Homepagina » Paranormaal » Bewijs voor ‘leven na de dood’. Deze mensen stierven en vertellen nu wat ze meemaakten
Bewijs voor 'leven na de dood'. Deze mensen stierven en vertellen nu wat ze meemaakten

Bewijs voor ‘leven na de dood’. Deze mensen stierven en vertellen nu wat ze meemaakten

In een uitzending van het programma Dit is de Dag deden drie mensen die een bijna-doodervaring (BDE) hebben gehad hun verhaal.

Rinus van Warven werd in 1981 aangereden door een dronken automobilist. Hij zag zichzelf liggen in de ambulance en ging naar eigen zeggen een tunnel in met licht.

Hij hoorde vervolgens een stem zeggen dat hij nog niet verder mocht. Hij moest terug naar de aarde. Het voelde alsof hij in de hemel was geweest.

Licht en helder

Lucia Prinsen zei dat een BDE je leven op zijn kop zet. In 2005 was zij in het ziekenhuis voor de bevalling van haar tweede kind.

Ze kreeg een verkeerd medicijn en zakte weg. Ze was buiten bewustzijn, maar zag toch alles om zich heen gebeuren.

Prinsen bevond zich in een allesomvattende, pure liefde. Alles was licht en helder, zei ze.

Niet begrepen

“Ik heb geprobeerd erover te praten, maar dat ging niet,” vervolgde ze. “Mijn omgeving had er geen oor voor. Artsen konden het niet verklaren.”

Machteld Blickman was in 1975 ernstig ziek. Ze zag zichzelf uit haar lichaam treden. Ze overzag haar leven en zag een prachtig licht. Het voelde alsof ze er eerder was geweest.

Ook zij kon er lange tijd niet over spreken omdat mensen haar niet begrepen.

Meer openheid

Cardioloog Pim van Lommel zei onlangs in het programma Langs de Lijn En Omstreken dat het taboe er inmiddels wel een beetje vanaf is.

Niet alleen in de samenleving, maar ook in de beroepsgroep is er meer openheid voor het bestaan van BDE’s.

Laptop

Van Lommel stelt dat ons bewustzijn niet in de hersenen zit, maar maken de hersenen het mogelijk om bewustzijn te ervaren.

“We ontvangen, net als een laptop,” zei hij. “Maar bewustzijn is niet afhankelijk van onze hersenen, net zomin als het bestaan van de iCloud afhankelijk is van het aanstaan van je laptop.”

[NPO Radio 1]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hans schreef:

  Zou het hele leven zomaar voor niets zijn geweest na b.v 80 jaar , dat is moeilijk te aanvaarden . Sommigen zeggen dood is dood en voor de rest is het afgelopen . Toch zou ik willen dat het anders was en er een hemel bestaat waar je al je dierbaren weer tegen komt .
  Het lichaam fysiek is dan wel uiteraard dood maar de geest en ziel wordt gespaard dat is wat ik in een documentaire grondig het zien uitleggen op YouTube en leeft verder , dus van mij mag het graag zelfs .

  10 likes
  • mario schreef:

   natuurlijk hans bestaat er iets na dit leven en als dat niet zo zou zijn heeft het leven totaal geen zin ook het heelal of universum niet.
   dus ondanks dat ik het niet kan bewijzen voel ik toch iets .

   14 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    We voelen allemaal wat en ik zal het bij deze voor jullie bevestigen: Het was 1998/1999 dat onze dochter van ruim 4 jaar werdt getroffen door een zeer ernstige hersenvliesontsteking, na veel gestres in het ziekenhuis kwamen de artsen erachter om welke bacterie het ging en wat daar dus voor antibiotica voor nodig was, daarna kwam de kinderarts vertellen wat ze wisten en dat de behandeling met de nodige medicatie was gestart en dat eerste 24 uur voor haar erop of eronder zou zijn we waren eigenlijk te laat en wij moesten afwachten hoe dit af ging lopen, de eerste avond besloot mijn vrouw die nacht bij haar te blijven en ik ging naar huis, halverwege die nacht was mijn vrouw getuige ervan dat Sandy begon te mummelen/ijlen waarin zij duidelijk zij: nee, nee hoor doe dat licht maar uit ik ga terug ik blijf bij mama. Wat voor ons en ik hoop nu ook voor jullie het hele verhaal bevestigd de waarheid te zijn daar een meisje van ruim 4 jaar hier nog niets vanaf weet, niet van ons niet van de televisie niet van vriendjes op school daar de interesse van zulke kinderen op andere dingen gericht zijn. Ik hoop jullie veel steun hiermee te geven. Met vriendelijke groet.

