Paranormaal

Bewijs voor ‘leven na de dood’. Deze mensen stierven en vertellen nu wat ze meemaakten

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een uitzending van het programma Dit is de Dag deden drie mensen die een bijna-doodervaring (BDE) hebben gehad hun verhaal.

Rinus van Warven werd in 1981 aangereden door een dronken automobilist. Hij zag zichzelf liggen in de ambulance en ging naar eigen zeggen een tunnel in met licht.

Hij hoorde vervolgens een stem zeggen dat hij nog niet verder mocht. Hij moest terug naar de aarde. Het voelde alsof hij in de hemel was geweest.

Licht en helder

Lucia Prinsen zei dat een BDE je leven op zijn kop zet. In 2005 was zij in het ziekenhuis voor de bevalling van haar tweede kind.

Ze kreeg een verkeerd medicijn en zakte weg. Ze was buiten bewustzijn, maar zag toch alles om zich heen gebeuren.

Prinsen bevond zich in een allesomvattende, pure liefde. Alles was licht en helder, zei ze.

Niet begrepen

“Ik heb geprobeerd erover te praten, maar dat ging niet,” vervolgde ze. “Mijn omgeving had er geen oor voor. Artsen konden het niet verklaren.”

Machteld Blickman was in 1975 ernstig ziek. Ze zag zichzelf uit haar lichaam treden. Ze overzag haar leven en zag een prachtig licht. Het voelde alsof ze er eerder was geweest.

Ook zij kon er lange tijd niet over spreken omdat mensen haar niet begrepen.

Meer openheid

Cardioloog Pim van Lommel zei onlangs in het programma Langs de Lijn En Omstreken dat het taboe er inmiddels wel een beetje vanaf is.

Niet alleen in de samenleving, maar ook in de beroepsgroep is er meer openheid voor het bestaan van BDE’s.

Laptop

Van Lommel stelt dat ons bewustzijn niet in de hersenen zit, maar maken de hersenen het mogelijk om bewustzijn te ervaren.

“We ontvangen, net als een laptop,” zei hij. “Maar bewustzijn is niet afhankelijk van onze hersenen, net zomin als het bestaan van de iCloud afhankelijk is van het aanstaan van je laptop.”

[NPO Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
5 jaren geleden

Zou het hele leven zomaar voor niets zijn geweest na b.v 80 jaar , dat is moeilijk te aanvaarden . Sommigen zeggen dood is dood en voor de rest is het afgelopen . Toch zou ik willen dat het anders was en er een hemel bestaat waar je al je dierbaren weer tegen komt .
Het lichaam fysiek is dan wel uiteraard dood maar de geest en ziel wordt gespaard dat is wat ik in een documentaire grondig het zien uitleggen op YouTube en leeft verder , dus van mij mag het graag zelfs .

wnectar@live.nl
5 jaren geleden

Mooi toch. Niet bang zijn voor de Engel Des Doods.

Ino
Ino
5 jaren geleden

Tja, Pim van Lommel heeft gelijk. I.t.t. wat Dick Swaab zegt met zijn pretentieuze ‘Jij bent je brein’ gebrabbel. Meneer Swaab probeert niets te ontdekken, hij probeert zijn eigen gelijk te halen, en dat is heel wat anders.

Elkekeerdateindedatmaarnietkomt
Elkekeerdateindedatmaarnietkomt
5 jaren geleden

Dit is toch niks nieuws? Die drie regels vertellen helemaal niks over wat die mensen hebben meegemaakt. Geen achtergrond, geen diepgang, niks. Ja, een licht in een tunnel, nou nou, dat heb ik werkelijk nog nooit gehoord.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x