Mens en Dier

Beelden: Rutte geeft toe dat nieuwe lockdownbeleid voor winkeliers uit de duim is gezogen

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Grote winkelketens mogen vanaf volgende week weer open om vooraf bestelde producten aan klanten af te geven. Winkels hebben een week de tijd om een zogeheten click & collect-systeem op te tuigen. Klanten moeten van de regering minstens vier uur van tevoren bestellen en dan een tijdslot krijgen waarbinnen ze hun bestelling kunnen ophalen. Het afhalen moet aan de deur en klanten mogen dus niet de winkel in.

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg zich af wat de onderbouwing is voor die vier uur. “Iemand heeft zitten bedenken achter zijn computer: laten we er een tijd aan hangen. Dus hoe komt u nou aan die vier uur?” vroeg hij aan premier Rutte.

“Ik heb geen idee, maar volgens mij heeft iemand gewoon gedacht: wat is nou verstandig en dat is dat je voorkomt dat je klikt en meteen collect, dus doe er een paar uur tussen,” antwoordde de minister-president. Oftewel: nattevingerwerk. “Ik vind die vier uur wel verstandig,” voegde Rutte toe.

Klap in het gezicht

“Dit is echt verbijsterend,” reageerde Van Haga. Hij vroeg zich af waarom we er dan niet gewoon één uur van maken, dan wordt het een stuk makkelijker. “Nee, je wilt juist een behoorlijke tijdspanne daartussen hebben om te voorkomen dat mensen op straat ‘click’ doen en een kwartiertje later gaan collecten.”

Rutte voegde toe dat het niet zo is dat we op het moment dat corona uitbrak ‘een heel kamertje met bewijslast hadden’ over hoe je met het virus zou moeten omgaan en dat we dus ‘niet alles precies wetenschappelijk kunnen onderbouwen’.

Van Haga constateerde dat dit kabinet totaal niet heeft nagedacht over de vraag waarom er vier uur is voorgesteld. Hij zei dat het betoog van Rutte ‘een klap in het gezicht’ is van de winkeliers.

4.9 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
1 jaar geleden

Rutte is een Terrorist en geen premier

rop
rop
1 jaar geleden

Die vent heeft totaal zijn verstand niet meer op een rijtje, laat staan of hij deze wel echt gebruikt.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Een kenmerk van een totalitaire staat is dat de dictator het niet concreet gaat hebben over de inhoud waardoor totale loyaliteit ontstaat, althans zo begrijp ik het van Hannah Arendt.

Cgm
Cgm
1 jaar geleden

Over een maand weet hij weer nergens van. Zoals groepsimmuniteit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

83
0
We lezen graag je reactie!x