Homepagina » Financieel » ‘Van Rompuy en Barroso ergste mensen in EU sinds 1945’ (video)
vanrompuy2394724392243423

‘Van Rompuy en Barroso ergste mensen in EU sinds 1945’ (video)

Het instellen van een gezamenlijk bankentoezicht is de belangrijkste afspraak die is gemaakt op de laatste EU-top in Brussel. Die moet er op toezien dat zinkende banken blijven drijven.

Bij problemen krijgt het nieuwe agentschap toegang tot het omvangrijke noodfonds om banken met financiële problemen te helpen.

Dat noodfonds wordt grotendeels gevuld door de belastingbetaler. Voorheen werd het fonds beheerd door de overheden, maar nu kan de EU banken direct uitkopen zonder dat de lidstaten dieper in de schulden raken.

Alle leiders van de 27 EU-lidstaten gingen ook akkoord met nadere integratie richting een begrotingsunie en een politieke unie. In een volgende top worden deze ideeën verder uitgewerkt. “Wat mij bevalt is de verdere aanscherping van het toezicht,” reageerde demissionair premier Mark Rutte (VVD) vrijdag. “Wat me minder bevalt is dat je bevoegdheden overdraagt aan Europa. Daar moet nog een hele discussie over worden gevoerd.”

Duitsland was in eerste instantie fel tegen het masterplan van Van Rompuy, maar ging op aandringen van Italië en Spanje uiteindelijk toch overstag. Europarlementariër en voorzitter van de United Kingdom Independence Party (UKIP) Nigel Farage is van mening dat het vooral Duitsland is dat een beslissende rol speelt bij dit soort besprekingen.

Bron: YouTube/RussiaToday

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul Wouterse
Paul Wouterse
9 jaren geleden

Duidelijke boodschap!

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

Welke beslissingen er dan ook worden genomen, de burger betaald het gelach van een vallende euro.Je kunt niet maar doorgaan met het verlangen dat de burgers het noodfondspotje steeds maar blijven vullen.Je kunt het proberen maar vroeg of laat pikt de burger het niet meer, en uit haar ongenoegen op straat.En dan pas is de beer los!!De grote verdrukking, gaat door de Burger bevochten worden, is mijn toekomst beeld!!Of je blijft een slaaf van een stelend systeem!!Maar ik ga voor het toekomst beeld: “gevecht Brussel,in oorlog met de burger”!!!!En de Duitse burgers vechten mee!!!

cr
cr
9 jaren geleden

tja ik heb juist op face book gezeten en iemand had er op gereageerd dat wij belgen hem weg moeten stemmen …ja ik wil da wel hoor want ik zie het ook verkeerd af lopen .die moet nie langer macht hebben ik hoop ook de ons belge dit in zien mee een klein groepeke kunde niks doen .

King of Light
King of Light
9 jaren geleden

Wederom zoals gewoonlijk wijze woorden van Farrage.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gezondheidspas

Beelden: van Parijs tot Tel Aviv, overal zijn grote protesten tegen de ‘gezondheidspas’

Op talloze plekken in Europa en daarbuiten ...

verpleegkundige

Dappere IC-verpleegkundige: er wordt gesproken over het weigeren van zorg aan ongeprikten

De Amerikaanse IC-verpleegkundige Chelsea Walls werkt al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x