Homepagina » Financieel » ‘Van Rompuy en Barroso ergste mensen in EU sinds 1945’ (video)

‘Van Rompuy en Barroso ergste mensen in EU sinds 1945’ (video)

Het instellen van een gezamenlijk bankentoezicht is de belangrijkste afspraak die is gemaakt op de laatste EU-top in Brussel. Die moet er op toezien dat zinkende banken blijven drijven.

Bij problemen krijgt het nieuwe agentschap toegang tot het omvangrijke noodfonds om banken met financiële problemen te helpen.

Dat noodfonds wordt grotendeels gevuld door de belastingbetaler. Voorheen werd het fonds beheerd door de overheden, maar nu kan de EU banken direct uitkopen zonder dat de lidstaten dieper in de schulden raken.

Alle leiders van de 27 EU-lidstaten gingen ook akkoord met nadere integratie richting een begrotingsunie en een politieke unie. In een volgende top worden deze ideeën verder uitgewerkt. “Wat mij bevalt is de verdere aanscherping van het toezicht,” reageerde demissionair premier Mark Rutte (VVD) vrijdag. “Wat me minder bevalt is dat je bevoegdheden overdraagt aan Europa. Daar moet nog een hele discussie over worden gevoerd.”

Duitsland was in eerste instantie fel tegen het masterplan van Van Rompuy, maar ging op aandringen van Italië en Spanje uiteindelijk toch overstag. Europarlementariër en voorzitter van de United Kingdom Independence Party (UKIP) Nigel Farage is van mening dat het vooral Duitsland is dat een beslissende rol speelt bij dit soort besprekingen.

Bron: YouTube/RussiaToday

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Paul Wouterse schreef:

  Duidelijke boodschap!

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Welke beslissingen er dan ook worden genomen, de burger betaald het gelach van een vallende euro.Je kunt niet maar doorgaan met het verlangen dat de burgers het noodfondspotje steeds maar blijven vullen.Je kunt het proberen maar vroeg of laat pikt de burger het niet meer, en uit haar ongenoegen op straat.En dan pas is de beer los!!De grote verdrukking, gaat door de Burger bevochten worden, is mijn toekomst beeld!!Of je blijft een slaaf van een stelend systeem!!Maar ik ga voor het toekomst beeld: “gevecht Brussel,in oorlog met de burger”!!!!En de Duitse burgers vechten mee!!!

  0 likes
 • cr schreef:

  tja ik heb juist op face book gezeten en iemand had er op gereageerd dat wij belgen hem weg moeten stemmen …ja ik wil da wel hoor want ik zie het ook verkeerd af lopen .die moet nie langer macht hebben ik hoop ook de ons belge dit in zien mee een klein groepeke kunde niks doen .

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Wederom zoals gewoonlijk wijze woorden van Farrage.

  0 likes
 • Eden schreef:

  [quote name=”cr”]tja ik heb juist op face book gezeten en iemand had er op gereageerd dat wij belgen hem weg moeten stemmen …ja ik wil da wel hoor want ik zie het ook verkeerd af lopen .die moet nie langer macht hebben ik hoop ook de ons belge dit in zien mee een klein groepeke kunde niks doen .[/quote]
  Allée, zoals da kleine meiske uit Canada Victoria Grant onlanks eens zei: “Never doubt that a small group of people can change the world.”

  As ge tot de nek toe in de shit zit, moe ge den hoofd nie late hange eh 😉

  0 likes
 • pr schreef:

  De belasting betaler wordt geacht het grootste deel op te brengen, maar het is algemeen bekend dat de modale inkomens en lager de meeste belasting betalen.hoge inkomens en grote bedrijven betalen vaak weinig of geen belasting door allerlei aftrek posten en een ( goede ) boekhouder.Jan modaal heeft deze mogelijkheden niet dus??? dus wat gebeurd er nu als er een moment komt dat we het niet meer kunnen opbrengen, wie gaat er dan voor ons een noodfonds oprichten? Dit gaat veel te ver, het principe de vervuiler betaald rechtvaardig toepassen is de enige oplossing

  0 likes
 • Robin Hood schreef:

  Ik hoor al jaren dat de euro valt en nog steeds gaat het prima. Spendeer je euro’s en ga niet dom zitten sparen. sparen is ook weer zo’n angstreactie. Over 5 jaar zal de euro net zoiets zijn als de Joegoslavische dinar (monopoliegeld).

