Homepagina » Buitenland » VIDEO: “We bevinden ons in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek”
VIDEO: "We bevinden ons in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek"

VIDEO: “We bevinden ons in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek”

Er bestaat een kans dat er een wereldwijd conflict uitbreekt. Dat conflict wordt uitgelokt door Washington omdat Amerika continu vijanden nodig heeft, zo stelt professor Karel van Wolferen in gesprek met oud-beurscommentator bij RTLZ Willem Middelkoop.

Na de Koude Oorlog had de VS weer een nieuwe vijand nodig. President Eisenhower waarschuwde hier al voor toen hij tijdens zijn afscheidstoespraak het militair-industrieel complex benoemde, dat fungeert als een soort motor onder de economie.

Klakkeloos overgeschreven

De VS is op zoek naar full spectrum dominance oftewel wereldoverheersing, aldus Van Wolferen. We bevinden ons eigenlijk in een vreemde situatie: Europa slikt alles wat Amerika zegt voor zoete koek.

De nieuwsberichten die in New York worden geschreven, worden klakkeloos overgeschreven door onze mainstream media. Er zijn zeer weinig uitzonderingen, merkt de professor op. En de uitzonderingen die er zijn, zijn niet invloedrijk.

De president van Amerika wordt gezien als de belangrijkste persoon ter wereld, maar dat is volgens Van Wolferen niet terecht. “Hij is de belangrijkste toeschouwer ter wereld,” zegt hij. “Hij geeft alleen maar commentaar op gebeurtenissen.”

De neocons

Wie hebben dan wel macht? Van Wolferen noemt de neoconservatieven (neocons) die een aantal jaren geleden door oud-vicepresident Dick Cheney op diverse ministeries zijn geplaatst en die daar nu nog steeds werken.

Denk aan ambassadeur bij de VN Samantha Power, Nationaal Veiligheidsadviseur Susan Rice en minister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland. Veel neocons hebben een joodse achtergrond, merkt Middelkoop op. Er zijn volgens hem nauwe banden tussen Israël en Amerika.

Dat is geen geheim meer, voegt Van Wolferen toe. Tijdens de gewraakte Irak-invasie zei hij eens in een interview dat de neocons steeds aan de telefoon zaten met Tel Aviv. De neocons werken nauw samen met het Jewish Institute for National Security Affairs, het instituut dat regimeverandering in onder meer Irak en Libië wilde. Power bleef er bijvoorbeeld op hameren dat Gaddafi weg moest.

De neocons willen volgens Van Wolferen ook regimeverandering in Rusland. “Het demoniseren van Poetin, het neerhalen van vlucht MH17 en de staatsgreep in Oekraïne hebben daar mee te maken. Nuland gaf bijvoorbeeld toe vijf miljard dollar in de coup in Oekraïne te hebben gestoken.”

Gevaarlijkste organisatie ter wereld

Nu is Syrië aan de beurt. Nieuwsberichten over dat land zijn rechtstreeks afkomstig uit propagandacentra, legt Van Wolferen uit. Islamitische Staat is volgens hem een instrument van de CIA. Gematigde oppositie is fictie. “Washington wil gewoon van Assad af.”

“De journalistiek uit de jaren 80 is dood. De mainstream media zijn niet serieus meer. Journalisten krijgen van de redactie te horen wat ze moeten schrijven en wat ze weg moeten laten,” klinkt het.

De Europeanen denken dat de NAVO er is om ze te beschermen, maar tegen wie? Er is geen sprake van dreiging van buitenaf, zegt Van Wolferen. Alleen de Amerikaanse wapenfabrikanten hebben er baat bij dat de NAVO actief blijft. Hij noemt het bondgenootschap de gevaarlijkste organisatie ter wereld.

‘Geef ons het echte verhaal’

Er zijn verspreid over de wereld zo’n 1000 Amerikaanse legerbases. Dat kan niet altijd zo blijven doorgaan, zegt hij. Het is pathologisch, het land zit in een psychose. Europa is gekaapt door de NAVO en volgt als een mak lammetje.

