Homepagina » Buitenland » Amerikaanse Joden zitten achter oorlogen. Ex-CIA-agente in opspraak omdat ze dit artikel deelde op Twitter
Amerikaanse Joden zitten achter oorlogen. Ex-CIA-agente in opspraak omdat ze dit artikel deelde op Twitter

Amerikaanse Joden zitten achter oorlogen. Ex-CIA-agente in opspraak omdat ze dit artikel deelde op Twitter

Voormalig CIA-agente Valerie Plame Wilson deelde donderdag een artikel op Twitter waarin wordt gesteld dat Amerikaanse Joden oorlog willen voeren in het Midden-Oosten, met name tegen Iran. Dat meldt The Hill.

Het artikel, getiteld America’s Jews Are Driving America’s Wars is verschenen in The Unz Review, een online magazine dat zichzelf presenteert als een alternatief voor de mainstream media.

Al snel barstte er een discussie los op het sociale medium, waarna Wilson zei dat critici het artikel eerst maar eens moesten lezen en hun vooroordelen aan de kant moesten zetten.

Stof tot nadenken

Ze zei dat het artikel provocatief is, maar tegelijkertijd stof tot nadenken geeft. “Veel neocon-haviken ZIJN Joods,” schreef Wilson, toevoegende dat ze zelf van Joodse afkomst is.

In een aantal andere tweets liet ze weten dat ze tegen een oorlog met Iran is en voorstander is van het kernakkoord met dat land.

“Er zijn gewoon te veel mensen die graag oorlog willen voeren. Hebben we niet genoeg gehad?” schreef ze.

Excuses

Ze veroorzaakte nogal wat ophef met haar uitspraken, waarna ze besloot haar excuses aan te bieden.

In het artikel waar de ex-CIA-agente naar linkte wordt gesteld dat de neoconservatieven in Amerika het buitenlandbeleid bepalen.

De auteur van het stuk, Philip Giraldi, schreef dat Amerikaanse Joden zich niet zouden moeten kunnen bemoeien met het Midden-Oostenbeleid.

Oorlogsmachine

“Er hoeft geen oorlog met Iran te komen, alleen omdat Israël dat wil en enkele rijke en machtige Amerikaanse Joden daarbij graag helpen,” aldus Giraldi.

In het stuk schreef hij verder dat Amerikaanse Joden ‘de oorlogsmachine draaiende houden’ en de Iraanse dreiging hebben verzonnen.

“Joodse groepen hebben niet alleen de politici in hun zak, maar ook de media en entertainmentindustrie,” zei hij.


[RawStory, The Hill]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans schreef:

  Steeds verdergaande Disclosure!
  Mooi,
  Wakker worden kan zeer doen.

  27 likes
 • weg met ons schreef:

  Joden? Welke joden? Moordenaars en rovers voortgekomen uit vaak gevlucht Oost-Europees gangstervolk met veelal Duitse achternamen zijn geen joden, maar doen zich voor als joden (religie). Ze zijn net zoveel joods als de Italiaanse maffia die waarschijnlijk ergens goede verbindingen hebben met elkaar getuige Italiaan Draghi ecb president de voormalig Goldman Sachs gangster.

  21 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Daarom zijn de joden ook zo intelligent…….het zijn namelijk de vroegere Babyloniërs!

  0 likes
 • War on Error schreef:

  Niets wat niet al lang algemeen bekend is, of kan zijn. Een CIA-agent is eigenlijk per definitie een onbetrouwbare bron. Een ex-CIA kan nog wel een iets openbaren. Deze echter niet.

  Dat deze ‘hate speech’ bij Twitter door de filters is gekomen! Heeft kennelijk z’n bedoelingen.

  De alg. vergadering van de VN bood duidelijk het bewijs van de leidende hand achter schoothondje Trump. Bibi, op de voorste rijen, glom van oor tot oor. Zijn schoothondje deed precies het kunstje dat het was geleerd.
  Trump dreigde de hele wereld, met het enige dat de VS altijd wel exporteren kunnen. Dood en Destructie.
  Genocide op N-Korea kondigde hij aan. Tevens los gaan op Iran, dus Syrie, China en Rusland erbij, en Venezuela zal ‘de dans’ ook wel niet ontlopen.

