Buitenland

Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging. Waarom de monsteroverwinning van Farage een wake-up call is voor de gevestigde orde

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de grote winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in Groot-Brittannië. De partij, die voor het eerst meedoet, haalde 31,6 procent van de stemmen, wat neerkomt op 28 zetels.

De regerende Conservatieven van scheidend premier Theresay May kwamen op de vijfde plek met 9,1 procent. Dat is ruim de helft minder dan vijf jaar geleden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Farage heeft de Tories nu gewaarschuwd dat hij ze zal wegvagen tenzij ze de Brexit er nu echt gaan doordrukken. De Europarlementariër wil zelf aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

Wake-up call

Als we in oktober nog niet uit de EU zijn, zal de Brexit Party meedoen aan de algemene verkiezingen, aldus Farage.

“Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging,” benadrukte hij.

“Dit is een hele, hele belangrijke boodschap aan Westminister, een wake-up call,” klonk het. “Zullen ze luisteren?”

Nog nooit

Hij wees erop dat het in de geschiedenis van de Britse politiek nog nooit is voorgekomen dat een nieuwe partij, die pas zes weken geleden is opgericht, de verkiezingen heeft gewonnen.

“De reden hiervoor is heel duidelijk,” zei hij. “We hebben tijdens een referendum voor de Brexit gestemd. We zouden er op 29 maart uit gaan, maar dat is niet gebeurd.”

[Daily Mail]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bewust
Bewust
5 jaren geleden

Nigel Farage van harte gefeliciteerd !
Eindelijk …. een zucht van verlichting ontsnapt aan mijn gemoed dat is aangetast door de overduidelijke malversaties met de Nederlandse stembusuitslag . Ik geloof namelijk nix van de plotselinge populariteit van Fransje Timmerrmans , een auraloze EU marionet , die zijn functie te danken heeft aan zijn bijdrage de feiten rond MH-17 ramp te verdraaien . En dan heb ik het nog netjes uitgedrukt ….

Bigfeet
Bigfeet
5 jaren geleden

Mijn hoop is dat meerdere landen Anti euro partijen gaan neerzetten.
Nigel Farrage heeft de toon gezet als voorbeeld.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

De EU moet weg, de EEG was meer dan voldoende en werkte prima. Het hele graaicircus in Brussel
moet verdwijnen. Laat ze maar iets nuttigs gaan doen voor de kost ipv smerige plannen smeden om het geld naar zichzelf en omhoog te laten stromen. Ze zitten daar voor de elite en zichzelf en op onze kosten. Het is wel weer welletjes zo !

danmaarzo
danmaarzo
5 jaren geleden

Niemand wil in werkelijkheid uit de Europese unie, teveel voordelen. Ze willen wel minder regels vanuit Brussel. Alleen bekrompen geesten willen terug naar het stenen tijdperk, en zelf de macht. En, eerlijk is eerlijk, deze eilandbewoners zijn altijd een buitenbeentje geweest in de geschiedenis.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x