Homepagina » Universum » Het is heel onwaarschijnlijk dat we niet in een computersimulatie zoals de Matrix leven. Dit zijn 3 aanwijzingen dat je nep bent
Het is heel onwaarschijnlijk dat we niet in een computersimulatie zoals de Matrix leven. Dit zijn 3 aanwijzingen dat je nep bent

Het is heel onwaarschijnlijk dat we niet in een computersimulatie zoals de Matrix leven. Dit zijn 3 aanwijzingen dat je nep bent

In een laboratorium bij Chicago staat een zogeheten holometer. Met behulp van laserstralen en spiegels in een 40 meter lange tunnel kan deze machine kleine verstoringen ontdekken in de structuur van het heelal.

Je kunt dit vergelijken met een bioscoopscherm. Als je heel dichtbij kijkt, zie je een verzameling pixels. Het is niet de werkelijkheid, maar een projectie.

De korreligheid waar de holometer naar zoekt, is te vergelijken met die pixels.

Recentelijk berekenden wetenschappers dat als ons heelal is gebouwd op een heel dun onderliggend vlak, je dat moet kunnen zien aan het gedrag van bepaalde deeltjes.

Veel te perfect

Een andere aanwijzing dat we in de Matrix leven, is dat ons heelal veel te perfect is.

We leven in een heelal waar je alles kunt meten, berekenen en in natuurwetten kunt stoppen.

Die wetten gelden vervolgens overal. Het lijkt wel iets kunstmatigs.

Heel erg klein

En de natuurconstanten, getallen uit de natuurwetten die overal hetzelfde zijn, staan precies goed ‘afgesteld’ om het heelal mogelijk te maken.

Als die constanten ook maar iets zouden afwijken, zouden sterren ontploffen en zou jij uit elkaar vallen.

Tenslotte is de kans dat we niet in een simulatie leven statistisch gezien heel erg klein.

Nep

Als het ooit mogelijk is om een simulatie van het heelal te maken, zou iedereen zo’n spel gaan kopen en een simulatie draaien, stelt filosoof Nick Bostrom.

Dat betekent dat er veel meer simulaties zijn dan echte universa. Met andere woorden: de kans is groter dat je nep bent.

Oprichter van Tesla Elon Musk zei dat de kans dat we niet in een computergame leven 1 op een miljard is.

[de Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
1 jaar geleden

Nou gelukkig maar… dan is dit kabinet ook NEP en de hele politiek en hoef ik zeker niet te stemmen.
Nep stemmen.

Elles
Elles
Reactie op  Rikk
1 jaar geleden

En geen belasting te betalen.

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

We zijn niet nep. Materie is simpelweg gestructureerd net als een simulatie, of zoals ik het noem; Simulatory.

Het is allemaal wel degelijk echt, en ons concept van wat echt is en wat niet is fundamenteel misleid geraakt door eeuwen van indoctronatie.

mike
mike
1 jaar geleden

Deze realiteit is wel degelijk echt.
Als je er toch aan twijfelt, is het heel makkelijk te controleren.
Loop dan gewoon eens met grote snelheid tegen een betonnen muur aan.

redice
redice
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Rook eens DMT, dan zie je letterlijk alles digitaal op een gegeven moment, en wat later zie je alles als in een cartoon. Strange

mike
mike
Reactie op  redice
1 jaar geleden

Bedankt, goed dat je daaraan herinnert:
Deze vrouw “Erin de Rothschild-Sinclair” zegt dit ook zonder DMT te kunnen. Een soort ‘afvallige’ van de familie, die lid is van een groep Archangels. Deze groep heet “IBIS”.

Bases 25 Erin Rosthschild at the Super Soldier Summit
https://www.youtube.com/watch?v=VgFQ6w8KToU

Ze begint erover vanaf 18min.

Noenie
Noenie
Reactie op  redice
1 jaar geleden

Wat je omschrijft lijkt meer op salvia divinorum. DMT roken of drinken (ayahuasca) zijn eerder nachtmerries van huidige realiteit of een bijzondere reis door de cosmos waar ‘primitief’ uitziende entiteiten je omringen. Zo heb ik dit in ieder geval ervaren.

redice
redice
Reactie op  Noenie
1 jaar geleden

Geen idee wat jij gerookt hebt maar mijn DMT trips waren allesbehalve primitief hoor, zou eerder zeggen mega futuristisch en ontzagwekkend interessant, teveel info om het enigszins te beschrijven…

freddy
freddy
Reactie op  mike
1 jaar geleden

dan gebeurt dat in die andere realiteit toch ook?

EppO
EppO
1 jaar geleden

Er bestaat een spiegeluniversum waar tijd achteruit loopt en deeltjes antideeltjes zijn, zeggen deze wetenschappers

Was Rodebos
Was Rodebos
1 jaar geleden

En toch blijft de wetenschap het bestaan van een schepper ontkennen. Vroeger was de wetenschap er om de waarheid te acjterhalen, tegenwoordog gaat het veel meer om het koste wat het kost in stand houden van oude theorieen die de gevestigde orde ondersteunen. Denk aan het feit dat ufologie en graancirkelonderzoek vrijwel niet is ingeburgerd in de wetenschap.Ook het feit dat hoe ouder een taal is, hoe complexer de taal, wordt amper onderzocht.

Maarten V
Maarten V
1 jaar geleden

Je kan misschien de deeltjes, de atomen zeg maar, zien als een soort driedimensionale variant van de tweedimensionale nulletjes en eentjes die wij kennen in de digitale wereld, maar de “gamer” of de “programmeur” is dan volgens diezelfde theorie dan ook een simulatie omdat die dan ook in een perfect stabiele universum leeft. En de hogere “gamer” achter dat andere universum is dan ook een simulatie van een andere…
Nou… eerlijk gezegd vind ik het absurd ver gezocht. Mensen die teveel computerspelletjes spelen en daardoor met dat idee rond lopen dat alles een simulatie is.