    14 likes
  • Lucie schreef:

   Zeker bestaat er een leven na de dood,anders zou de mens ook niet bestaan.
   Wij zijn een schepsel van God,gemaakt naar zijn evenbeeld.De mens hoeft niet bang te zijn om te sterven.Na het sterven zien we al onze geliefden weer terug,toch een mooi vooruitzicht.

   7 likes
   • Baal Lucifer schreef:

    Bij een BDE laat het lichaam het hormoon DMT los…DMT zorgt ervoor dat je ziel loskomt van je lichaam. Ik heb exact dezelfde ervaringen met DMT als mensen met een BDE. DMT gebruik noemt men “de kleine dood” omdat je even de dood ervaart en een glimp opvangt van wat je te wachtten staat. En inderdaad…er is geen hemel…nog hel. Iedereen gaat in dezelfde “zielenpoel” en na 49 dagen reïncarneer je…volgens hopi wijsheid.

    Het duurt exact 49 dagen bij een bevruchting van een vrouw voor de baby DMT begint aan te maken en een ziel ontvangt. Daarna worden precies de geslachtskenmerken zichtbaar hij een foetus.

    Dit is eeuwenoude kennis. Vergeten en verdrongen door de mensen die je willen doen geloven in hemel en hel…stel dat iedereen weet dat zonde geen invloed heeft op het hiernamaals!!! Dat wordt een feestje en de elite zit zonder macht.

    0 likes
  • Kippie schreef:

   Vreemd dat de mensen die een uittreding ervaren nooit duisternis zien maar altijd licht. Terwijl het mij toch logisch lijkt dat een kwart van de mensen naar de hel gaat na de dood. Zal de hel ook van binnen verlicht zijn zoals de zon en de hemel? Is er liefde in de hel? Of wonen daar martelende medewerkers van Abu Graib gevangenis? Hihi.

   1 likes
   • trix schreef:

    Daar … Voorbij deze realiteit is er geen dualiteit. Licht als in licht wat ze beschrijven kun je denk ik eerder zien als licht in creatie.

    1 likes
   • kanARIE schreef:

    Ik ken zeker wel verhalen van mensen die bewust uit hun lichaam traden en dit voor hun een zeer duistere ervaring was (occult/demonisch).

    1 likes
  • Michel schreef:

   eey hans sorry dat ik het zeg maar het leven zoals wij het leven beleven is niet zoals wij het leven eigenlijk zouden horen te beleven denk ik majha denk dat dat beter bij een ander forum past maar denk dat er indd meer is omdat een gevoel wat je hebt of krijgt kan een gevoel zijn dat via je hersenen word waargenomen maar ook kan waargenomen worden via bijv. instinct en dat signaal word niet waargenomen door je hersenen maar door miss je ziel of welke benaming je het ook wilt geven en juist dat gevoel is iets dat ook maar niet iets met iets fysieks te maken heeft maar met dat wat je altijd al hebt gehad bewust en onbewust dus dat zal er ook zijn wanneer je er fysiek niet meer bent en het herkennen van het uiterlijk van mensen is iets dat word waargenomen en onthouden kan worden door de hersenen en dus iets fysieks is maar het innerlijke gevoel zal er dus altijd zijn dus ook als je er fysiek niet meer bent dus waarschijnlijk zal je beeld herkennings vermogen er dus ook niet meer zijn maar zeker wel het innerlijke gevoel dat je altijd al gevoeld hebt bewust/onbewust voor bijv. iemand waar jij een speciaal gevoel bij hebt of gevoeld hebt zeker weten doe ik het ook niet hoor haha maar dat is hoe ik erover denk (iets fysieks dus) totdat er iemand komt met een antwoord dat zo goed onderbouwt is dat ik miss moet gaan twijfelen aan wat miss wel niet waar zou kunnen zijn mijn waarheid bedachte redenatie