  0 likes
 • Ialpha schreef:

  En dan nog gezwegen over alle onnodige en belachelijke boetes waar ze de gewone burger het geld mee uit zijn zakken aan het pompen zijn ,”de politie onze vriend”

  0 likes
 • mcjeany schreef:

  Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid genomen door mijn soevereiniteit te claimen. Hoef ik me niet meer zo druk te maken over dit soort van belastingen.

  0 likes
 • dacross schreef:

  90% van de politici zouden binnen een week buiten getrapt worden als ze een normale baan zouden hebben. Ze hebben geen verstand van zaken en nemen geen verantwoordelijkheid voor fouten die ze maken en besodemieteren de boel. Hoe is het mogelijk dat zulke mensen op die posities terecht komen. Ze zullen wel eerst gescreend worden of ze een ruggengraat hebben. Alleen zonder ruggengraat kom je in aanmerking voor een positie in de politieke arena. Allemaal ontslaan en bekwame mensen op die posities. Met dit zooitje opportunisten gaat het hem niet worden.

  0 likes
 • Fer schreef:

  Of zij de twee ergste mensen in Europa zijn kan ik niet bevestigen. Dat zij de geldkraan wijd open hebben gezet en daarmee het inflatiespook hebben losgelaten dat zullen we vroeg of laat allemaal gaan meemaken. De banken in stand houden en daarmee het financiële, systeem is een grote dreiging voor de samenleving. De mensen met het grote geld zijn al gevlucht met hun kapitaal en de spaarders zullen nog raar op hun neus kijken als hun centjes in korte tijd niets meer waard zijn.

  0 likes
 • Lilian schreef:

  [quote name=”mcjeany”]Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid genomen door mijn soevereiniteit te claimen. Hoef ik me niet meer zo druk te maken over dit soort van belastingen.[/quote]

  Waarom moeten we iets claimen wat onrechtmatig verkregen is?

  0 likes
 • Abel schreef:

  Dus de banken vergokken eerst het spaargeld van hun klanten en dan worden ze door de EU uitgekocht met belastinggeld. De burgers zijn dus twee keer de sjaak.

  Nee, een prachtig besluit EU-leiders. Niet.

  Go, Nigel.

  0 likes
 • c r schreef:

  ik hou me hoofd goed boven water hoor ..het zijn weer maar eens de ouderen die eerst moeten betalen .zo als gewoonlijk .maar ik zelf treed wel op . belgen durven minder Nederlanders durven veel mee . dat bedoel ik belgen trekken ook eerder terug als het gevaarlijk word het is gewoon de waarheid …ze zijn te lief denk ik .

  0 likes
 • Oma.T schreef:

  We zitten op dit moment al diep in de jaren 30,heeft Nederland nu nog niet geleerd.Weg met die 2 heren en laat de Nederlanse Regering zijn poot strak houden.Niet samen met die euro medewerkers en er uit stappen is beter zeg ik U.Mensen moeten een referendum kunnen gebruiken,ook Dhr Rutten is verkeert bezig.Hij verkoopt Nederland aan de duivel

  0 likes
 • Jana schreef:

  Hoe lang laten wij ons nog de wet voorschrijven, laten we dan ook SAMEN opstaan tegen al deze uitbuiters, maar dan wel zonder fysiek geweld van wie dan ook.

  0 likes
 • mcjeany schreef:

  [quote name=”Lilian”][quote name=”mcjeany”]Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid genomen door mijn soevereiniteit te claimen. Hoef ik me niet meer zo druk te maken over dit soort van belastingen.[/quote]

  Waarom moeten we iets claimen wat
  onrechtmatig verkregen is?[/quote]

  Ik mag zelf bepalen waar ik belasting aan ga geven i.p.v. dat de schuldenlast via mijn (natuurlijk) persoon geind wordt.

