Homepagina » Buitenland » Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging. Waarom de monsteroverwinning van Farage een wake-up call is voor de gevestigde orde
Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging. Farage dreigt gevestigde orde weg te vagen na monsteroverwinning van zijn Brexit Party
Foto: Gage Skidmore Wikimedia Commons

Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging. Waarom de monsteroverwinning van Farage een wake-up call is voor de gevestigde orde

De Brexit Party onder leiding van Nigel Farage is de grote winnaar geworden van de verkiezingen voor het Europees Parlement in Groot-Brittannië. De partij, die voor het eerst meedoet, haalde 31,6 procent van de stemmen, wat neerkomt op 28 zetels.

De regerende Conservatieven van scheidend premier Theresay May kwamen op de vijfde plek met 9,1 procent. Dat is ruim de helft minder dan vijf jaar geleden.

Farage heeft de Tories nu gewaarschuwd dat hij ze zal wegvagen tenzij ze de Brexit er nu echt gaan doordrukken. De Europarlementariër wil zelf aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

Wake-up call

Als we in oktober nog niet uit de EU zijn, zal de Brexit Party meedoen aan de algemene verkiezingen, aldus Farage.

“Dit is het begin van een nieuwe politieke beweging,” benadrukte hij.

“Dit is een hele, hele belangrijke boodschap aan Westminister, een wake-up call,” klonk het. “Zullen ze luisteren?”

Nog nooit

Hij wees erop dat het in de geschiedenis van de Britse politiek nog nooit is voorgekomen dat een nieuwe partij, die pas zes weken geleden is opgericht, de verkiezingen heeft gewonnen.

“De reden hiervoor is heel duidelijk,” zei hij. “We hebben tijdens een referendum voor de Brexit gestemd. We zouden er op 29 maart uit gaan, maar dat is niet gebeurd.”

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Nigel Farage van harte gefeliciteerd !
  Eindelijk …. een zucht van verlichting ontsnapt aan mijn gemoed dat is aangetast door de overduidelijke malversaties met de Nederlandse stembusuitslag . Ik geloof namelijk nix van de plotselinge populariteit van Fransje Timmerrmans , een auraloze EU marionet , die zijn functie te danken heeft aan zijn bijdrage de feiten rond MH-17 ramp te verdraaien . En dan heb ik het nog netjes uitgedrukt ….

  59 likes
  • Men zegt dat half limburg op m gestemd heeft. Wat zou Fransje allemaal voor subsidies hebben toegezegd aan zijn thuis regio?

   7 likes
   • Frans Timmermans is een omgekochte (Hollywood) acteur. Het Theater in Den Haag wordt hem teveel… Och, de uitslag stond allang bekend voordat er gestemd kon worden. dat is mijn mening.

    1 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   De NL stembusgang is gewoon beïnvloed, in mijn dorp hebben hele wijken hun stempas niet gehad, de geen die ik wakker probeerde te schudden hem op te halen bij het gemeente huis reageerden,”Ja, nou, ik ga hem nou niet meer ophalen hoor.” De opkomst is gewoon beïnvloed. Naar mijn mening is dit gewoon landelijk geschied hier is namelijk het zelfde aan de hand met FvD.

   5 likes
   • En welk dorp is dit dan, zodat dit daadwerkelijk gecontroleerd kan worden.

    2 likes
    • Strijdervoorvrijheid

     Ik denk dat dit in meerdere dorpen/steden gebeurd zal zijn, (dus zoekt en gij zult vinden) en voor wat betreft mijn dorp, dit heb doorgegeven aan Jensen zodat hij er misschien met zijn tegengeluid wat mee kan. Verders geen reactie van de man vernomen, het is maar dat je het weet.

     1 likes
  • @Bewust (?) Fraude in 350 stemburo,s potlood stemmers, waarvan op de stemdag de uitslag al duidelijk was wie zou winnen bij geen stijl .nl ? waar Maurice de hond 150 waarnemers had die de uitslagen direct tijdens het tellen doorgaven aan hem op T.V. op de stemdag ,…fraude ? hoe dan ?.

   1 likes
 2. De EU moet weg, de EEG was meer dan voldoende en werkte prima. Het hele graaicircus in Brussel
  moet verdwijnen. Laat ze maar iets nuttigs gaan doen voor de kost ipv smerige plannen smeden om het geld naar zichzelf en omhoog te laten stromen. Ze zitten daar voor de elite en zichzelf en op onze kosten. Het is wel weer welletjes zo !

