Buitenland

Bereiden ze opnieuw in het geheim een politieke operatie voor in Italië? Dit is de lange arm van Bilderberg

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de Bilderbergconferentie in Montreux in Zwitserland waren drie Italianen aanwezig. Lilli Gruber, presentator van ‘Otto e mezzo’ op La7 TV; Stefano Feltri, adjunct-hoofdredacteur van de krant Il Fatto Quotidiano; en voormalig premier Matteo Renzi (foto).

Het was dan ook niet vreemd dat Feltri zich in zijn krant een vurig pleitbezorger toonde van de Bilderberggroep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij schreef dat de bijeenkomsten in het geheim worden gehouden zodat er ‘eerlijk en open’ kan worden gediscussieerd.

Verantwoordelijk

Feltri viel daarnaast ‘complottheoretici’ aan die ‘verzinsels’ verspreiden over de Bilderberggroep en Trilaterale Commissie.

Wat Feltri voor het gemak even vergeet is dat één van deze zogenaamde complottheoretici erevoorzitter van het Italiaanse Hooggerechtshof Ferdinando Imposimato was, schrijft geopolitiek analist Manlio Dinucci voor de krant Il Manifesto.

Imposimato, die in 2018 overleed, stelde dat de Bilderberggroep deels verantwoordelijk is voor de strategie van de spanning en de bloedbaden die hieruit zijn voortgevloeid.

Politieke operatie

Hij noemde als voorbeeld de bomaanslag op de Piazza Fontana in 1969, waarbij de Bilderberggroep samenwerkte met de CIA, de Italiaanse geheime diensten, neofascistische groepen, vrijmetselaarsloge P2 en Amerikaanse vrijmetselaarsloges.

Nu ook oud-premier Renzi is toegelaten tot deze prestigieuze club, moeten we ons gaan afvragen of deze machtige mannen en vrouwen misschien opnieuw in het geheim een politieke operatie in Italië voorbereiden, aldus Dinucci.

Sinds kort hebben de populistische partijen Lega en M5S (Vijfsterrenbeweging) het voor het zeggen in Italië en dat zit het establishment helemaal niet lekker.

[Voltairenet via Il Manifesto]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Nee, dat zit ze helemaal niet lekker daar in Montreux.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Brussel/EU poogt dergelijke processen, kenteringen zoals in Italië en waar de bevolking achterstaat, met man en macht te frustreren. Net zoals met Groot-Brittannië. Zo wilde Brussel wel akkoord gaan om May meer tijd te gunnen voor het afhandelen van een Brexit, maar dan wel met de eis dat de Britten mee moesten doen aan de Europese verkiezingen van j.l.

Hierbij hoopte ze dat er meer Britten tegen een Brexit zouden zijn als enkele jaren er voor, maar het tegendeel bleek waar. Nigel Farage won met dubbele cijfers. Helaas pindakaas voor de lieden met fascistische trekjes in Brussel.

Jantje
Jantje
4 jaren geleden

Geheim houden en in openheid discussiëren.
Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.

Rob
Rob
4 jaren geleden

De populistische (volks) partijen willen volgens een bericht een tijdje geleden de centrale (Rothschild) bank nationaliseren. Daar zit nu natuurlijk ook iedereen mee in zijn maag (EU, Biilderberg etc). De EU dreigde al met sancties maar dat zou nog veel meer problemen in Europa opleveren. Italië heeft al grote schulden die ze waarschijnlijk niet kunnen afbetalen. Als de EU sancties op Italië legt komt het land nog veel meer in de problemen. Maar Italië schijnt weer flinke schulden aan Frankrijk te hebben. Worden er sancties op Italië gelegd dan kan Frankrijk sowieso fluiten naar zijn geld en zou ook Frankrijk in problemen komen. Dat geeft wel een goed beeld hoe gammel het hele financiële systeem is. Er hoeft maar ergens een land failliet te gaan en de rest is een domino effect in Europa. Dan is het gebeurt met het banken systeem in Europa. Of er iets aan te veranderen is is maar de vraag. En dan de uitspraak van Feltri dat de Bilderberg conferentie geheim is omdat dan in alle openheid kan worden gediscussieerd is uiteraard ook een grote leugen. De enige reden dat het geheim is is dan het volk niet mag weten wat er bekokstoofd wordt. ‘In alle openheid’ betekent voor hen niets anders dan ‘veilig onder elkaar bepalen wat er moet gaan gebeuren zonder dat het Europese volk er weet van heeft’. In het openbaar kunnen ze niet over verborgen zaken discussiëren want dan hoort iedereen het. En dat is nou net niet de bedoeling. Daarom heet het ook ‘geheim’.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x