voedsel dat wordt geserveerd door McDonald’s kan vele aandoeningen als overgewicht en hart- en vaatziekten tot gevolg hebben. Dat terwijl ziekenhuizen zijn gemaakt om mensen beter te maken.

Opmars

In een reactie liet de fastfoodketen weten dat ‘slechts’ 26 van de in totaal 14.000 Amerikaanse vestigingen in of rond ziekenhuizen staan, toevoegende dat de keuze voor gezonde voeding door de consument zelf moet worden gemaakt.

McDonald’s is niet de enige keten die bezig is aan een opmars in ziekenhuizen. Zo hebben ook Starbucks, Subway en Pizza Hut inmiddels nieuwe vestigingen geopend in ziekenhuizen.

Ronald McDonald Huizen

De discutabele relatie tussen ziekenhuizen en McDonald’s is niet nieuw. Sinds 1974 sponsort de multinational de Ronald McDonald Huizen die bedoeld zijn voor de opvang van gezinnen met ernstig zieke kinderen.

Dat is opmerkelijk te noemen omdat bijvoorbeeld sigarettenfabrikanten hun naam niet openlijk mogen koppelen aan maatschappelijke initiatieven. Inmiddels hebben 1900 zorgverleners de eis van de artsen ondertekend.

Bron: Foodwatch.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

wat moet je daar nou nog op zeggen? Ongezond ‘voedsel’ verkopen in ziekenhuizen, dat is toch ronduit belachelijk en schandalig??
Vandaar toch weer een krachtige stellingname van mijn kant:

Kielhalen!!

investigator
investigator
11 jaren geleden

Geen problemen mee, ik heb toch een snelle stofwisseling. Niet goed voor d mc donald verslaafden, die weten nu waar ze moet wezen.

Aaltje
Aaltje
11 jaren geleden

Natuurlijk is het ongezond eten. Maar ik ga er wel vanuit dat het intiatief in principe goed bedoeld is. De Ronald Mc. Donaldhuizen zijn ook heel nuttig. Natuurlijk weet ik ook wel dat ze het ook voor eigen belang doen. Maar toch!

Kinderen zijn trouwens echt dol op Mc. Donald. Mijn zoontje en zijn nichtjes in ieder geval wel. Als het zo uit komt (meestal onderweg) gaan we er wel naar toe. Het is nou een maal een feestje voor kinderen. Zelf vink ik het veel te druk, maar wel lekker snel en makkelijk.

Aswind
Aswind
11 jaren geleden

Eigenlijk is het wel ok.
Ziekenhuizen maken je niet beter en het voedsel ook niet.
Zolang mijn homeopaat/ acupuncturist en holistisch genezer mij geen McDonalds aanbied vind ik het best.
Ja, het is triest.
Maar wordt het op deze manier niet gewoon steeds duidelijker?!

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x