Buitenland

VIDEO: “We bevinden ons in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek”

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bestaat een kans dat er een wereldwijd conflict uitbreekt. Dat conflict wordt uitgelokt door Washington omdat Amerika continu vijanden nodig heeft, zo stelt professor Karel van Wolferen in gesprek met oud-beurscommentator bij RTLZ Willem Middelkoop.

Na de Koude Oorlog had de VS weer een nieuwe vijand nodig. President Eisenhower waarschuwde hier al voor toen hij tijdens zijn afscheidstoespraak het militair-industrieel complex benoemde, dat fungeert als een soort motor onder de economie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Klakkeloos overgeschreven

De VS is op zoek naar full spectrum dominance oftewel wereldoverheersing, aldus Van Wolferen. We bevinden ons eigenlijk in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek.

De nieuwsberichten die in New York worden geschreven, worden klakkeloos overgeschreven door onze mainstream media. Er zijn zeer weinig uitzonderingen, merkt de professor op. En de uitzonderingen die er zijn, zijn niet invloedrijk.

De president van Amerika wordt gezien als de belangrijkste persoon ter wereld, maar dat is volgens Van Wolferen niet terecht. “Hij is de belangrijkste toeschouwer ter wereld,” zegt hij. “Hij geeft alleen maar commentaar op gebeurtenissen.”

De neocons

Wie hebben dan wel macht? Van Wolferen noemt de neoconservatieven (neocons) die een aantal jaren geleden door oud-vicepresident Dick Cheney op diverse ministeries zijn geplaatst en die daar nu nog steeds werken.

Denk aan ambassadeur bij de VN Samantha Power, Nationaal Veiligheidsadviseur Susan Rice en minister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland. Veel neocons hebben een joodse achtergrond, merkt Middelkoop op. Er zijn volgens hem nauwe banden tussen Israël en Amerika.

Dat is geen geheim meer, voegt Van Wolferen toe. Tijdens de gewraakte Irak-invasie zei hij eens in een interview dat de neocons steeds aan de telefoon zaten met Tel Aviv. De neocons werken nauw samen met het Jewish Institute for National Security Affairs, het instituut dat regimeverandering in onder meer Irak en Libië wilde. Power bleef er bijvoorbeeld op hameren dat Gaddafi weg moest.

De neocons willen volgens Van Wolferen ook regimeverandering in Rusland. “Het demoniseren van Poetin, het neerhalen van vlucht MH17 en de staatsgreep in Oekraïne hebben daar mee te maken. Nuland gaf bijvoorbeeld toe vijf miljard dollar in de coup in Oekraïne te hebben gestoken.”

Gevaarlijkste organisatie ter wereld

Nu is Syrië aan de beurt. Nieuwsberichten over dat land zijn rechtstreeks afkomstig uit propagandacentra, legt Van Wolferen uit. Islamitische Staat is volgens hem een instrument van de CIA. Gematigde oppositie is fictie. “Washington wil gewoon van Assad af.”

“De journalistiek uit de jaren 80 is dood. De mainstream media zijn niet serieus meer. Journalisten krijgen van de redactie te horen wat ze moeten schrijven en wat ze weg moeten laten,” klinkt het.

De Europeanen denken dat de NAVO er is om ze te beschermen, maar tegen wie? Er is geen sprake van dreiging van buitenaf, zegt Van Wolferen. Alleen de Amerikaanse wapenfabrikanten hebben er baat bij dat de NAVO actief blijft. Hij noemt het bondgenootschap de gevaarlijkste organisatie ter wereld.

‘Geef ons het echte verhaal’

Er zijn verspreid over de wereld zo’n 1000 Amerikaanse legerbases. Dat kan niet altijd zo blijven doorgaan, zegt hij. Het is pathologisch, het land zit in een psychose. Europa is gekaapt door de NAVO en volgt als een mak lammetje.

Middelkoop vraagt zich af wat we moeten doen. Iedereen moet kranten en andere publicaties gaan aanschrijven: ‘Geef ons het echte verhaal, word weer nieuwsgierig’, aldus Van Wolferen. Hij merkt op dat journalisten er nu al gauw van worden beticht een complotdenker te zijn als ze nieuwsgierig zijn.

Bekijk hieronder het hele interview:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
7 jaren geleden

En wie niet horen wil gaat voelen….

Zal helaas pas zover zijn als de kroost van de papa’s en mama’s als kanonnenvoer mag dienen aan het front. En geloof me, ze zullen nog vechten ook voor hun meesters die de plebs als
hun vervangbare slaven zien. Triest, maar dit is hoe de wereld er toch echt voor staat…

Danny
Danny
7 jaren geleden

Het Rusland-bashen was vandaag weer volop aanwezig in de Telegraaf…

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ik ga voor poetin !!!! Amerika is bedorven door al die smerige families !!!!!Zoals Zacharia setchin al zei in zijn boeken !!! Onze hulp komt uit rusland !!!! Dat is ook zo Poetin is rechtvaardig en eerlijk ! Amerika is het tegenovergestelde !!!! Amerika wordt overheerst door 13 satanische families !! Zo ooed als alemaal Zionisten !!!! Denk er maar eens overna !!! Zij zijn het kwaad !!!! Denk dat Hitler toch een beetje gelijk had ! Dan praat ik niet over mensen doden maar wel onschadelijk maken ! Mensen doden is niet mijn ding !

pietje
pietje
7 jaren geleden

Amerika is werkelijk het grootste kwaad op onze wereld !!!

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x