  Joden wordt een slechte naam gegeven. Deze oorlogsfanatici zijn niet representatief voor het Joodse volk. Ze doen waar ze het beste in zijn. Wereldoorlogen hun specialiteit. En de VS is het gereedschap. Zat WMD om de hele wereld in 1 dag in puin te leggen.

  Dit heeft meer nieuwswaarde: dat de VS nu een permanente basis bouwt in Israël:
  https://www.globalresearch.ca/a-new-provocation-us-establishes-first-permanent-military-base-inside-of-israel/5609810

  (onder vliegbereik: Iran, Syrië, Turkije, Golfstaten, Egypte, Griekenland)

  14 likes
 • Tedje schreef:

  Here we go again….. America this, America that.
  Nee, De islam is een religie van de vrede, hahahaha, wat een lachertjr.
  Wel een lekkere dame die Valerie…

  4 likes
  • vladi schreef:

   nou ted?je? (je zult wel een klein mannetje zijn qua postuur maar waarschijnlijk in jouw denken),als je alleen maar ziet dat het een lekkere dame vind zegt dat genoeg over jouw zienswijze.

   fff

   10 likes
 • elisabethje schreef:

  Of het nu de Amerikaanse Joden zijn, de Chinezen, de Russen, de Arabieren, de Europeanen,… Wat maakt het uit? Ze doen het allemaal! Ik zie geen verschil tussen het politiek systeem en de maffia.

  8 likes
  • J. Hofmans schreef:

   @elisabethje

   Grappig. Ik zie namelijk geen oorlog op Amerikaans, Nederlands, Duits, Frans, Engels grondgebied.

   En al die aanslagen dan? Veelal NEP (zelf aanslagen plegen, aanslagen door geradicaliseerde bewust toelaten, etc.).

   Het is dus hartstikke eenzijdig allemaal en het gaat al jaren op deze wijze.

   Dus het maakt wel degelijk uit wie het zijn.

   1 likes
 • Marcel Koningen schreef:

  Het grootste probleem in onze maatschappij is de koekkoeks ei gelijkende psychopaat die niet het normale leider pad afgaat van langzaam veranderende hormonen en overdrachts stoffen in hersenen tot leider met ethiek en gevoel voor rechtvaardigheid zeg maar FairPlay.Maar in plaats daarvan geen ethiek heeft geen moraal en al helemaal geen FairPlay .Alleen maar een alles en iedereen verstikkend sadistische dwang tot elke prijs ten koste van iedereen tot winnen en daardoor alles en iedereen kapot maakt tot nut van zichzelf of eigen clan.
  Oorlog is altijd diefstal met extreem geweld en doden.
  Als er geen testen gedaan worden om ze te weren kan het aantal volledige psychopaten zo oplopen tot 25% of meer!
  Bij orde diensten en hogere politieke leiding.Terwijl het om 4% van de bevolking gaat.Wij de gewone mens kunnen pas echt onszelf ontplooien als we een passend antwoord op psychopathologie gevonden hebben ,om hun te weren uit alles wat met mensen te maken heeft.Er zijn landen waar psychopaten preventief op mooie rustige plekken worden gehuisvest in plaats van leiding gevende functies of orde diensten.

  3 likes
  • Dennis schreef:

   Het werkboek omgaan met narcisme (of narcistisch misbruik) van Iris Koops is wat mij betreft een aanrader om te leren wat er in de hoofden van narcisten en psychopaten om gaat of beter nog, wat hen ontbeert. Ze spelen empathie maar voelen er niks bij. Ze hebben domweg geen empathie. Testen en uitnemen zou idd de simpelste oplossing zijn. Maar daar zijn wij te empathisch voor dat te doen….

   4 likes
 • En iedereen denkt dat een (ex) CIA medewerker(ster) zomaar iets kan publiceren zonder dat dit gevolgen heeft. Zou toch eens heel diep nadenken welke medewerkers toegang hebben tot geheime stukken en wat de gevolgen zijn indien men iets publiceert. Dit is gewoon een onzin verhaal om de opinie te beïnvloeden, dus ja, een gemaakt verhaal waarschijnlijk onder invloed van…vul zelf maar in.

  4 likes
 • diana schreef:

  wat wil je horen dat ik zeg

  1 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  De joden zijn de grootste denkers en hersenen van de wereld………….zij waren immers ook nooit slaaf geweest van de Egyptenaren en de Babyloniërs!
  Nee……….want zij waren zelf de Egyptenaren en de Babyloniërs!

  1 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >