Mens en Dier

Generaal-majoor b.d. geeft toe: feiten en gebeurtenissen worden gemanipuleerd om preferente werkelijkheid te krijgen

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

We zitten midden in een periode waarin we te maken hebben met een informatieoperatie, een informatieoorlog. Dat zei generaal-majoor buiten dienst Frank van Kappen eerder in WNL Op Zondag. Beelden van de uitzending circuleren momenteel op sociale media.

“Dat is het manipuleren van feiten en gebeurtenissen zodat je een preferente werkelijkheid bij je eigen bevolking, bij je tegenstander en bij het internationaal publiek neerlegt,” zei de voormalige VVD-senator.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Alle partijen doen dat

“Daar zitten we midden in. Dus je manipuleert de feiten en gebeurtenissen zodanig dat je een preferente werkelijkheid projecteert, televized reality,” lichtte hij toe. “En alle partijen doen dat.”

Dit was gewoon op nationale televisie. Dit is geen complottheorie of wat dan ook. Hier wordt gewoon open en bloot toegegeven: feiten en gebeurtenissen worden gemanipuleerd om een preferente werkelijkheid te krijgen, zei journalist David Boerstra in de podcast van voormalig Blckbx-presentatrice Sanae Orchi. Lees: een in de ogen van de overheid gunstige werkelijkheid.

“Deze man vertelt onomwonden wat er nu en tijdens 2020-2022 gedaan werd. Goed voor het dossier,” zegt oprichter van Café Weltschmerz Max von Kreyfelt.

Grote staat van dienst

Van Kappen heeft een grote staat van dienst op het gebied van defensie en veiligheid. Hij werd in de Eerste Kamer, waarvan hij voor de VVD 12 jaar deel uitmaakte, dan ook algemeen als autoriteit op dat gebied erkend.

Hij was onder meer adviseur van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van vredesoperaties en verbonden aan het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de vaste commissie voor buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking en daarnaast maakte hij deel uit van onder meer de parlementaire vergaderingen van NAVO en OVSE.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
1 maand geleden

Dit ook nog ff hardop zeggen bij Op1 en het nosjournaal…

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Wat mij vooral verbaast is dat niet veel meer mensen complotdenker zijn.

JohnC
JohnC
1 maand geleden

Burgers mogen dan aannemen dat er iets heel groots en fouts gaande is achter de schermen anders is zoiets niet nodig?
En als burgers deze misinformatie doorzien is het van uiterste belang dat burgers wakker worden om de waarheid boven water te krijgen.

Erna
Erna
1 maand geleden

Ze hebben blijkbaar samen niet door wat generaal-majoor buiten dienst Frank van Kappen hier nou eigenlijk zegt .Hoe is dat Mogelijk ??

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x