Buitenland

De Britse royals: een Duitse familie met diepe nazi-wortels. Kijk hoe de lijntjes lopen

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het eerste officiële bezoek van een vertegenwoordiger van het Britse koninklijk huis aan Israël is omstreden.

Op de Olijfberg, in het bezette oosten van Jeruzalem, bezoekt prins William het graf van zijn overgrootmoeder, de Griekse prinses Alice van Battenberg.

Als privépersoon bezochten ook Williams vader, prins Charles, en zijn grootvader, prins Philip, het graf.

Grote bewondering

“Prins William zal met groot enthousiasme ontvangen worden,” zei de Israëlische premier Netanyahu voorafgaand aan het bezoek, dat duurt tot 28 juni.

Waarom reist William dit weekend af naar Israël? Dat doet hij waarschijnlijk om een hele oude man te behagen: prins Philip van Griekenland en Denemarken. Diens moeder ligt immers in Jeruzalem begraven, schrijft de Daily Mail.

Links tussen de Britse koninklijke familie en de nazi’s werden al onthuld in de populaire serie The Crown. Zo had koning Eduard VIII grote bewondering voor Hitler.

Vier zussen

De monarch, die na zijn aftreden in 1936 de titel Hertog van Windsor kreeg, bracht zelfs een bezoek aan een concentratiekamp.

In 2015 werd ontdekt dat Eduard de koningin en moeder van de koningin in 1933 had geleerd de Hitlergroet te brengen.

De Daily Mail wijst er nu op dat de vier zussen van prins Philip met een nazi trouwden toen de nazi’s Griekenland binnenvielen.

Bezetting van Oostenrijk

Zijn zus Margarita trouwde met prins Godfried zu Hohenlohe-Langeburg, die lid was van de nazipartij en als legercommandant deelnam aan de bezetting van Oostenrijk in 1938.

De tweede zus, prinses Theodora, trouwde met Berthold von Baden, die in tegenstelling tot enkele van zijn zwagers geen lid was van de NSDAP.

Philips derde zus, prinses Cecilie, trad in het huwelijk met George Donatus van Hessen-Darmstadt. Zowel Cecilie als George waren lid van de nazipartij.

Hooggeplaatste nazi en SS’er

De vierde zus van prins Philip, Sophia, trouwde met Christoffel van Hessen-Kassel, een hooggeplaatste nazi en SS’er, die aan het hoofd stond van de inlichtingendienst van Hermann Göring en een naaste medewerker was van Heinrich Himmler.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij als majoor in de Luftwaffe.

En maar blijven zwaaien met die vlaggetjes.

Foto: Wikimedia Commons

[Daily Mail]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
4 jaren geleden

Dat ontkennen ze ook niet zie film the crown

King of light
King of light
4 jaren geleden

Duits bloed van oorsprong. Huis van Wettin. Saxe-Coburg and Gotha.
Hier waar ze echt vandaan komen.
https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Saxe-Coburg_and_Gotha

Johan
Johan
4 jaren geleden

Waar ze werkelijk van afstammen worden “pre adamites” genoemd ze zijn gevonden in antartica maar verkeren in een soort cryonic staat. Ze weten alleen er geen raad ermee of ze hun wakker moeten maken ja spannend want hoe dan ook antaritca gaat in rap tempo smelten warooom omdat daar giga veel vulkanen daaronder het ijs ligt en ja het is er volop activiteit aan de gang. Waardoor er binnekort heeel veel onthullingen naar boven komen die we miljoenen, biljoen jaren zijn vergeten er liggen daar technologieën die zeer geavanceerd zijn

deze
deze
4 jaren geleden

grote vieze kliek, we moeten niet meer ” zwaaien ” naar die lui maar ze UITZWAAIEN !! voorgoed
stuk voor stuk.. weg er mee

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x