Bewustzijn

Je bent niet wie je denkt dat je bent. Luister naar de woorden van Jim Carrey

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als acteur speel je personages en als je diep genoeg in die personages duikt kom je er al snel achter dat je eigen personage maar heel weinig voorstelt, zegt komiek Jim Carrey in een video van The Journey of Purpose.

“Plotseling voel je die afscheiding en vraag je je af: maar wie is Jim Carrey nu eigenlijk?” aldus de acteur. “O, hij bestaat helemaal niet.”

Er is enkel sprake van een relatieve manifestatie van bewustzijn, legt hij uit. En dat bewustzijn werd vervolgens voorzien van een naam, een religie, enzovoorts.

Compleet

Dat alles werd samengeklonterd tot iets wat een persoonlijkheid moet voorstellen. “Maar niets daarvan is echt,” benadrukt Carrey.

“Het draait erom dat je beseft dat je licht en compleet bent,” zegt hij. “Als je eenmaal beseft dat je compleet bent, wordt dit leven en alles wat zich daarin afspeelt een vormspel; iets waar je mee kunt spelen en waar je iets goeds van kunt maken.”

Iedereen vraagt zich nu af: wie ben ik? Veel mensen zijn depressief omdat ze zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, klinkt het.

Buitenwereld

“Ze vragen zich af waarom ze depressief zijn,” zegt Carrey. “Dat komt omdat ze iemand willen zijn voor de buitenwereld, ze dragen een masker.”

“Zodra je dat loslaat, vinden er positieve veranderingen plaats,” vervolgt hij.

De komiek zei dat hij een aantal keren is ontwaakt gedurende zijn leven. “Mensen schrijven het toe aan depressie, maar verdriet en droefheid zijn je ticket naar huis, naar niets.”

Ego

“Dat was onderdeel van het proces,” zegt Carrey. “Er zijn meerdere ontwakingen geweest en toch houd ik nog steeds vast aan bepaalde dingen die mijn ego belangrijk vindt.”

Achter de schermen zijn we allemaal acteurs en actrices en raken we verdwaald in het doolhof van ons eigen bewustzijn.

Maar achter de schermen is er ook altijd iets in je wat vermoedt dat je niet bent wie je denkt dat je bent.

[TJOP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
guido
guido
4 jaren geleden

Ze vragen zich af waarom ze depressief zijn,” zegt Carrey. “Dat komt omdat ze iemand willen zijn voor de buitenwereld, ze dragen een masker.” Helemaal waar, masker en ego maken van je eigen ik een onbetrouwbaar, narcistisch, niks zeggende omhoog gescheten persoon, zonder eigen kennis en niet wetende dat het leven niet draait om masker en ego. Het leven draait om liefde, positief in het leven staan en genieten van de kleine dingen van het leven. Rest is onbelangrijk en niks zeggend.

marcello
marcello
4 jaren geleden

WIJ ZIJN LICHT WIJ ZIJN LIEFDE

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

We zijn oneindige atomen in een oneindige reeks van paradoxen.

Mammon
Mammon
4 jaren geleden

Tja, lekker hendig l*llen met miljoenen op de bank 😉

Heel veel mensen hebben problemen! Van eenvoudige problemen tot grote financiele problemen en persoonlijke diepe shit!
En daar niemand in deze maatschappij elkaar nog wil helpen (ikke ikke ikke rest stikke) zijn veel mensen depressief en boos.

Politiek die niet luistert en maar door dendert en de massa uitkleed. Inkomen wat gewoon niet voldoende is.

Hele basale dingen, geven veel mensen problemen!

Echt niet de persoonlijke onzin die ie nu uitkraamt. Maar ja nogmaals, hendig lullen met een relax leven, beetje filmpjes maken met een hele dikke bankrekening… (Hij praat wel, maar doet ook niets)

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x