   0 likes
 • Ino schreef:

  Tja, Pim van Lommel heeft gelijk. I.t.t. wat Dick Swaab zegt met zijn pretentieuze ‘Jij bent je brein’ gebrabbel. Meneer Swaab probeert niets te ontdekken, hij probeert zijn eigen gelijk te halen, en dat is heel wat anders.

  8 likes
 • Ikke schreef:

  Ik hoop echt dat het niet waar is . Ik wil niet ergens 10000000000000000000000000000000000000000000000000000 jaar ronddwalen . Van mij mag gewoon de het licht uit, dit is altijd beter dan een eeuwig volgend leven.

  4 likes
  • Kippie schreef:

   Dit is overigens hooguit bewijs voor uittreding uit het lichaam, maar geen bewijs voor leven na de dood. Niemand die gestorven is en wier lichaam vergaan is, is ooit teruggekeerd naar de aarde. Incarnatie is een ander geval. Maar zelfs de mensen die hun vorige levens zich herinneren, weten niks over hun periode in de hel of hemel te vertellen. Erg vreemd!

   3 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Dit is toch niks nieuws? Die drie regels vertellen helemaal niks over wat die mensen hebben meegemaakt. Geen achtergrond, geen diepgang, niks. Ja, een licht in een tunnel, nou nou, dat heb ik werkelijk nog nooit gehoord.

  5 likes
 • Elise49 schreef:

  Veel jongeren(pubers) maken een uittreding mee tijdens slaap.(geen drugs etc).
  Zelf ook een keer gehad. Na een week kamp. Doodmoe, waardoor het lichaam geheel ontspannen is. Lag op mijn rug en zag mezelf liggen. Op het moment dat ik dat zag/besefte/vond het niet prettig, schoot ik meteen weer terug in het lichaam. Misschien ook iets met de adolescentie te maken?
  Als klein kind lang een kale plek op het achterhoofd gehad door het schudden van het hoofd bij begin inslapen.
  Die tunnel van licht heb ik vaak gezien. Ook kleuren. Bij het inslapen. Lig dan op mijn buik. Het gezicht half in/op het kussen.
  Misschien is er wel iets mis met mijn ademhaling tijdens slaap?
  Kortom, je kunt het dus ook ervaren zonder ongeluk etc.
  Wetenschap moet eens beter luisteren naar de mensen/veel dieper onderzoek doen. Of eigenlijk niet, want het wordt toch vaak weer misbruikt.
  Er is meer, maar dood is dood hier. Je laat mensen achter en voor hen is het niet leuk. Daar gaat het om.
  De dood hier aanbidden als iets fijns/het verheerlijken ervan etc.is uit den boze. Daar moet je dus mee oppassen. Massa zelfmoord is al vaker gebeurt bij sektes etc. Elke dag springen er mensen voor de trein. Vooral nu in huidige tijd waarin van alles gebeurt(systeemgevolgen/belachelijk onnatuurlijk leefsysteem) is het belangrijk te focussen op leven. Laat de site daar eens een mooie topic van maken. Hoe mooi de natuur/leven kan zijn(deze aarde/natuurfrequentie is de echte frequentie/basis van leven), als je jezelf buiten het systeem kan zetten.(switchen). Dat komt dus, omdat daar de oorsprong(op de plek van geboorte) ligt en niet in de lucht/ruimte.
  Natuur werkt helend(wij zijn onderdeel daarvan) en zorgt ervoor dat mensen ontspannen/ontladen. Op die frequentie kun je verenigen/samen iets delen/weer iets opbouwen. Mensen die vaak hun hond uitlaten weten dit ook. Er worden dan ook veel gemoedelijke/ongedwongen gesprekken gevoerd tijdens het wandelen.
  Dit kan niet bij menselijke gemaakte elektrische apparaten zoals zendmasten/mobiele telefoons/huishoudelijke apparaten/bij systeemorganisaties(geen chemie gelijkheid tussen de personen/frequenties). Je laadt alleen maar op en daarom wordt iedereen snel moe/uitgeput of wordt hyper.
  Technologie(mens speelt zelf als god) = slecht. Natuur/aarde =goed. De dood en geboorte horen bij elkaar, maar moet je afzonderlijk blijven zien. Als je dat niet doet(technologie doet dit namelijk/die verhoogt/mix frequenties/voegt alles samen), dan vernietig je jezelf/de mens. Das dus geen natuurlijke dood, maar massa moord. Robots hebben daar geen last van. Je kunt die dingen ook uitschakelen op met moment dat je dat ding niet meer nodig hebt. Je hoeft ze geen eten en drinken te geven. Je hoeft geen rekening te houden met gevoel.(programmeren) En het belangrijkste: ze kunnen zich niet zelf voortplanten. Lichamelijk wel, maar geestelijk niet. Eigen wil verdwijnt/wordt gevangen gehouden.
  Zie je nu waar men mee bezig is? Verheerlijking van een andere dimensie/frequenties, die niet geschikt zijn voor het leven zelf. Zo ruimt men de populatie op.
  Als technologie ons leven moet verheerlijken, waarom hebben we nu dan al geen vrijheid in keuzes meer om leven in te vullen in tijd? Wordt veel lichamelijke arbeid/zorg niet meer gewaardeerd in tijd hebben om het uit te voeren of beloond met geld? Waarom past het systeem zich dus niet aan? Als er minder banen komen, waarom moet iedereen nog werken? Een gezin kan de tijd beter besteden aan het kind(eren) of anderen die zorg nodig hebben op het moment wanneer zij dat nodig hebben en niet wanneer het systeem dat uitkomt. Als vogeltjes een nestje bouwen, dan staat daar toch ook geen klok bij. Die nemen dus zelf de tijd. Niemand die zich er mee bemoeit. En zo moeten wij dat ook weer gaan doen. HIER LEVEN.

