Homepagina » Gezondheid » Eén van de belangrijkste medische doorbraken? Waarom dieren nooit een hartaanval krijgen (en mensen wel)
Eén van de belangrijkste medische doorbraken? Waarom dieren nooit een hartaanval krijgen (en mensen wel)

Eén van de belangrijkste medische doorbraken? Waarom dieren nooit een hartaanval krijgen (en mensen wel)

Jaarlijks overlijden miljoenen mensen aan de gevolgen van hartaanvallen, beroertes en soortgelijke aandoeningen.

De belangrijkste reden waarom een ziekte de mensheid op een dusdanig grote schaal kan blijven teisteren, is omdat de oorsprong niet volledig – of geheel niet – begrepen wordt.

Volgens het heersende wetenschappelijke dogma worden hart- en vaatziekten veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte dat de bloedvaten beschadigt.

Gebrek aan vitamine C

Er is echter iets fundamenteel mis met dit model: als een hoog cholesterolgehalte leidt tot aderverkalking, dan zouden onze bloedvaten in alle organen in gelijke mate verstopt moeten raken.

Dit is duidelijk niet het geval.

Een nieuw concept is geïntroduceerd door dr. Matthias Rath en tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.

Volgens hun theorie is aderverkalking een vroege vorm van scheurbuik, een aandoening die veroorzaakt wordt door een gebrek aan vitamine C.

Niet bewust

Dat aderen verkalken is volgens hen een poging van het lichaam om de verzwakte vaatwanden te herstellen.

Dieren krijgen nooit een hartaanval omdat ze zelf vitamine C aanmaken en daarmee hun bloedvaten beschermen.

Zolang we ons niet bewust zijn van deze feiten blijft de mensheid op epidemische schaal lijden aan hartaanvallen en beroertes.

Bevochten

Deze revolutionaire theorie werd voor het eerst gepubliceerd in 1992 en is de afgelopen decennia genegeerd en bevochten door de makers van cholesterolverlagers (lees: Big Pharma).

In de lente van 2015 presenteerde dr. Rath zijn werk tijdens een lezing op de Universiteit van Maastricht.

Status quo

Al snel kwam er een reactie van de vertegenwoordigers van de status quo. Zo eiste de Vereniging tegen de Kwakzalverij excuses van de rector.

Inmiddels is de lezing van dr. Rath meer dan 250.000 keer bekeken op YouTube. Dat maakt het één van de meest bekeken medische lezingen in Europa.

Bekijk de video hieronder:

[Dr. Rath Health Foundation]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Vergeet daar dan ook niet bij te vermelden, dat een dier geen inkomstenbelasting betaald, geen btw heffing heeft over zijn/haar voedsel en niet rookt … ok behalve die ene chimpansee dan. Bovendien is er niet zo met hun eten geknoeid. Wat niet wil zeggen, dat dieren geen problemen kennen. Echter van andere aard.
  Maar naar verluidt zou de cavia weer wel gevoelig zijn voor hartritmestoring …. maar goed, dat heb ik wel is gehoord van een bezitter daarvan.

  16 likes
  • AlbertV schreef:

   De cavia is een van de heel weinige dieren die ook zelf geen vitamine C kan aanmaken. Dus veel verse vitamine C rijke voeding eten (verse groentes), het teveel aan vit C plas je gewoon uit.

   12 likes
  • Ivo schreef:

   Dat over de cavia zou dit bericht bevestigen dan. Een cavia maakt ook geen vitamine C aan en dient dat via zijn voer binnen te krijgen. Wij gaven onze cavia regelmatig sinaasappel.

   6 likes
  • Lisa Grondhoud schreef:

   Dat komt omdat de cavia en de mens als enige zelf geen vitamine c aanmaakt.

   0 likes
 • wysiwygman schreef:

  euh Dr Klenner in de jaren 60-70 en anderen voor hem hebben dit “nieuws” al gepubliceerd hoor, lees hier maar eens waarvoor hoge dosissen vitamine C allemaal kan gebruikt worden, je valt ervan omver als je dit leest en dan weet hoe ze met brandwonden, slangenbeten, “onvruchtbaarheid” etc wordt omgesprongen in onze ziekenhuizen

  http://www.doctoryourself.com/klennerpaper.html

  (ps. mijn vriendin & ik konden “onmogelijk” opnieuw zwanger worden wegens allerlei issues bij zowel haar als mij, 3 weken later en 10gr vitamine C poeder elke dag (zowel zij als ik) en hoppa ze was zwanger. De behandelende arts in de vruchtbaarheidskliniek geloofde het niet en wou haar helemaal onderzoeken, hij was er zeker van dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was .. niet dus ;))

  17 likes
 • Arwijn schreef:

  Als je dieren blootstelt aan constante bedreiging, schrik en paniek, REKEN MAAR dat deze een hartaanval kunnen krijgen en eraan overlijden!

  16 likes
  • Hoop schreef:

   Klopt, heb een hond verloren na een gevecht met een pit bull, niet aan de bijtwonden maar zijn hart kon het niet meer aan. Maar denk dat dieren geen hartaanval krijgen door dichtgeslipte aderen zoals bij de mens vaak de oorzaak is.

   2 likes
 • arthur schreef:

  Ik had een parkiet die overleden is aan een hartaanval. Misschien een uitzondering.

  7 likes
  • arthur schreef:

   Ik had dat beestje al 3 jaar. Ze zat altijd bij me (geen kooi). Ik was een maand op vakantie en had het beestje bij iemand gebracht die er voor zou zorgen. Na die maand kwam ik terug en ging het beestje halen. Toen ze me zag was ze door het dolle heen. Ze vloog kris kras de kamer door en viel dood neer.

   1 likes
 • Jantje schreef:

  De meeste dieren zijn tegen die tijd al opgegeten door andere dieren, inclusief mensen.

  7 likes
 • Eksegese schreef:

  Nu kijken of de m.s.m. dit item ook oppikt en openbaar maakt zoals Radar dat deed met de leugens over cholesterol. Dit is big pharma zeer onwelgevallig kan ik u melden. Dit zou ze geld gaan kosten, niet te weinig ook

  6 likes
 • x

  Check Also

  lena

  De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

  In april dit jaar overleed de vader ...

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  >