  29 likes
 3. Niemand wil in werkelijkheid uit de Europese unie, teveel voordelen. Ze willen wel minder regels vanuit Brussel. Alleen bekrompen geesten willen terug naar het stenen tijdperk, en zelf de macht. En, eerlijk is eerlijk, deze eilandbewoners zijn altijd een buitenbeentje geweest in de geschiedenis.

  1 likes
  • Deze eilandbewoners zien in dat e EU instituties volstrekt NIET democratisch zijn en dat – als we niet oppassen – er nationaal straks helemaal niets meer te zeggen valt ; alle macht weggegeven.
   Opzouten dus met die EU, samenwerking in Europa kan ook op hele andere manieren en een “cellige” organisatie blijkt veel beter te functioneren dan één groot bureaucratisch feestje wat de EU IS.

   21 likes
   • Er staat u niks in de weg om massaal lid te worden van de diverse politieke partijen, om van binnenuit de boel te veranderen, maar dat doet men dus niet. Wel mopperen, maar geen actie ondernemen en daarom heb ik dus mijn twijfel over de oprechtheid van menig persoon hier, of hij/zij inderdaad de boel wil verbeteren of “beïnvloeden”.

    1 likes
    • Ja hoor, daar komt weer iemand met de dooddoener ‘niet gestemd, dan ook niet zeuren’. Misschien Antiander zie jij heil in de politieke partijen van ons land, maar er zijn er genoeg, waaronder ikzelf, voor wie het niets uitmaakt wie er wint, omdat het allemaal een pak van hetzelfde laken is. Had er iemand bij gezeten kaliber Farage, dan had ik zeker gestemd.
     Luister eens wat David Icke erover te zeggen heeft… vanaf 08:30 min.
     https://www.youtube.com/watch?v=LEl8pGJyIhM

     3 likes
     • P.S. Ikzelf stem al vele jaren niet, maar ga wel naar het stembureau om daar mijn stembiljet in beslag te nemen. Deze neem ik dan mee naar huis. Als nu meer mensen dat eens gingen doen, ipv op hun reed blijven zittenof moet ik gewoon tot een andere conclusie komen wat jullie betreft.

      1 likes
     • Begrijpend lezen is moeilijk. De vakbonden hebben bijv. veel meer leden dan de politieke partidentiteit. Het zijn de leden die bepalen…

      0 likes
  • eilandbewoners waren over het algemeen wel nodig om de toenmalige eu landjes te bevrijden.
   wij lagen na vijf dagen al op onze rug.

   0 likes
   • Dat is alleen maar zo omdat Hitler een enorme tactische fout maakte, door niet gelijk door te stomen naar de stranden bij Duinkerke toen daar 300.000 Britse soldaten werden geëvacueerd. Daarna had hij dat eiland zo binnen kunnen vallen, met alleen Dad’s Army ter verdediging.

    0 likes
 4. Mijn hoop is dat meerdere landen Anti euro partijen gaan neerzetten.
  Nigel Farrage heeft de toon gezet als voorbeeld.

  17 likes
 5. Nigel Farage en zijn Brexit Party schijnt controlled opposition te zijn (net zoals Trump). Beiden schijnen sterke banden met de Israëlische Zionistische beweging te hebben, worden door deze onder andere gefinancierd.

  5 likes
  • Begin een beetje zat te worden van luitjes zoals jij, in jouw wereld is er totaal geen hoop en iedereen hoort bij de zittende elite, als dat zo is, koop dan een stuk touw… .. .

   Zelfde als met Trump, als je niet kan zien dat hij NIET bij de elite hoort snap je er gewoon geen kloten van… .. .

   1 likes
 6. maak niet uit wat voor partij(en) meedoet,het is de bedoeling dat de gewone burger bezig is met schelden en deze burgers worden op het verkeerde been gezet door het idee dat ze invloed hebben op de EU niet dus nul komma nul.
  de satanische bende daar zorgen er voor dat je overspoeld wordt door half afrika en die willen al onze rijkdom en slaan ons zo meteen de hersens in.
  wo111 moet er komen en de NWO.
  als de mensen nu niet wakker worden is het over en uit.

  3 likes
  • Daarom moeten we van het gas af. Oorlog met Rusland/of strategie om macht. Niks met milieu vriendelijkheid te maken. De EU draait niet eens om Europa/inwoners. Het draait om geopolitiek wereldwijd/technologie etc.
   Als de Brexit er komt dan zijn we waarschijnlijk in oorlog. Kunnen ze hun Londense toren van babel(handelscentrum) behouden. En belangrijker: de grenzen pot dicht maken.

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...