  5 likes
 • Mooi toch. Niet bang zijn voor de Engel Des Doods.

  3 likes
 • Lichtwezen schreef:

  Lees Jozef Rulof op: https://rulof.org/ over alles wat je wilt weten over “doodgaan” en dat er geen dood is, reïncarnatie, verder en hoger gaan, het terugkeren naar Het Al en nog veel en veel meer…

  2 likes
 • Mike schreef:

  Het witte licht is niets meer dan de Endorfine die het lichaam aanmaakt.Tijdens proeven met deze lichaamseigen stof kreeg men hetzelfde resultaat.Aks men sterft valt de lichtval weg. En het laatste kleurtje wat men nog denkt te zien is wit. Net als met Endorfine. Vandaar die tunnel.En gods aangezicht? Ja Gods aangezicht, wordt wakker het is 2017.

  2 likes
 • Zevenenergie schreef:

  Hoe kan een blinde weten wat noorderlicht is? En als hij zegt te weten, dan weet je dat hij liegt.

  Na de dood valt onwetendheid weg.
  Het ego schreeuwt het te weten…. maar het blijft altijd in twijfel, het heeft kennis dat is alles, maar het is geen vriend van het leven.
  Er word iets bedoelt met onwetendheid.
  Onwetendheid gaat over dat wij niet weten wie wij zijn.

  Na de dood valt het zogenaamde weten weg en de waarheid blijft over. De waarheid over wie wij zijn.
  Maar wat als je altijd wist? En je het beter wist? En iedereen wilde overtuigen dat jij het wist?
  Wat heb je dan gedaan met wie je bent?

  Het denken zit er altijd naast.
  Wij zeggen te weten, maar als we eerlijk zijn, we weten niets.

  Het is dus de omgekeerde wereld wij denken dat we dood gaan, maar we ontslapen aan het weten.
  Vandaar dat niemand echt weet, hoe het is, na de dood.

  Hoe kan een blinde weten wat het noorderlicht is? En als hij zegt te weten, dan weet je dat hij liegt.

  1 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >