Homepagina » Mens en Dier » Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht
de jonge
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht

Na de val van het kabinet zei coronaminister Hugo de Jonge er vertrouwen in te hebben dat het demissionaire kabinet genoeg gezag zal hebben in het parlement om gewoon door te gaan met de aanpak van de coronacrisis.

De Jonge gelooft dat ‘we een Kamer hebben die net als het kabinet aan dezelfde kant van het touw trekt om te zorgen dat de coronacrisis bezworen wordt’. Zondag komt een groot deel van het demissionaire kabinet bijeen op het Catshuis, om te beslissen of er verdere maatregelen nodig zijn om de crisis te ‘bedwingen’.

Quarantainecoaches

Tijdens het coronadebat afgelopen woensdag zei De Jonge te werken aan een quarantaineplicht. “We weten dat de quarantainebereidheid laag is bij terugkeer uit een hoogrisicogebied. Zelfs als ze zelf positief getest zijn, houdt driekwart van de mensen zich aan de quarantaineplicht, maar een kwart dus niet. Dat is gewoon niet goed. Wat we daarmee moeten doen, is dat we er allereerst heel veel intensiever over communiceren dat testen helemaal niets helpt als je niet ook bereid bent om de consequenties te aanvaarden van een positieve testuitslag,” zei hij.

De Jonge zei verder dat er in de tweede helft van januari zogeheten quarantainecoaches worden ingezet. “Zij worden op dit moment opgeleid door het Rode Kruis. Zij helpen mensen om mee te denken over de vraag: hoe kun je de quarantaineverplichting op een goede manier vormgeven thuis? Er zijn er inmiddels 80.000 beschikbaar om via Ready2Help, een project van het Rode Kruis, te helpen.” Daarnaast krijgen mensen bij iedere opdracht van de GGD om in quarantaine te gaan een quarantainegids.

Ik ben voor een quarantaineplicht als sluitstuk

De Jonge zei tijdens het debat dat een quarantaineplicht nu al kan worden opgelegd. “Maar dat is heel erg ingewikkeld, dus ik wil eigenlijk veel liever een bestuursrechtelijke vormgeving van de quarantaineplicht.”

Hij voegde toe dat een quarantaineplicht op dit moment lastig uitvoerbaar is vanwege het hoge aantal bron- en contactonderzoeken dat per dag wordt gedaan. “Maar ik ben voor een quarantaineplicht als sluitstuk,” zei De Jonge. “Dat was ik en dat ben ik nog steeds. Ik ben bezig met de uitwerking daarvan. Alleen heb ik in de volgorde der dingen eerst ondersteuning willen doen en daarna de plicht.”

3.7 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barry
Barry
1 maand geleden

https://www.brighteon.com/89b90453-138e-4c2c-b217-14a23c41f19c Wat plicht, deze vrouw heeft haar “plicht”gedaan.

Mario
Mario
Reactie op  Barry
1 maand geleden

Beste minister De Jonge. Te laat. Nederland is de appendix van de wereld v.w.b. de quarantaineplicht. Volg snel Wiebes en op uw plaats een man of vrouw die daadkrachtig optreedt.

Haggis
Haggis
Reactie op  Mario
1 maand geleden

Daadkrachtig optreden tegen broodje aap verhaal?

Simon
Simon
Reactie op  Haggis
1 maand geleden

Mario is bang, ze zijn er nog die elke dag het NOS journaal kijken. Na 10 maanden angst porno ja, dan kunnen er niet genoeg maatregelen zijn. Liefst iedereen opsluiten in isoleercel en/of spuitje.

maar
maar
Reactie op  Simon
1 maand geleden

Het is nu regelrechte sm geworden met de Engelse variant.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Barry
1 maand geleden

Je plicht doen, en dat zeker met een test die positief uitslaat op een glas cola, kiwi, ananas en vele andere producten die je dagelijks gebruikt. Geen wonder dat die besmettingen zo hoog oplopen.

