Homepagina » Gezondheid » Waarom meditatie goed is
Waarom meditatie goed is

Waarom meditatie goed is

Meditatie is erg ‘in’. Steeds meer mensen doen het omdat het enorme voordelen biedt.

Sommige vakbonden, zoals het CNV, willen het zelfs in de cao laten opnemen, zodat werknemers het recht krijgen per dag minstens 20 minuten onder werktijd te mogen mediteren.

Zo populair is het aan het worden, en dat is niet voor niets! Meditatie helpt mensen om hun emoties van hun gedachten los te koppelen en het is één van de beste manieren om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast helpt meditatie de productiviteit te verhogen. Iedereen kan het en je kunt het overal doen, maar waarom zou je?

Voordelen van meditatie

Veel mensen die al mediteren kunnen je het antwoord wel geven, maar de mensen die (nog) niet mediteren, weten vaak niet welke voordelen het ze precies oplevert. Zo zijn er vele mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen op te noemen als je geregeld mediteert. Je koppelt jezelf als het ware los, waardoor je algehele geluksgevoel stijgt en je welzijn en welbehagen verbeteren. Ook wordt veelvuldig gemeld dat je mentale geluksgevoel stijgt, je beter met emoties kunt omgaan, je een betere concentratie hebt, je perceptuele gevoeligheid stijgt, je stressbestendiger wordt en je fysieke weerstand toeneemt. Daarnaast kan meditatie ook een spirituele belevenis zijn, en uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken (pdf) is gebleken dat mensen die mediteren aanzienlijk minder vaak naar de dokter gaan dan mensen die niet mediteren.

Mahatma Gandhi zei ooit toen hij een enorm drukke dag voor de boeg had dat hij dan maar twee keer zo lang moest mediteren.

Als meditatie zoveel voordelen oplevert, waarom doet niet iedereen het?

De kunst van het mediteren is om je gewone gedachten stil te leggen (bijvoorbeeld door het focussen op een mantra, voorwerp of de ademhaling) en bij sommige vormen van meditatie zelfs aan niets te denken, een niet zo simpele opgave in onze drukke wereld. Veel mensen weten niet precies hoe ze dat moeten doen. Het is, zeker in het begin, nog niet zo gemakkelijk om aan niets te denken. Probeer maar eens een halve minuut aan niets te denken.

We zijn in onze drukke wereld zo geprogrammeerd dat zodra we proberen onze gedachten stil te leggen, we al snel een onbehaaglijk gevoel krijgen en er toch ongemerkt een bepaalde gedachte naar binnen sluipt. We zijn gewend om constant een overvloed aan gedachten in ons hoofd te hebben, en zomaar even de knop omzetten, ondanks alle voordelen die het oplevert, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Een andere reden is dat veel mensen meditatie raar vinden of dat ze wel willen, maar niet precies weten hoe ze ermee moeten beginnen of wat ze moeten doen.

Als je eenmaal overtuigd bent van de enorme voordelen van meditatie en het toch wilt gaan doen, dan zijn er vervolgens ook nog verschillende soorten meditatie. Enkele vormen van meditatie zijn bijvoorbeeld concentratiemeditatie, geleide meditatie, transcendente meditatie en mindfulness-meditatie, wat feitelijk een vorm van inzichtsmeditatie is.

Wat is het doel van meditatie?

Los van het feit dat er verschillen in de vorm van meditatie bestaan is het doel dat je er voordeel bij hebt. Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om met meditatie te beginnen en de voordelen te ervaren is je te laten geleiden tijdens een geleide meditatie. Een uitstekende manier om dit te doen is een speciale geleide meditatietraining van ongeveer drie kwartier die als MP3-geluidsbestand te downloaden is.

Deze complete training leert je stap voor stap mediteren en neemt je als het ware aan de hand mee, zodat je snel leert en ervaart wat het is, hoe het voelt en welke voordelen het je biedt.

“Bijna iedereen heeft groot voordeel bij deze geleide meditatie. Zelfs mensen die al mediteren, melden ons regelmatig dat zij met deze vorm van hulp dieper mediteren en dingen ervaren die zij nog nooit eerder meegemaakt hadden. Welke voordelen het precies oplevert is per persoon verschillend. Daar kom je pas achter zodra je deze meditatie doet,” aldus Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk.

Naast dat deze geleide meditatie je helpt je gedachten op een aangename manier vanzelf stil te leggen, leer je ook zelfstandig, snel en eenvoudig deze meditatieve staat van welbehagen te bereiken en kun je het zo vaak, zo lang of zo kort doen als je maar wilt. De geleide meditatietraining duurt ongeveer drie kwartier en is voor iedereen geschikt.

Exclusief voor Niburu-lezers biedt Trancewerk deze complete Geleide meditatietraining tijdelijk voor slechts 10 euro aan.

Klik hier of ga naar https://www.trancewerk.nl/geleide-meditatie-training en gebruik de speciale kortingscode MEDITATIE om deze voordelige training te downloaden, waarmee je snel van alle voordelen van meditatie kunt gaan genieten.

Gerelateerd:Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De 6 trucjes van dit kabinet om de burger een rad voor ogen te draaien. Een vlijmscherpe analyse over de werkwijze van Rutte III

De 6 trucjes van dit kabinet om de burger een rad voor ogen te draaien. Een vlijmscherpe analyse over de werkwijze van Rutte III

Ik heb de indruk dat alle bewindslieden ...

Waar is het kabinet Rutte III nu eigenlijk mee bezig? Dit is het effect op de stikstofuitstoot als we straks nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden

Waar is het kabinet Rutte III nu eigenlijk mee bezig? Dit is het effect op de stikstofuitstoot als we straks nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden

Iedereen mag straks nog maar 100 kilometer ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.