Binnenland

‘Er is géén stikstofprobleem, wel een probleem is de macht van het World Economic Forum’

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Woensdag presenteerde ‘stikstofman’ Johan Remkes zijn langverwachte rapport. De afgelopen weken sprak hij met boeren, natuurorganisaties, lokale overheden en het bedrijfsleven over het stikstofbeleid.

Het kabinet wil de stikstofuitstoot in Nederland voor 2030 halveren. Remkes deed de aanbeveling om ‘2030’ niet zomaar aan de kant te schuiven.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Na de presentatie van het advies schreef premier Rutte op Twitter: “Dank aan Johan Remkes voor dit stevige rapport met duidelijke conclusies. We gaan het als kabinet nu bestuderen en ik hoop dat we samen met alle partijen – boeren, natuurorganisaties, bedrijven en overheden – stappen kunnen gaan zetten, want de urgentie blijft onverminderd groot.”

Rutteprobleem

Volgens velen is er helemaal geen stikstofprobleem. FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff trekt fel van leer: “Weer een hoop leugens van de premier in één tweet. Stap toch op, man. Je helpt dit land naar de bliksem! Er is geen stikstofprobleem. Er is een rutteprobleem.”

Zijn partij voegt toe: “Onze boeren zijn de beste van de wereld. Vanwege een zogenaamd ‘stikstofprobleem’ wil Remkes onze agrarische sector de nek omdraaien.”

Volgens Remkes moet het uitkopen van boeren vooral gebeuren om de bouw vlot te trekken, ten tijde van een flink woningtekort. Journalist Mattijs Glas zegt hierover: “De overheid creëert dus een verzonnen stikstofprobleem met een zelfgecreëerd immigratieprobleem en offert daarvoor de boeren.”

Politici zijn het probleem, niet stikstof

PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken stelt: “Het advies van Remkes is glashelder: de stikstofdoelen van 2030 moeten worden gehaald. Er is geen weg terug. In het belang van het land, het milieu en de boeren moet het kabinet nu aan de slag en daarbij ook perspectief bieden aan de boeren.”

Docent en antropoloog Wilbert Braeksel haalt hard uit naar Kuiken: “Er is zeker wel een weg terug: ophouden met die achterlijke ideeën. Nederland is het enige land met een ‘stikstofprobleem’. Ophouden met die bangmakerij. Politici zijn het probleem, niet stikstof.”

Onderhandel niet met criminelen

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt het ‘een goed rapport’. “Als boerenvertegenwoordigers daar hetzelfde over denken, dan is dat hartstikke positief. In die context zeggen wij: strik erom en uitvoeren.”

“Fijn dat Jesse benadrukt dat Remkes de boeren een oor aannaait. Tip: onderhandel niet met criminelen. Ze willen de natuur niet redden. Ze willen je grond. Er is geen stikstofprobleem,” reageert communicatiestrateeg Koen Verhagen.

World Economic Forum

Ook Journalist Joost Niemoller zegt: “Er is geen stikstofprobleem. Er is een machtsgreep door de globalisten.”

Het Zeeuwse Statenlid Martin Bos (FVD) voegt hieraan toe: “Er is géén stikstofprobleem. Wel een probleem is de macht van het World Economic Forum.”

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Er is een landverraders probleem in dit land.

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Precies, er is geen stikstof probleem! WEF probleem dat is het! 😡

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Probleem.

Reactie.

Oplossing.

Deze tactiek gebruikt de cabal al honderden jaren.

Psa
Psa
1 jaar geleden

Weet u nog hoe de natuur er 25 terug eruit zag. Er is bijna geen verschil alleen een paar rietje in de heide. Maar de boeren hebben 69 % stikstof ingeleverd. Conclusie stikstof is waanzin.

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x