Homepagina » Buitenland » Een belediging voor de democratie. Zie hier de geniale reactie van Nigel Farage op Junckers ‘Troonrede’
Een belediging voor de democratie. Zie hier de geniale reactie van Nigel Farage op Junckers 'Troonrede'

Een belediging voor de democratie. Zie hier de geniale reactie van Nigel Farage op Junckers ‘Troonrede’

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker ontvouwde gisteren in het Europees Parlement zijn plannen voor het komende politieke jaar.

De Brit Nigel Farage had geen goed woord over voor eurocraat Juncker. Hij vergeleek de EU met het communistische regime in de Sovjet-Unie.

De politicus opende de aanval op Juncker na diens State of the Union in Straatsburg.

Belediging

“Uw voorstellen doen denken aan regimes van weleer,” zei Farage. “De manier waarop u Polen en Hongarije behandelt moet hen doen terugdenken aan het communistische Sovjet-verleden.”

“Het enige wat ik kan zeggen is: Goddank dat we weggaan,” voegde hij toe. “U heeft niets geleerd van de Brexit.”

Volgens de oud-voorman van Ukip was Junckers speech een belediging voor de democratie.

Meest zorgwekkende

“Dit was de meest zorgwekkende speech die ik ooit heb gehoord,” zei Farage. “Wat u zegt is: Brexit is gebeurd, vol gas vooruit!”

Hij vervolgde dat Juncker en zijn collega’s machtige ongekozen mensen op hoge posities neerzetten, waaronder ‘een minister van Financiën die ingrijpt wanneer hij dat nodig acht’ en ‘plannen voor een Europees leger dat een agressiever beleid volgt’.

Zonder toestemming

En dat alles wordt gedaan zonder toestemming van de burger, aldus Farage. Hij sprak van een zorgwekkende, ondemocratische Europese Unie.

Hij merkte op dat Juncker meer Europa wil, maar dat daardoor het populisme alleen maar verder zal aanwakkeren.

Bekijk het fragment hieronder terug:

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  An sich was er niets tegen een verenigigd Europa, er was uiteindelijk de EEG en die functioneerde degelijk, was goed gefundeerd en liep als een goed geoliede machine.. Maar zoals gebruikelijk is kon de (toenmalige) macht niet de verleiding weerstaan om verder te gaan dan goed was voor Europa en moest en zou er een muntunie komen met open grenzen en met allerlei dure en overbodige toeters en bellen met alle gevolgen van dien.

  Lang kortmakend: we moeten af van de EU en naar een nieuwe EEG of tenminste een vorm daarvan en ieder land moet terug naar de eigen nationale macht, grenzen dicht en alleen open voor mensen die een schone lei hebben en iets toevoegen. De nieuwe EEG moet stoppen nog langer als schoothond te fungeren van de liegende, moordende en manipulerende nazi VS en aansturen op vrede in het MO zodat mensen niet meer hoeven vluchten of hebben te vrezen voor hun leven. Verder moet de nieuwe EEG Rusland als bondgenoot en partner zien en Saoedi-Arabië sterk veroordelen voor hun oorlogzuchtige interventies en binnenlandse middeleeuwse politiek. Olie en gas halen we daarom uit Venezuela en Rusland of landen die geen onderdeel meer zijn van chanterende regimes die eisen stellen aan de levering van grondstoffen. (Oil for emigration en dat soort onzin) Weg van globalisering en handelsverdragen die eenzijdig zijn en landen verlammen. Wat vooral moet gebeuren is opdoeken van de ECB en ieder land zal zijn eigen centrale bank weer laten functioneren zoals het hoort en strak toezien op schuldenopbouw en -afbouw. We moeten terug naar normalisering van ieder land en met een EEG die alleen goed is voor de handel binnen Europa en voor iedere burger afzonderlijk.

  32 likes
  • Frans schreef:

   Ik kan het voor een groot deel eens zijn met je, maar grenzen dicht? Dat moet nooit!
   Ooit waren er geen grenzen en werd de overgang naar een ander land of cultuur binnen Europa bepaald door overgangszones die van nature en door de natuur van Europa werden bepaald.
   Ja door Natura.
   Zeker moeten we van de ECB af want deze is als een opstap naar de NWO bedoeld.
   Eveneens het Europese leger, dat in het geheim wordt opgezet, dat de bedoeling heeft het eigen Europa te bezetten!
   Dit is conform aan wat Amerika doet met de IS en dat inmiddels de hele wereldglobe totaal onveilig heeft gemaakt.
   Dus geen leger in de straat dat bestaat uit vreemde soldaten die onze taal niet spreken en als ze daar behoefte toe voelen jou en mij af te voeren. Deze soldaten hebben geen band met het land waarin ze opereren. En dus genadeloos.
   Dit alles voor het plan de ; NWO.
   Maar….. het gaat helemaal niet door. Hun macht stort in als wij maar steeds wakkerder willen worden.
   Net zo als er geen enkele a-bom meer zal ontploffen op onze mooie aarde die eigendom is van haar menselijke bewoners.