Middelkoop vraagt zich af wat we moeten doen. Iedereen moet kranten en andere publicaties gaan aanschrijven: ‘Geef ons het echte verhaal, word weer nieuwsgierig’, aldus Van Wolferen. Hij merkt op dat journalisten er nu al gauw van worden beticht een complotdenker te zijn als ze nieuwsgierig zijn.

Bekijk hieronder het hele interview:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mammon schreef:

  En wie niet horen wil gaat voelen….

  Zal helaas pas zover zijn als de kroost van de papa’s en mama’s als kanonnenvoer mag dienen aan het front. En geloof me, ze zullen nog vechten ook voor hun meesters die de plebs als
  hun vervangbare slaven zien. Triest, maar dit is hoe de wereld er toch echt voor staat…

 • Danny schreef:

  Het Rusland-bashen was vandaag weer volop aanwezig in de Telegraaf…

 • pietje schreef:

  Ik ga voor poetin !!!! Amerika is bedorven door al die smerige families !!!!!Zoals Zacharia setchin al zei in zijn boeken !!! Onze hulp komt uit rusland !!!! Dat is ook zo Poetin is rechtvaardig en eerlijk ! Amerika is het tegenovergestelde !!!! Amerika wordt overheerst door 13 satanische families !! Zo ooed als alemaal Zionisten !!!! Denk er maar eens overna !!! Zij zijn het kwaad !!!! Denk dat Hitler toch een beetje gelijk had ! Dan praat ik niet over mensen doden maar wel onschadelijk maken ! Mensen doden is niet mijn ding !

  • droogtrommel schreef:

   De oma van een Oost duitse collega van mij, is gelijk na de oorlog in Dachau geweest. Ze kon de gaskamers niet vinden, ze waren er als de kippen bij om holocaust ontkenning strafbaar te maken.

   • Freba schreef:

    Het gerucht gaat dat de meesten zijn overleden omdat zij weigerden niet-Kosher voedsel te eten. Dwangarbeid vergde de meeste slachtoffers.
    Wat mij tot op heden het meest is bijgebleven is de foto, gemaakt in Dachau, waar “achteloos” een open blik Zyklon-B op de grond lag, nadat de Amerikanen het kamp waren binnen gegaan. Overigens zijn door niemand – en er zijn vele onderzoekers geweest – sporen van gas in het metselwerk van DE kamers gevonden. De knapste Forensische experts hebben nooit iets gevonden. Ach; we hebben de Hunnen, de Romeinen, De Ottomanen, etc.etc, “gehad”. En nu het tijdperk van de Zionisten. Tolle: “Everything Is Form And Ending”.

 • pietje schreef:

  Amerika is werkelijk het grootste kwaad op onze wereld !!!

  • an argie schreef:

   Niet Amerika, maar de Zionisten die het in de V.S. voor het zeggen hebben.
   Kijk maar eens WIE de VN heeft opgericht. Rothschild.
   En daar waar de V.N. de politieke arm van de Rothschilds is, is de NAVO de militaire arm.
   En de CIA en de Mossad zijn de geheime diensten van de Rothschilds.

   De uitlaatklep is de media. 96% van de westerse media is in handen van de Zionisten om de publieke opinie middels haatpropaganda te (her)vormen.

   Het doel: Totale controle over de wereldbevolking.

  • Freba schreef:

   300.000.000 “Witte/Zwarte Amerikanen” worden al meer dan 150 jaar als slaaf gebruikt door de Zionisten, vandaar………..
   (6 dagen per week je de Pl*****es werken, zondags naar de kerk en de BBQ en voor de rest je muil houden. Zo’n fijn landje….

 • Pinokkiocratie schreef:

  Leuk en aardig maar de aap komt niet uit de mauw.
  De media is in handen van….
  De banken zijn in handen van….
  De grootste lobby in Amerika is van…..
  50% van de Bilderberg zijn…..
  Middelkoop is een ……
  Roosevelt was een Nederlandse……..
  Het Kalergi plan is een plan van de…..

  Rond 12de minuut. Who is in control? Draai er maar omheen met je Neocons.

