Mens en DierCorona

Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de val van het kabinet zei coronaminister Hugo de Jonge er vertrouwen in te hebben dat het demissionaire kabinet genoeg gezag zal hebben in het parlement om gewoon door te gaan met de aanpak van de coronacrisis.

De Jonge gelooft dat ‘we een Kamer hebben die net als het kabinet aan dezelfde kant van het touw trekt om te zorgen dat de coronacrisis bezworen wordt’. Zondag komt een groot deel van het demissionaire kabinet bijeen op het Catshuis, om te beslissen of er verdere maatregelen nodig zijn om de crisis te ‘bedwingen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Quarantainecoaches

Tijdens het coronadebat afgelopen woensdag zei De Jonge te werken aan een quarantaineplicht. “We weten dat de quarantainebereidheid laag is bij terugkeer uit een hoogrisicogebied. Zelfs als ze zelf positief getest zijn, houdt driekwart van de mensen zich aan de quarantaineplicht, maar een kwart dus niet. Dat is gewoon niet goed. Wat we daarmee moeten doen, is dat we er allereerst heel veel intensiever over communiceren dat testen helemaal niets helpt als je niet ook bereid bent om de consequenties te aanvaarden van een positieve testuitslag,” zei hij.

De Jonge zei verder dat er in de tweede helft van januari zogeheten quarantainecoaches worden ingezet. “Zij worden op dit moment opgeleid door het Rode Kruis. Zij helpen mensen om mee te denken over de vraag: hoe kun je de quarantaineverplichting op een goede manier vormgeven thuis? Er zijn er inmiddels 80.000 beschikbaar om via Ready2Help, een project van het Rode Kruis, te helpen.” Daarnaast krijgen mensen bij iedere opdracht van de GGD om in quarantaine te gaan een quarantainegids.

Ik ben voor een quarantaineplicht als sluitstuk

De Jonge zei tijdens het debat dat een quarantaineplicht nu al kan worden opgelegd. “Maar dat is heel erg ingewikkeld, dus ik wil eigenlijk veel liever een bestuursrechtelijke vormgeving van de quarantaineplicht.”

Hij voegde toe dat een quarantaineplicht op dit moment lastig uitvoerbaar is vanwege het hoge aantal bron- en contactonderzoeken dat per dag wordt gedaan. “Maar ik ben voor een quarantaineplicht als sluitstuk,” zei De Jonge. “Dat was ik en dat ben ik nog steeds. Ik ben bezig met de uitwerking daarvan. Alleen heb ik in de volgorde der dingen eerst ondersteuning willen doen en daarna de plicht.”

3.7 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barry
Barry
3 jaren geleden

https://www.brighteon.com/89b90453-138e-4c2c-b217-14a23c41f19c Wat plicht, deze vrouw heeft haar “plicht”gedaan.

deze
deze
3 jaren geleden

en WIJ mensen, werken aan een tribunaal tegen al de psychopaten die alles kapot willen hebben in dit land! Nederland sta verder op! Nu kan het nog

Robert
Robert
3 jaren geleden

NEE VRIEND(EN) er is NUL draagvlak. aftreden, opbokken en onder een steen kruipen. desgewenst is een groot deel van de bevolking bereid je onder dioe steen te helpen. ondergetekende voorop.

Tsja..
Tsja..
3 jaren geleden

Een kat in het nauw….

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x