Jurgen
Jurgen
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 maand geleden

Ik heb niets met die pcr tests, maar uw argument zou ik toch niet gebruiken. Het schijnt zo te zijn dat de test beschadigd als het met een sterk zuur in aanraking komt. Dan slaat de test sowieso positief uit.

deze
deze
1 maand geleden

en WIJ mensen, werken aan een tribunaal tegen al de psychopaten die alles kapot willen hebben in dit land! Nederland sta verder op! Nu kan het nog

Jeroen
Jeroen
Reactie op  deze
1 maand geleden

17 januari weer naar het café!!!

Dubito
Dubito
Reactie op  Jeroen
1 maand geleden

Dat vraag ik me af. In tegenstelling tot Italië heeft hier de overheid snel een bak geld beloofd aan de horecaondernemers. Wordt natuurlijk alleen uitbetaald aan die ondernemers die de zaak gesloten houden. Dat wordt op 17 januari gecontroleerd.

Mar
Mar
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Je kan het nog terug betalen ook ,stelletje misdadigers

Mar
Mar
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Net als de maffia komen ze langs je winkel een enveloppe op halen eens per week

Waar gaat het naar toe met ons land.
Waar gaat het naar toe met ons land.
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Zolang ons binnen geharkte belastinggeld wordt betaald aan alle zaken die gesloten moeten blijven, gebeurt er niets vanuit de bevolking, op een enkeling na. Dat is natuurlijk niet voor niets bedacht, juist om opstanden zoals in andere landen te voorkomen en door te gaan met alle snode plannen. Jaren hebben ze de tijd gehad om alle scenario’s tot op de millimeter uit te werken. Idem de zogenaamde brandjes bij 5 g palen, die niet door de “wappies’ zijn gedaan maar door henzelf, om de tegenstanders in een kwaad daglicht te zetten. Werkelijk overal is aan gedacht. Probleem is dat de overheid te groot is, overal zijn neus in steekt en er teveel geldbewegingen zijn. (belasting en subsidies). Laat iedereen zelf over zijn geld beslissen en voor de allergrootste nood een gezamenlijke reserve. Ook zelf pensioen opbouwen door bijvoorbeeld de werkgever zoveel procent (marge binnen afgesproken percentages) van je salaris op een aparte rekening laten zetten, ziekenfonds terug, geen zorgbureaus of marktwerkingsflauwekul etc. Dat zijn allemaal nutteloze kosten. Een buurtboer bij dorpen, waar men groente en fruit kan kopen i.p.v. bij de supermarkt, die ook op de markt staan. Niet onnodig met half producten de halve wereld over reizen, maar zelf in Europa of Nederland produceren en verwerken. Maak Nederland weer soeverein! Dan red je Nederland, anders niet.
De regering wil geen gebruik maken van aangeboden oplossingen voor ic capaciteit, geneesmiddelen bij de huisarts, stimuleren van vitamines. En je mag raden waarom. Dan kunnen de plannen van de WEF/VN/WHO en de elite geen doorgang vinden.
Zo duidelijk als wat, maar nu slapend Nederland nog wakker maken. Ook die doen niets zolang ze nog geld krijgen, eten hebben en brandstof beschikbaar is.
De “vooruitgang” van de laatste 20 of 30 jaar heeft ons de das omgedaan, maar veel mensen hebben dat helemaal niet door.
Elke verandering is geen verbetering!

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Jeroen
1 maand geleden

In Italië zijn 50.000 van de 70.000 horecazaken open gegaan op 15.01. In Nederland zie ik dat niet zo snel gebeuren met een organisatie als Koninklijke Horeca Nederland.

Dubito
Dubito
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

Wat verwacht je van een organisatie die ‘Koninklijk’ is?

Stephan
Stephan
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

De horeca is een slap segment. Dit blijkt wel weer. Keurig doen wat van ze gevraagd wordt, tot het faillissement. Bizar dat deze mensen niet in opstand komen.

Simon
Simon
Reactie op  Stephan
1 maand geleden

Dat kan alleen als ze zich gaan organiseren. Een actiegroep horeca open o.i.d. Inclusief juridische bijstand, pamfletten met uitleg voor het publiek, stickers, symbolen etc. Het moet 1 front zijn, dan is het klaar.

hoe
hoe
Reactie op  Simon
1 maand geleden

juridische bijstand heeft alleen nut in een functionerende rechtstaat.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Stephan
1 maand geleden

Precies laat ze maar op hun bek gaan, ook zij hebben met komst van de euro 60% van ons eigen vermogen gestolen. De prijzen gewoon verhoogt, waar men in het verleden at Voor 120 gulden betaal je nu 130 euro.