 • Bram schreef:

  Vreemde situatie.. zo ben ik opgegroeid!!

 • Robin schreef:

  Het zogenaamde PRS wordt gebruikt.

  Mét steun van de media die jarenlang buitenlandse regeringen of volksstammen bekritiseren, demoniseren of beschuldigen van babaarse taferelen.
  Dit alles om de publieke opinie te sturen en het volk mee te krijgen.

  Voorbeeldje Irak.

  Problem: Zogenaamde nucleaire wapens

  Reaction: Niet te tolereren dreiging moet uitgeschakeld worden.

  Solution: Land binnenvallen met morele steun van het volk voor de veiligheid en vrijheid.

  Het effect is dat Saddam Hussein uit de weg is geruimd waardoor ‘het westen’ gronstoffen zich kunnen toe eigenen, en het land onder controle kunnen houden.
  En daar verdiend Amerika en de ‘elite’ hun geld aan.

 • Michaël schreef:

  wij worden besproeid door USA ?? (chemtrails en HAARP)

  In de profetieën staat voor 2018 onderaan :

  “In de jaren van 2018 zal een vreemde ziekte honderdduizenden slachtoffers maken in de VS, maar ook in Europa en Azië . De geïnfecteerde zijn gevoelig voor elke onschuldige ziekte, zoals verkoudheid of infecties van zelfs de kleinste wonden die ernstige infecties en zelfs de dood zullen veroorzaken. De krachten van de patiënten verdwijnen heel snel, vaak duurt het niet meer dan drie dagen tot de dood intreedt.(Ganeshbabu Shastri genoemd deze ziekte in zijn aantekeningen RISC – Rapid Immnun systeem instorten – versnelde co afbraak van het immuunsysteem ). Het sterftecijfer onder besmette mensen is zeer hoog.
  Pas na tientallen jaren, in de periode na het jaar 2048 zal bekend worden dat het in RISC aan een biologisch wapen dat in opdracht van de invloedrijke kringen van de VERENIGDE STATEN werd vrijgegeven aan de groei van de bevolking tegen te gaan.”

  Prophezeiungen für 2016, 2017 und 2018 aus Palmblättern
  http://www.thomas-ritter-reisen.de/prophezeiungen/Prophezeiungen-2016-bis-2018.e55fc.php

 • Freba schreef:

  Allemaal Jodenknechten. Een zwarte president en een zwarte min.van Buza zijn natuurlijk “windowdressing” van de bovenste plank. Hoe actueel nu. Monasch, Asscher en Samson !!!!!!!?????? willen waarschijnlijk de Arabier Ahmed Aboutaleb als Minister-President, indien de Partij van de Arabieren veel stemmen wint. “Kennis Is Niets, Ervaring Is Alles”.
  Overigens hadden Eisenhouwer en Drees dezelfde toekomstvisie. Drees zei ooit dat NL NOOIT een immigratieland zou kunnen zijn.
  ADHD: Amerika Draaft Helemaal Door.

 • weg met ons schreef:

  Een citaat en misschien enigszins off topic, maar wel goed om te begrijpen dat degene die in Syrië woonde (en daar is vermoord) precies wist wat er zich afspeelde aldaar, een optekening die de gecontroleerde media schijnbaar liever niet naar buiten brengt. Of Syrië democratischer moet worden is nog maar de vraag, daar dan de kans bestaat dat vreemde mogendheden zullen trachten op die manier het land naar hun hand te zetten. De EU en Brussel/Den Haag zijn hier misschien een goed voorbeeld van hoe het niet moet, niks democratisch aan, niks luisteren naar het volk, hoewel men het wel zo wil verkopen.

  …….”Laat me eerst iets over het verleden van die regering (Syrië) vertellen. Natuurlijk heeft ze fouten gemaakt en moet de regeringsstructuur veranderen. Onze president heeft dit ook toegegeven. Maar wat mij altijd stoort in de Westerse berichtgeving, is dat er nooit een goed woord valt over de huidige regering en dat ze van dingen beschuldigd wordt die ze niet gedaan heeft. We hebben die regering in het verleden echt niet zo negatief ervaren. Wat mij betreft, ze hebben me altijd geholpen in mijn projecten en gesteund in mijn idee in dienst te staan van soennieten en alawieten. Ze wilden ook steeds meer de scheiding van godsdienst en staat en waren enthousiast over projecten die niet confessioneel waren.

