Gezondheid

Waarom meditatie goed is

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meditatie is erg ‘in’. Steeds meer mensen doen het omdat het enorme voordelen biedt.

Sommige vakbonden, zoals het CNV, willen het zelfs in de cao laten opnemen, zodat werknemers het recht krijgen per dag minstens 20 minuten onder werktijd te mogen mediteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zo populair is het aan het worden, en dat is niet voor niets! Meditatie helpt mensen om hun emoties van hun gedachten los te koppelen en het is één van de beste manieren om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast helpt meditatie de productiviteit te verhogen. Iedereen kan het en je kunt het overal doen, maar waarom zou je?

Voordelen van meditatie

Veel mensen die al mediteren kunnen je het antwoord wel geven, maar de mensen die (nog) niet mediteren, weten vaak niet welke voordelen het ze precies oplevert. Zo zijn er vele mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen op te noemen als je geregeld mediteert. Je koppelt jezelf als het ware los, waardoor je algehele geluksgevoel stijgt en je welzijn en welbehagen verbeteren. Ook wordt veelvuldig gemeld dat je mentale geluksgevoel stijgt, je beter met emoties kunt omgaan, je een betere concentratie hebt, je perceptuele gevoeligheid stijgt, je stressbestendiger wordt en je fysieke weerstand toeneemt. Daarnaast kan meditatie ook een spirituele belevenis zijn, en uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken (pdf) is gebleken dat mensen die mediteren aanzienlijk minder vaak naar de dokter gaan dan mensen die niet mediteren.

Mahatma Gandhi zei ooit toen hij een enorm drukke dag voor de boeg had dat hij dan maar twee keer zo lang moest mediteren.

Als meditatie zoveel voordelen oplevert, waarom doet niet iedereen het?

De kunst van het mediteren is om je gewone gedachten stil te leggen (bijvoorbeeld door het focussen op een mantra, voorwerp of de ademhaling) en bij sommige vormen van meditatie zelfs aan niets te denken, een niet zo simpele opgave in onze drukke wereld. Veel mensen weten niet precies hoe ze dat moeten doen. Het is, zeker in het begin, nog niet zo gemakkelijk om aan niets te denken. Probeer maar eens een halve minuut aan niets te denken.

We zijn in onze drukke wereld zo geprogrammeerd dat zodra we proberen onze gedachten stil te leggen, we al snel een onbehaaglijk gevoel krijgen en er toch ongemerkt een bepaalde gedachte naar binnen sluipt. We zijn gewend om constant een overvloed aan gedachten in ons hoofd te hebben, en zomaar even de knop omzetten, ondanks alle voordelen die het oplevert, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Een andere reden is dat veel mensen meditatie raar vinden of dat ze wel willen, maar niet precies weten hoe ze ermee moeten beginnen of wat ze moeten doen.

Als je eenmaal overtuigd bent van de enorme voordelen van meditatie en het toch wilt gaan doen, dan zijn er vervolgens ook nog verschillende soorten meditatie. Enkele vormen van meditatie zijn bijvoorbeeld concentratiemeditatie, geleide meditatie, transcendente meditatie en mindfulness-meditatie, wat feitelijk een vorm van inzichtsmeditatie is.

Wat is het doel van meditatie?

Los van het feit dat er verschillen in de vorm van meditatie bestaan is het doel dat je er voordeel bij hebt. Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om met meditatie te beginnen en de voordelen te ervaren is je te laten geleiden tijdens een geleide meditatie. Een uitstekende manier om dit te doen is een speciale geleide meditatietraining van ongeveer drie kwartier die als MP3-geluidsbestand te downloaden is.

Deze complete training leert je stap voor stap mediteren en neemt je als het ware aan de hand mee, zodat je snel leert en ervaart wat het is, hoe het voelt en welke voordelen het je biedt.

“Bijna iedereen heeft groot voordeel bij deze geleide meditatie. Zelfs mensen die al mediteren, melden ons regelmatig dat zij met deze vorm van hulp dieper mediteren en dingen ervaren die zij nog nooit eerder meegemaakt hadden. Welke voordelen het precies oplevert is per persoon verschillend. Daar kom je pas achter zodra je deze meditatie doet,” aldus Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk.

Naast dat deze geleide meditatie je helpt je gedachten op een aangename manier vanzelf stil te leggen, leer je ook zelfstandig, snel en eenvoudig deze meditatieve staat van welbehagen te bereiken en kun je het zo vaak, zo lang of zo kort doen als je maar wilt. De geleide meditatietraining duurt ongeveer drie kwartier en is voor iedereen geschikt.

Exclusief voor Niburu-lezers biedt Trancewerk deze complete Geleide meditatietraining tijdelijk voor slechts 10 euro aan.

Klik hier of ga naar https://www.trancewerk.nl/geleide-meditatie-training en gebruik de speciale kortingscode MEDITATIE om deze voordelige training te downloaden, waarmee je snel van alle voordelen van meditatie kunt gaan genieten.

Gerelateerd:

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button