Lies
Lies
Reactie op  Jeroen
1 maand geleden

Heir hebben ze geen ballen italie en polen hebben gisteren het toch mooi geflikt

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jeroen
1 maand geleden

Ik hoop het maar dat kun je wel vergeten.

Ikke
Ikke
Reactie op  deze
1 maand geleden

Lekker als honden in quarantine, de menselijke waardigheid bestaat niet meer (niet dat ik het eens ben met quarantine voor dieren, dat vind ik ook al belachelijk).

Perm
Perm
Reactie op  deze
1 maand geleden

Dat tribunaal moet er komen.

Robert
Robert
1 maand geleden

NEE VRIEND(EN) er is NUL draagvlak. aftreden, opbokken en onder een steen kruipen. desgewenst is een groot deel van de bevolking bereid je onder dioe steen te helpen. ondergetekende voorop.

Ikke
Ikke
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Beter opsluiten Robert. Die gasten zijn te gevaarlijk en komen onder de steen uit anders. Het zijn de grootste en gevaarlijkste criminelen aller tijde, met de grootste omvang qua schade en qua gedupeerden.

Dubito
Dubito
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Een paar miljoen sheeples vindt dit een uitstekend plan en zal langs de kant van de weg staan te klappen als je in het busje gegooid wordt: eigen schuld, asociaal stuk ongeluk. Draagvlak genoeg.

Tsja..
Tsja..
1 maand geleden

Een kat in het nauw….

Ikke
Ikke
Reactie op  Tsja..
1 maand geleden

Nee daar zijn ze te arrogant voor, ze voeren de planning uit: iedereen tot slaaf maken, niemand mag zich meer op straat begeven, dan hebben ze de aarde lekker voor zichzelf en gratis lekker veel slaven en ellende, want ook op andermans ellende gedijen ze goed.

Ertje
Ertje
1 maand geleden

er is dus wel geld om mensen op te leiden naar hun believen. ze volgen echt alleen maar hun eigen koers. hebben allemaal een bord voor de kop

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

Voor dat geld had ook personeel opgeleid kunnen worden voor de IC en verpleeg afdelingen. En om een COVID schip in te kopen en een extra ziekenhuis te openen voor infectieziekten.

Nico van W.
Nico van W.
Reactie op  Klaas Vaak
1 maand geleden

Alsof je zo maar iemand voor de IC op kan leiden. Alsof iedereen staat te springen om op de IC te werken. Alsof je op de IC een vorstelijk loon krijgt wat het aantrekkelijk maakt.

Waar gaat het naar toe met ons land.
Waar gaat het naar toe met ons land.
Reactie op  Klaas Vaak
1 maand geleden

De overheidsuitgave zijn politieke keuzes en zijn de afgelopen jaren niet bedoeld geweest om het de burgers naar de zin te maken, maar om er zelf beter van te worden en banen voor henzelf te creëren.

lena oisterman
lena oisterman
1 maand geleden

Die lul moet zijn bek houden,een avondklok is onzin.
Hij wil alleen maar dat we hem gehoorzamen dat stuk nazie.
Er komt alleen maar oorlog van

Ikke
Ikke
Reactie op  lena oisterman
1 maand geleden

Zeker weten, deze gasten zijn een 3e wereldoorlog aan het uitlokken. Het zijn zeer gevaarlijke boeven. Het gaat ze niet lukken joh, dit belachelijke plan.

Rody
Rody
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Zolang de bevolking niks doet, gaat het ze lukken. En aangezien wij nederlanders kennelijk allemaal makke schapen zijn, gaan we met zijn allen naar de slachtbank.

Erik
Erik
Reactie op  Rody
1 maand geleden

En de Belgen volgen !!!

mee 2
mee 2
1 maand geleden

hij is zijn weg kwijt

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Daarom KAKELT hij als een kip zonder kop!!