  In alle dorpen is nu water, elektriciteit en gratis onderwijs. In elke streek staat een ziekenhuis, waar mensen gratis behandeld worden. Syrië heeft een goed wegennet en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur voor toerisme etc. De regering betaalt haar ambtenaren goed uit, vaak beter dan in de privésector. Ook het pensioen is goed: 75 procent van het salaris.

  Ik heb bij die regering prachtige mensen ontmoet. Nog onlangs ging het hoofd van de geheime politie in Homs mensen uit de arme wijken opzoeken om te kijken of hij hun hulp kon verlenen. Gewapenden hebben hem in een val gelokt en doodgeschoten samen met vier anderen. We hebben deelgenomen aan een indrukwekkende uitvaart in zijn dorp.

  Persoonlijk vind ik dat deze regering moet blijven, ondanks alle moeilijkheden, en door moet gaan op de weg van de hervormingen. Het grote probleem is wel de gewapende groeperingen die alles doen om de regering ten val te brengen om dan een soennitisch bewind te krijgen.

  Maar de val van de regering houdt niet per se de val van de alawieten in. Dan komt er waarschijnlijk een ware burgeroorlog die kan uitlopen op een wereldoorlog in deze streek. En dat allemaal om een “Nieuw Midden-Oosten”, het troetelkind van de buitenstaanders, die ons alsmaar uit eigenbelang de les willen lezen op een huichelachtige paternalistische manier. Ze hebben het voor ons uitgevonden: “de Arabische lente”. Maar het gaat hier niet over onze lente, maar over hun lente hier, als verlengstuk en vermomming van hun winter.

  We moeten proberen met deze regering verder te gaan, met het oog op de verkiezingen na drie jaar. In die jaren kan er ook meer nagedacht worden over een nieuwe politieke structuur, in overeenstemming met de infrastructuur van het land.. Misschien kan het goede, dat huist in deze regering, een waarborg zijn voor eerlijke pogingen ondanks alle tegenstand. En laat ons dan ook samenwerken met diegenen van de oppositie die eerlijk streven naar een rechtvaardige samenleving. Maar bij dit alles is het moeilijk te voorzien hoever de macht van de gewapende soennitische groeperingen zal reiken en in hoeverre machten van buitenaf de situatie hier zullen beïnvloeden”…..

  Frans van der Lugt.

  Bron: https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2011/10/19/jezuietenpater-frans-van-der-lugt-informeert-vanuit-syrie/

 • alex schreef:

  twee weken geleden al gezien die documentaire,wie het dan nog niet snapt zal het nooit begrijpen.

 • weg met ons schreef:

  De waarheid over Syrië (David Icke) – NL subs

  https://www.youtube.com/watch?v=ZesMPlgh2Vk

 • Richard schreef:

  Tja, daar is ie dan professor voor.
  Ik was allang tot een soortgelijke conclusie gekomen met alleen mijn gezonde boeren verstand.
  En dan nog slaat hij de plank mis door de werkelijke machthebbers buiten beschouwing te laten.
  Iets met bomen en bossen en mensen een rad voor ogen draaien.
  Zal wel weer een bedoeling hebben.

  • Ik schreef:

   Of hij weet dat hij door man en paard te noemen zijn leven niet zeker meer is.En natuurlijk weten wij Jan met de pet allang hoe de vork in de steel zit maar hïj gooit het in de openbaarheid,. en zulken de meer bekende/ geletterde/gestudeerde personen die een beetje serieus genomen worden daar moeten we meer van hebben,degenen die naar voren treden. Waarvan hun verhaal tot buiten onze grenzen komt.

   • Richard schreef:

    Bekende/geletterde/gestudeerde en vooral bange personen, die niet het achterste van hun tong durven te laten zien. Hebben wij ons lot daar niet al veel te lang van laten afhangen?
    Alleen daarom al zou studeren verboden moeten worden.

