Buitenland

Een belediging voor de democratie. Zie hier de geniale reactie van Nigel Farage op Junckers ‘Troonrede’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker ontvouwde gisteren in het Europees Parlement zijn plannen voor het komende politieke jaar.

De Brit Nigel Farage had geen goed woord over voor eurocraat Juncker. Hij vergeleek de EU met het communistische regime in de Sovjet-Unie.

De politicus opende de aanval op Juncker na diens State of the Union in Straatsburg.

Belediging

“Uw voorstellen doen denken aan regimes van weleer,” zei Farage. “De manier waarop u Polen en Hongarije behandelt moet hen doen terugdenken aan het communistische Sovjet-verleden.”

“Het enige wat ik kan zeggen is: Goddank dat we weggaan,” voegde hij toe. “U heeft niets geleerd van de Brexit.”

Volgens de oud-voorman van Ukip was Junckers speech een belediging voor de democratie.

Meest zorgwekkende

“Dit was de meest zorgwekkende speech die ik ooit heb gehoord,” zei Farage. “Wat u zegt is: Brexit is gebeurd, vol gas vooruit!”

Hij vervolgde dat Juncker en zijn collega’s machtige ongekozen mensen op hoge posities neerzetten, waaronder ‘een minister van Financiën die ingrijpt wanneer hij dat nodig acht’ en ‘plannen voor een Europees leger dat een agressiever beleid volgt’.

Zonder toestemming

En dat alles wordt gedaan zonder toestemming van de burger, aldus Farage. Hij sprak van een zorgwekkende, ondemocratische Europese Unie.

Hij merkte op dat Juncker meer Europa wil, maar dat daardoor het populisme alleen maar verder zal aanwakkeren.

Bekijk het fragment hieronder terug:

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

An sich was er niets tegen een verenigigd Europa, er was uiteindelijk de EEG en die functioneerde degelijk, was goed gefundeerd en liep als een goed geoliede machine.. Maar zoals gebruikelijk is kon de (toenmalige) macht niet de verleiding weerstaan om verder te gaan dan goed was voor Europa en moest en zou er een muntunie komen met open grenzen en met allerlei dure en overbodige toeters en bellen met alle gevolgen van dien.

Lang kortmakend: we moeten af van de EU en naar een nieuwe EEG of tenminste een vorm daarvan en ieder land moet terug naar de eigen nationale macht, grenzen dicht en alleen open voor mensen die een schone lei hebben en iets toevoegen. De nieuwe EEG moet stoppen nog langer als schoothond te fungeren van de liegende, moordende en manipulerende nazi VS en aansturen op vrede in het MO zodat mensen niet meer hoeven vluchten of hebben te vrezen voor hun leven. Verder moet de nieuwe EEG Rusland als bondgenoot en partner zien en Saoedi-Arabië sterk veroordelen voor hun oorlogzuchtige interventies en binnenlandse middeleeuwse politiek. Olie en gas halen we daarom uit Venezuela en Rusland of landen die geen onderdeel meer zijn van chanterende regimes die eisen stellen aan de levering van grondstoffen. (Oil for emigration en dat soort onzin) Weg van globalisering en handelsverdragen die eenzijdig zijn en landen verlammen. Wat vooral moet gebeuren is opdoeken van de ECB en ieder land zal zijn eigen centrale bank weer laten functioneren zoals het hoort en strak toezien op schuldenopbouw en -afbouw. We moeten terug naar normalisering van ieder land en met een EEG die alleen goed is voor de handel binnen Europa en voor iedere burger afzonderlijk.

Matt
Matt
4 jaren geleden

Het idee van de Euro, als munt voor de aangesloten landen, daar op zich is niets mis mee, maar ze zijn er veel te vroeg aan begonnen. Ze hadden er eerst voor moeten zorgen dat in alle aangesloten landen hetzelfde minimum loon gehanteerd word en er zelfde bijdragen afgehouden worden voor o.a. sociale zekerheid. Dan kan iedereen gaan werken waar hij/zij wil zonder in een financieel gat te vallen. Dan kun je pas spreken van een gezamenlijke EU, iets wat nu heel ver weg te zoeken is.
Nu is het alleen het clubje in Brussel dat zich slapend rijk lacht.

vigo3d
vigo3d
4 jaren geleden

Neem een voorbeeld aan Thailand als je je daar wilt vestigen moet je een aantoonbaar maandelijks inkomen hebben van 1500,00 euro.

luna
luna
4 jaren geleden

de euro is de munt van De Bezetting.. allemaal zo oud deze feiten maar die Joenk (h)oer is een griezel, net als al die eu griezels.. pppff.. moeten we van af mensen, maar hoe ???

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x