Jeroen
Jeroen
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Teveel bakpoeder gesnoven……

Hans
Hans
1 maand geleden

Net als de avondklok ga ik me daar ook NIET aan houden…..en ik ga me ook nooit laten testen!!!!!

Lies
Lies
Reactie op  Hans
1 maand geleden

Idem dito

Ik pas
Ik pas
Reactie op  Lies
1 maand geleden

Idem dito

René
René
Reactie op  Ik pas
1 maand geleden

Zoek even op: Davos agenda 2021-2025. 2025- 2030. En dit gaat door tot 2050.
The great reset.
Strategic Economoc Forum.

Simon
Simon
Reactie op  Hans
1 maand geleden

Tja, wie laat zich nu nog vrijwillig testen als daarna een verplichte quarantaine kan volgen? Oh wacht, Nederland zit vol van die domme mensen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

VOLK MOET NU AANPAKKEN !!

Tijd dat het volk de hele corrupt regering naar huis stuurt en een nieuwe regering vormt. Want wij volk zijn het zat..Rode kruis is onderdeel van de globalisten.. KIJK UIT !!

Anabel
Anabel
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Nog even geduld mensen, nog even dan kunnen we straks weer naar het oude.
01-03-2020……………………, straks.

Steven
Steven
Reactie op  Anabel
1 maand geleden

Vergeet dat maar gewoon… de oude kliek komt naar de ‘eerlijke’ verkiezingen (als die uberhaupt nog doorgaan) gewoon weer terug. Misschien hier en daar wat andere poppetjes, maar het beleid van de genocide, omvolken en de boel naar de kloten helpen gaat gewoon onverminderd verder. Met andere woorden,….er gaaat geen REET veranderen!

Anabel
Anabel
Reactie op  Steven
1 maand geleden

Steven,
Het was ook cynisch bedoeld.
Ik was even benieuwd wat de schapen als weerwoord zouden hebben, verder ben ik het geheel met je eens.

dennis
dennis
Reactie op  Steven
1 maand geleden

Als de generatie na ons ooit eens vraagt : Hoe heeft deze tragedie dan kunnen gebeuren???!!

Hihihi…….. Hahaha ……

We stonden erbij en keken erna

Ruud
Ruud
Reactie op  dennis
1 maand geleden

“Hoe heeft deze tragedie dan kunnen gebeuren???!!”
Dat werd ook gezegt na de tweede wereld oorlog

Barry74
Barry74
Reactie op  Anabel
1 maand geleden

Nou ‘t oude zal niet meer terug komen, maar willen we dat? en dan bedoel ik met dat tuig van den haag

TheTruth
TheTruth
Reactie op  Anabel
1 maand geleden

I hope so!

alexander
alexander
1 maand geleden

Sluit alle mensen op die bang zijn voor corona en laat de niet bange voor corona vrij rondlopen, 6maanden en dan bekijken we het opnieuw.

Mickey
Mickey
Reactie op  alexander
1 maand geleden

Prima Alex!!👍👍

Anoniem
Anoniem
Reactie op  alexander
1 maand geleden

Alexander dan is de Corona voor 1000% opgelost!

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  alexander
1 maand geleden

Het is zo eenvoudig!
Maar dat is nog niet zo eenvoudig als simpele ziellozen als Rutte en de Jonge zich bij de club der psychopaten hebben aangesloten en zich uitverkoren wanen om de wereld een ‘betere’ plaats plaats te maken en wij plaats moeten maken voor een slimmer, sterker en een progressiever ras en minder in aantal.
Zij zijn louter uitgekozen omdat ze chantabel, dociel, gewetenloos en pathologische leugenaars zijn.

Deze infanteristen handelen naar het adagium befehl ist befehl en zijn niet meer te stoppen.

Zie ze eens glimmen van trots als een puber van der Jugendbeweging die hunkert naar goedkeuring.
Zum kotschen!

x

Check Also

griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er ...

vvd

Ex-VVD-fractievoorzitter: ‘Blijft een enge gedachte dat vaccinatiepaspoort’

Een opmerkelijk stukje tekst op de website ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

161
0
We lezen graag je reactie!x