~ Anderzijds zou het wel handig zijn… Oei… met al die oorlogen en vervuiling die de mensheid veroorzaakt zal het binnenkort “Game Over” zijn en daarna wordt het spel (hopelijk) opnieuw en beter bespeeld. ~

Ach. Het idee dat we in een simulatie leven is misschien eerder de illusie zelve dat opgewekt is door een te perfecte wiskunde. Dat alles beschrijft naar herkenbare patronen, met andere woorden, dat wiskunde de complexiteit van het universum afrond tot formules en algoritmen. Een neveneffect van de wiskunde dus.

salvar
salvar
1 jaar geleden

Als die constanten ook maar iets zouden afwijken, zouden sterren ontploffen en zou jij uit elkaar vallen.
daarom is het zo gemaakt door de schepper dat alles op zijn plaats blijft.
stel je voor dat de constanten regelmatig zouden afwijken dan heb je pas chaos.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

ik zeg maar : als jij nep doe, doe ik of het echt is; vice versa.. en zo ga jij nooit meer inzien waar echt eindigt en nep begint..
in wiskunde is -1 x -1 = + 1 een afspraak als jij hier in en met gezond over nadenk leer je zelf dat het antwoord nep is, en wie wil jou geloven zeker niet zij die de afspraak hebben aangenomen in aanname van waarheid..
1 is toch een priemgetal maar met een afspraak na 1900 is er een aanname gedaan dat, Als “n” priemgetal is, heeft “n” de factoren 1 én “n”. Als “n” = 1, dan zou het getal “n” maar éen factor hebben en die factor is 1; terwijl een priemgetal twee factoren heeft: 1 én zichzelf (:n:). dus lees ik hier “1 is niet zich zelf” (of 1 mag niet zichzelf worden jij dus) ..
zo is het met jullie allemaal die afspraken maken en er in geloven, jij bent niet jezelf..
citaat :”mensen hebben vaak de neiging altijd `iets` te geloven wat geschreven staat, dit vindt ik heel eigenaardig dan wel gevaarlijk, goed gelovig dom..”:

Voor een lange tijd dachten wiskundigen en gewone mensen, dat priemgetallen alleen een wiskundig nut hadden. Ze zouden geen nut hebben. Tot in 1970, toen kwamen er de eerste computers. Op die computers stond geheime informatie en die moest natuurlijk beveiligd worden. Daarom werd het RSA cryptosysteem ontworpen. Zo´n RSA-systeem is gebasseerd op een zeer groot priemgetal. Deze zeer grote priemgetallen worden samen met kleinere priemgetallen samengevoegd tot één zeer heel erg groot samengesteld getal. De beveiliging hield/houdt dus in om bij de gegevens te kunnen komen dat je dat zeer heel erg groot samengesteld getal moet omzetten in een reeks van factoren van priemgetallen. De internetbeveiliging tegenwoordig is gebasseerd op dat eerste RSA-systeem uit de jaren 70, met het verschil dat er nu nog grotere priemgetallen (priemfactoren) gebruikt worden. Dat ligt aan de snelheid van de computers van nu. Er is ook een wereldwijde `strijd´ bezig tussen wiskundigen om het grootste priemgetal te ontdekken. Het is echter leuk om het grootste priemgetal te vinden, het is en blijft het grote doel om een algemene formule te vinden om priemgetal te bepalen.
Tenslotte kun je zeggen dat priemgetallen tot de verbeelding spelen. Niet alleen voor wiskundigen, maar het ook voor gewone mensen. De definitie van een priemgetal is zo simpel en toch kun je er geen vat op krijgen met een formule. Al meer dan twee eeuwen houden priemgetallen hun geheime struktuur voor zich. bron : http://www.megawetenschap.nl/priemgetallen.html
nu tot je het ritme van priemgetallen weet heb je er vat op, dat kan alleen je vinden door 1 weer als priem te herstellen..
en dan eens bedenken waarom beging 1900 de 1 als priem verbannen is.. nog geen 60 jaar later kwamen grote computers (zeg maar mega rekenmachine want meer is en doet een pc niet met een telraam van positie niks of een.. in een treintje van 8 of een veelvoud met niksen en enen) dan is de bouw van jezelf als groeiende computer begonnen met een celdeling en na ongeveer 1100 weken is deze dan gestopt met groei waarna je ongeveer nog 2900 weken stilstand heb maar enorm werkt voor het systeem je inzit..
net een programma wat niet verder is geprogrammeerd en in een loep komt van de 4000 weken die jij hier in dit programma mag zijn..

espavo en tot de volgend overweging van,
:adrianus-johannes:.

Joran
Joran
Reactie op  :adrianus-johannes.
1 jaar geleden

Zeg ma hooggeleerde wat doe je op deze site dan complot denkertje hahaha

thomass30
thomass30
1 jaar geleden

Er bestaan vele werkelijkheden, waarin perceptie bepaald wordt door de structuur/dichtheid ervan. Zo is er ook een oneindige microkosmos en oneindige macrokosmos met tal van dimensies daarbinnen en daarbuiten. Wij zitten in de Aardse structuur gevangen met onze koolstoflichamen en het is echt en voelt echt. Maar er zijn ook andere dimensies op Aarde die wij niet zien. Zo is er bijvoorbeeld een dimensie van natuurdeva’s op Aarde of die van de Elementalen. Ik zeg maar wat.

Ikke
Ikke
1 jaar geleden

Ach wat maakt het ook uit.
Nep of echt, voorlip zitten op deze klootaard.

x

Check Also

musk

Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap

De startup Neuralink van Elon Musk heeft ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x