   16 likes
   • weg met ons schreef:

    Hallo Frans. Mijn gedachte was de grenzen hermetisch sluiten m.b.t. landen buiten Europa, grenzen blijven in Europa open voor reizen en emigreren naar landen binnen Europa. Grenzen openstellen voor de gehele wereld met alle bijkomende problemen geeft te grote en onaanvaadbare druk die ondermijnend werkt op het voortbestaan van sociale en maatschappelijke stelsels.

    16 likes
    • weg met ons schreef:

     Kleine voetnoot: wie van buiten Europa komt en zich toch wil vestigen in Europa is natuurlijk van harte welkom…..Alleen zal men dan voldoende middelen moeten meenemen om daarmee de
     eigen broek op te kunnen houden of door een werkgever ondersteund moeten worden of iets in die richting.

     Nu is het dankzij de corrupte nazi EU aanschuiven aan de door ons gedekte tafel en nul inbreng leveren zonder verdere reële toekomstperspectieven of zelfs te eisen dat autochtonen zich aanpassen i.p.v. andersom, wat natuurlijk te krankjorum is voor woorden en veel kwaad bloed zet.

     Mensen die nu komen onder valse voorwendselen dankzij de bemoeizucht van de nazi EU/VS zullen zullen in bijna alle gevallen nul bijdragen, nu en ook in de toekomst niks willen of kunnen toevoegen dan alleen maar meer criminaliteit en verdere grotere problemen geven met hun middeleeuwse religie en cultuur, helemaal door een softe en slappe houding van de overheid.

     Of ziet men deze mensen al grondverzetten, in de bouw of timmeren en schilderen enz.enz. Ken voldoende aannemers die zich niet inlaten met allechtonen, ook niet gesubsidieerd (ons geld!), daar het arbeidsethos van andere culturen gewoon niet hier aansluit en alleen maar zuigt en destructief werkt. Kijk maar eens wie er werken in de weg en huizenbouw in rijke oliestaten, dat zegt al genoeg.

     11 likes
     • Sparkie schreef:

      Volledig mee eens, ik heb genoeg gewerkt met die gasten er zijn gerust wel goeie bij maar de meeste heb je weinig aan, en inderdaad er zijn genoeg aannemers die niet meer van die gasten aannemen. Ik heb zelf al meegemaakt dat bedrijven failliet zijn gegaan door die gasten. ze hebben een totaal andere mentaliteit welke dat is daar ben ik in al die jaren nog niet achter gekomen.
      Ik wil trouwens nog opmerken dat dit ook zal gaan gelden voor autochtone Nederlanders in de toekomst, er lijken weinig bedrijven bereid te zijn om jongeren op te leiden en de druk in de bouw is erg hoog de laatste tijd, er moet al meer in minder tijd. Ik werk zelf al jaren als elektra monteur in de bouw en het wordt er niet beter op, totaal geen enkele medewerking, zoek maar uit hoe alles in orde komt. ook van je eigen baas kan je de tering krijgen, ik zie ook dat er vaak jonge jongens zijn die wel het vak willen leren maar vroegtijdig weer afhaken om al dat soort redenen.
      De bouwbedrijven konden vroeger uit een grote vijver met vaklui vissen maar die vijver begint steeds meer op te drogen, die vaklui waren toen mensen die opgeleid waren door bedrijven door de jaren heen. Maar toen kwamen er slimme mensen die niet meer mensen wilden opleiden intern maar gewoon weg kaapte bij andere bedrijven, maar ja op een gegeven moment gaat iedereen dat doen en dan ga je problemen krijgen natuurlijk.

      7 likes
     • Jeff schreef:

      Aldus het ministerie van wmo, toch ook wel heel fijn dat er nog mensen welkom door u worden geheten. Plan van aanpak, nieuw beleid… het kan niet op. Allemaal panklaar.
      Leve uh… weg met ons.

      1 likes
 • vigo3d schreef:

  Neem een voorbeeld aan Thailand als je je daar wilt vestigen moet je een aantoonbaar maandelijks inkomen hebben van 1500,00 euro.

  7 likes
 • Matt schreef:

  Het idee van de Euro, als munt voor de aangesloten landen, daar op zich is niets mis mee, maar ze zijn er veel te vroeg aan begonnen. Ze hadden er eerst voor moeten zorgen dat in alle aangesloten landen hetzelfde minimum loon gehanteerd word en er zelfde bijdragen afgehouden worden voor o.a. sociale zekerheid. Dan kan iedereen gaan werken waar hij/zij wil zonder in een financieel gat te vallen. Dan kun je pas spreken van een gezamenlijke EU, iets wat nu heel ver weg te zoeken is.
  Nu is het alleen het clubje in Brussel dat zich slapend rijk lacht.

  6 likes
 • luna schreef:

  de euro is de munt van De Bezetting.. allemaal zo oud deze feiten maar die Joenk (h)oer is een griezel, net als al die eu griezels.. pppff.. moeten we van af mensen, maar hoe ???

  5 likes
 • marcelleke schreef:

  Nà hem komt een àndere en “deze laatste zal érger zijn dan de eerste” (vrij naar één of ander evangelie)

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >