Homepagina » Mens en Dier » Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord
baudet
Foto: Thierry Baudet (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de Vries (VVD) tijdens het coronadebat wat zij vindt van de serologische tests. “Misschien mag ik een toelichting vragen op de vraag, voordat ik de heer Baudet een antwoord geef,” antwoordde ze. “Wat bedoelt u precies met ‘wat vindt u daarvan’?”

Baudet zei dat je met de serologische test in het bloed van mensen kunt zien of zij antistoffen hebben en immuun zijn. “Gek genoeg staan we die serologische tests niet toe. Dus het is niet mogelijk om te zeggen: jongens, ik ben al immuun; kijk maar in mijn bloed, je kunt het zien, dus ik hoef geen vaccin te nemen. Waarom is dat? Kunt u dat uitleggen?” vroeg hij.

Het antwoord van De Vries: “Ik vind het wel mooi om te horen dat, als die serologische test er blijkbaar wel zou zijn, de heer Baudet dan blijkbaar wellicht met een QR-code zou willen gaan werken.”

Daarvoor hoeft u toch niet naar papa en mama in het kabinet te kijken?

“Nee, dat is helemaal niet waar,” reageerde de FVD-voorman.

De Vries zei de vraag graag te willen ‘doorspelen aan het kabinet’ om te kijken of daar mogelijkheden voor zijn om dat te doen. Baudet wees erop dat er vaak genoeg moties over zijn ingediend, maar dat de partij van De Vries daar elke keer tegen stemde.

Hij zei dat volgens onderzoek nu al meer dan 95 procent van de Nederlandse bevolking gewoon antistoffen heeft. “Dan is het toch onzin om te zeggen dat die groep nog gevaccineerd moet worden of zich moet testen? Dat kunt u dan toch gewoon op argumentatief niveau met mij eens zijn? Daarvoor hoeft u toch niet naar papa en mama in het kabinet te kijken?” vroeg hij.

Dat geeft toch aan dat er van dat hele verhaal niets klopt?

Het antwoord van De Vries: “Ik zou het veel verstandiger hebben gevonden als de heer Baudet zich in zijn geval bijvoorbeeld gewoon wel bij klachten had laten testen. Dat was ook beter geweest voor ons.”

“U hoort het. Ze gaat dus totaal niet in op mijn punt. Totaal niet!” riep Baudet. “Het is een schande! Het slaat nergens op om mensen te gaan vaccineren als ze al antistoffen in hun bloed hebben. Maar dat testen we dus niet. En als je dat hebt, als je een serologisch bewijs hebt, geldt dat dus niet als een bewijs dat je immuun bent. Dat is toch absurd? Dat geeft toch aan dat er van dat hele verhaal niets klopt? Die mevrouw van de VVD kan daar toch gewoon op ingaan? In plaats daarvan kreeg ik een soort jij-bak.”

De Vries: “Ik hoor niet echt een vraag, volgens mij.”

4.7 76 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

De Vries achterlijke debiel, geef normaal antwoord op een vraag dwaas.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Het onthouden van ivermectine en of HCQ geeft ook al aan dat er geen reet van klopt maar dat was al ruim voor 17 maart j.l. bekend, echter is genegeerd door de massa.

Neder Schwabenland
Neder Schwabenland
1 maand geleden

Neder-Schwabenlandse poitiek = geen bestuur maar DICTATUUR

Degenen die zich van hun bestuurstaak willen kwijten wordt dit belet.

Schwab Kamer

Dirk
Dirk
1 maand geleden

De onbeschaafdheid en onnozelheid ten top door deze vvd met kleutergedrag en de kamer vrz. zwijgt schaamteloos.

x

Check Also

kompanje

Medisch ethicus Erwin Kompanje corrigeert professor die meeging in hysterische Volkskrant-column

“Vandaag in de Volkskrant, de spijker op ...

de jonge

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

123
0
We lezen graag je reactie!x