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  de laatste woorden zijn nog niet uitgesproken, verre van, het begin van begin is wat in het zicht. Afgesloten akkoorden en wetten zijn altijd vatbaar voor herziening,wat politieke geschiedenis.

  0 likes
 • W.Akker schreef:

  En nog steeds meer van hetzelfde.
  De banken zijn failliet. Er wordt enorm veel geld bijgemaakt om interest te manipuleren. Via ECB en politiek wordt geld in failliete banken gepompt.
  Kappen ermee, ik haal maandag mijn geld van de bank en koop zilver.

  0 likes
 • cr schreef:

  Robin hood ik begrijp je wel je bedoeld dat de euro dan niks meer waart is en een brood misschien wel 10 euro kost tegen die tijd …dat de euro er dan nog is die kan niet gered worden mits het het overal schulden VRIJ word gemaakt ,want ze niet zullen doen ze moeten er aan verdienen dat is heel het Probleem .ja en sta achter de ouderen zij moeten het eerste betalen en dan alleen standen moeders want die hebben toch geen man die optreed zo denken die ,

  0 likes
 • Rienko schreef:

  Het valt me opeens dat het logo van de EU top het Alziende Oog vormt (zie filmpje)..Dat verklaart de steeds verdergaande stupide afdracht van onze soevereiniteit aan Brussel..richting de one world governement

  0 likes
 • mb schreef:

  Uiteraard is alles verbonden ; Bilderbergers ea genootschappen , EU , VN met onderdelen , de nationale regeringen (Pechtold , Rutte , ea waren ook op de Bilderbergbijeenkomst) etc etc. Zij gaan voor hun doelen , …

  0 likes
 • Freddy Wolters schreef:

  Als straks voor een ieder de financiele lasten niet meer te dragen zijn is alles achter onze rug al bekokstooft en gaan we beseffen wat we eigenlijk al weten. Genaaid door de elite, opgeladen met een schuld die niet de onze is en niet is af te lossen, banken krijgen een bailout en mogen op de koop toe de problematische onroerend goed bezittingen tot de hunne rekenen. Bekend met Problem Reaction Solution? Het is niets anders dan monopoly.
  Dit is allemaal van te voren verzonnen!! Er is maar 1 oplossing!
  Deze gehele criminele organisatie oprollen, alleen is daar nu een revolutie voor nodig. Er is geen enkele monetaire unie zonder oorlog opgebroken! Maar ja…we blijven het maar slikken en de massa heeft het dus nog steeds te goed of snapt het niet en blijven we wachten tot het te laat is…….laf en jammer en eerlijk gezegd verdien je dan ook niet beter.
  Democratie is al lang een schijnvertoning, dit is per definitie fascisme! Wakker worden!! Hallo! tiktaktiktak

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  Dit ALLES draait puur en alleen om materie. Dat is ALLES wat er zich afspeelt. Laat men zich zo gekmaken, ziet niemand dit nu eens? Word wakker mensen, er is echt nog maar heel weinig tijd over en ik heb geen zin de dupe te worden van die mensen die maar niet in kunnen zien wat hier allemaal om ons heen gebeurd. Neen, deze powers that be hebben het nooit goed voor gehad met ons, en dat zal ook nooit gebeuren, niet in hun huidig bewustzijn! Zodra wij allemaal wakker zijn en elkaar helpen als de oorspronkelijke soeverijne mensen die wij in wezen ECHT ZIJN is he in een klap afgelopen. Deze irritantie elite is NIETS zonder de mensheid. Ze hebben ons geween en tandengeknars nodig om te kunnen blijven regeren! Wij kunnen ALLES en dan ook LETTERLIJK alles op dit moment nog veranderen! WORD WAKKER!!!!!!!!!!!!!

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  [quote name=”c r”]ik hou me hoofd goed boven water hoor ..het zijn weer maar eens de ouderen die eerst moeten betalen .zo als gewoonlijk .maar ik zelf treed wel op . belgen durven minder Nederlanders durven veel mee . dat bedoel ik belgen trekken ook eerder terug als het gevaarlijk word het is gewoon de waarheid …ze zijn te lief denk ik .[/quote]

  🙂 En dat is JUIST geen echte LIEFDE! Wel voor het ego ja haha.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  >