 • kees schreef:

  De titel legt meteen de vinger op de zere plek maar het stuk legt helaas niet uit hoe dat kan en waarom dat is en dat is jammer want dit zouden mensen moeten weten. En dan maar hopen that it pisses them off!

  Het zit zo dat voor alles dat we nu om ons heen zien gebeuren is er een gedegen voorbereiding is geweest door de Amerikanen. Ze hebben een mega scam opgezet waar de Europese bankiers zijn ingetrapt. Ten eerste hebben ze een financieel product op de markt gezet dat extreem risicovol is. Financiële producten dienen te zijn voorzien van een risico rating label alleen die instantie die dat regelt zit ook in Amerika en ze hebben er een risico rating op geplakt van zeer veilig terwijl het een product is dat geen stand kan houden en uiteindelijk zal zeg maar ontploffen. Daarom hebben ze tegen hun eigen product gewed met belegen en er een verzekering aan gehangen. Toen dit eenmaal bereikt was hebben ze een leger aan bankiers de EU doorgestuurd die afspraken gingen maken met Europese bankiers om even te babbelen over een fantastisch nieuw product. Dit product leek onze bankiers fantastisch doch ze hadden een risico en dat leverde een vraag op van hoe zit dat? De Amerikaanse bankiers gingen toen lacherig doen en zorgden ervoor dat de Europese bankier zich ongemakkelijk en inadequaat ging voelen. Vervolgens legde de amerikaan uit dat ze een zeer ingewikkeld product hebben om dat in te dekken en die combinatie zou fantastisch zijn. Europese bankiers kochten het in en verkochten het hun klanten. Vooral waterbedrijf brabant hangt zwaar in deze derivaten.

  Nu komt het addertje onder het gras. Tegenvallende resultaten worden alleen gecompenseerd in een dalende ecomie. Regeringen hebben er nu dus alle belang bij hun land in crisis te houden want in een stijgende economie blijkt dat deze producten er voor zorgen dat je moet betalen. Amerika kan nu de wereld gedwongen in crisis houden anders zuigen ze onze ondernemers leeg en dan ligt in 1 klap onze economie op zijn gat en verdient niemand ooit nog een dubbeltje. Ooit zal de economie verbeteren en dan wordt veel bedrijfsleven in 1 klap op zeep geholpen en dan kunnen de amerikaanse roof kaptitalisten aanschuiven. Plus ze hadden zich zelf ingedekt dus dit gaat zoveel geld opleveren + ze hebben ons volledig in de tang en de gewenste orde door chaos. Ook het omvallen van morgan stanley heeft hier iets mee te maken, dat is allemaal geregisseerd om de crisis in te zetten(ze hebben het risicovolle derivaat daar ondergebracht en daar laten ploffen en dat heeft de bank meegetrokken en de crisis ingezet). Huizen zeepbel verhaal is dikke onzin. Denkt u nu echt dat het uitmaakt voor een bank van dat kaliber dat u 10.000 euro teveel heeft geleend om uw huis ook direct te kunnen verbouwen. Dat was maar een druppeltje op een gigantische gloeiende plaat.

  De gene die verantwoordelijk is voor het omvallen van de bank, is uit zijn functie ontheven en mocht financieel adviseur onder Obama worden. De rijken aan de innende kant van dit verhaal doen onze politici inzien dat het een hopeloos verhaal is waar ze toch niks tegen in kunnen brengen en in de pas gaan lopen levert dikke bannen op. We zijn allemaal verraden door onze eigen politici!

  Ingewikkeld verhaal vanwege zijn op ingewikkelde financiële producten gebaseerde karakter. Matt Damon(Jason Bourne) heeft er de documentaire An inconveniënt truth over gemaakt waarin het haarfijn wordt uitgelegd. Hij had er beter de reet van kim koedashian doorheen kunnen editten dan werd er misschien naar gekeken, nu is dit helaas geen common knowledge en dat zou het wel moeten zijn!

 • Freba schreef:

  Trade=War=Trade

 • x

  Check Also

  nos

  NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

  De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  >