Een belangrijk ingrediënt in knoflook is 100 keer effectiever als bestrijder van een darmbacterie dan antibiotica, zo blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse Washington State University.
Uit tests bleek dat het stofje diallylsulfide uitstekend in staat is om bacteriën te doden, ook wanneer deze worden beschermd door een slijmlaag (biofilm). Deze slijmlaag maakt de bacteriën zeer resistent tegen antibiotica. Niet alleen is de stof uit knoflook krachtiger dan antibiotica, hij werkt volgens de wetenschappers ook een stuk sneller.
De bacterie Campylobacter is één van de belangrijkste oorzaken van voedselinfecties. Besmetting vindt vooral plaats door rauw voedsel. De symptomen van de infectie zijn diarree, krampen, buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening genaamd syndroom van Guillain-Barré.
Eerder onderzoek toonde al aan dat diallylsulfide ook andere bacteriën kan bestrijden die voedselinfecties veroorzaken, waaronder Listeria en E.coli. De wetenschappers benadrukken dat het onderzoek zich nog in een eerste fase bevindt.
Aan knoflook worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven. Het heeft onder meer een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. In Rusland wordt knoflook ook wel penicilline voor de armen genoemd.
Neergeknuppelde man (71): Politie gooide zelf met bakstenen op Museumplein
Afrikaanse planten houden tumorgroei tegen
Great Reset: Rockefeller Foundation publiceerde in 2020 plan om ‘voedselsysteem te transformeren’
John McAfee: “Ik kan je verzekeren dat de Democratische Partij niet is gehackt door Rusland”
Mysterieuze lichten boven El Cajon, San Diego (video)
Paus Franciscus: “Hedendaagse journalistiek vorm van terrorisme”
“Boeing 777 van Malaysia Airlines uit Amsterdam neergeschoten boven Oekraïne”
Is de CIA verantwoordelijk voor de moord op RFK? Schrijfster komt na 25 jaar onderzoek met onthullend boek
Mensenrechtenorganisatie: “Wereld Natuur Fonds betrokken bij geweld en misbruik in Afrika”