Homepagina » Buitenland » Vrij baan voor de brexit. Hoe het Britse volk wraak nam op het politieke establishment
britse

Vrij baan voor de brexit. Hoe het Britse volk wraak nam op het politieke establishment

De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft in het Lagerhuis een monsterzege behaald bij de Britse verkiezingen.

Oppositiepartij Labour heeft veel moeten inleveren en verliest maar liefst 42 zetels.

Johnson heeft met 364 zetels een ruime meerderheid in het parlement gekregen en dus kan hij zijn brexitdeal er ongestoord doorheen loodsen.

Domme keuze

“We zijn hier getuige van de wraak van democratie,” reageerde redacteur van het Britse internetmagazine Spiked Brendan O’Neill tegenover Sky News Australia.

“Al 3,5 jaar krijgen we van de politieke klasse te horen dat we een domme keuze hebben gemaakt door te kiezen voor brexit,” zei hij.

“Ze zeiden dat we racistisch en xenofobisch waren,” vervolgde hij. “Ze vertelden met name de werkende klasse dat zij misleid was door de tabloids en advertenties op bussen.”

Wraak

En nu hebben die mensen wraak genomen op het politieke establishment dat hen 3,5 jaar lang heeft beledigd, benadrukte O’Neill.

“Die mensen hebben laten zien dat ze nog steeds een brexit willen en dat ze zich niet langer later beledigen,” zei hij.

De mensen eisen nu de exit uit de Europese Unie waar ze voor gestemd hebben, aldus O’Neill.

Meedogenloos

De pro-EU propaganda en anti-Brexit propaganda zijn meedogenloos geweest, merkte hij op.

“Mensen zijn hier 3,5 jaar lang mee gebombardeerd door de media en de politieke elites,” zei hij.

Ze kregen te horen dat brexit het einde van de wereld zou betekenen, klonk het.

Bekijk de video hieronder:

[Sky News Australia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • anoniem schreef:

  Nu mooi en nu nexit, want we zijn bemoeienis vanbuitenaf zat, niet dat we andere culturen discrimineren, we gunnen hen ook het beste maar liefst in samenwerking waarbij ze elkaar niet teveel verplichte n?

  43 likes
  • Rob schreef:

   @anoniem, dat zegt Farage ook al zo lang. Samenwerken is niet mogelijk als er een centrale macht is die alles bepaalt. Daar gaan de markten juist door de afgrond in. En dat zien we al jaren gebeuren. Alles waar de politiek, EU etc mee bemoeit is de afgrond in gegaan en werkt voor geen meter meer. Maar vanuit de wereldtop is dat wel precies de bedoeling. Ze willen daar uiteindelijk slechts een aantal grote corporaties via welke ze de macht over de hele bevolking hebben. De Brxit wordt door de EU dan ook alleen maar steeds vertraagd, uitgesteld, waarschijnlijk in de hoop dat het volk het een keer zat is of dat het in de vergetelheid raakt en Engeland gewoon lid van de EU blijft. Ze gaan er voor over lijken. Het tegenovergestelde lijkt echter te gebeuren. Het volk vergeet het niet, ze zijn het zat maar dan wel in tegengestelde betekenis. Ze blijven doorvechten

   20 likes
 • Badmuts schreef:

  1 veldslag gewonnen, nu de andere landen nog 🙂

  42 likes
 • exegese schreef:

  Nu de NEXIT nog !!!! Bang, braaf en volgzaam gedrag trekt machtsmisbruik aan. Laten we ,net als de Engelsen nou een zien dat ook wij de poot stijf kunnen houden en dat gespuis uit zowel Brussel en Den Haag van ons af kunnen schudden.

  28 likes
 • René schreef:

  Het komend jaar zal er nog steeds hel en verdoemenis gepreekt worden door de EU en anti-Brexiteers: Alles wat fout gaat: “Het komt door de Brexit”.

  Maar over een jaartje zal dat verstommen en zul je zien dat de economie in Engeland gaat floreren door slim onderhandelen en bedrijvigheid naar Londen te trekken.

  Rond die tijd zullen in Nederland nog veel mensen als ‘laatste redmiddel’ gaan stemmen op PVV en FvD. Als ze dan in 2022 zien dat er wéér niets verandert ten goede dan is het de vraag of de querilla ondergrondse echt vol van start gaat.

  24 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  wai is de nederlandes identiteit maxima kon hem niet vinden.. nesreland is ook al jaren in de bang van de EU.. en daar bedoel ik dat clubje mee.
  dat wat engelsen heet willen gewoon hun identiteit weer terug net als ijslanders hebben gedaan.. zwitsers behouden die altijd toch eens onder zoeken wat een zwitser is heel apart volk zeker cern zijn ze wel van deze aarde.!???

  12 likes
 • Christgalactic schreef:

  Veldslag gewonnen?? Daarvoor dien je een ander systeem aan te wenden een systeem waarin geleefd kan worden. Men moet niet doen alsof het verlaten van de Eu alles oplost. Dat moet ook al uit de navo en nato stappen.
  Het is allemaal show om de bevolking het inzicht van het echte probleem te weerhouden. Het echte probleem is de manier waarop energie gewonnen wordt en daardoor zoveel mensen in armoede en slavernij vertoeven!! Bijkomend is natuurlijk ook de spaarpot van sommige hun ego, daardoor kan bepaalde technologie niet op de markt! En de kern van het probleem is naar mijn inzicht religie!
  Nicola Tesla en velen anderen gaven en geven al heel lang het antwoord hierop met name het energie gaan winnen uit elektromagnetisch velden; kortom uit de Torus om de Aarde.

  11 likes
  • Christgalactic schreef:

   Maar deze criminal minds werken daar niet aan; integendeel het stelselmatig besproeien met alluminium boven onze hoofden, glyfosaat in de voeding, fluoride in het water (tandpasta), wifi en de uitrol van 5G en dat in onder een frequentie van 2,4 Ghertz is het zo als proberen vernietigen van de pijnappelklier (hypofyse). Kortom deze criminal minds proberen hierdoor de ziel weg te nemen en leeg te zuigen. De pijnappelklier is dan ook onze rechtstreekse verbinding met de hogere spirituele wereld. De telecomindustrie koos voor 2,4 Ghertz!!

   18 likes
 • Louise schreef:

  Ik vrees dat de oplossing nog niet voor nu is..Boris “STANLEY” Johnson. Wie de bloedlijnen volgt weet waar het fenijn zit 🙂 2020 zal wegens de uitdovingsmaatregel nog wel meevallen… Maar dan is de expansiediedrift van Turkije aan de beurt die gestaag het Ottomaanse rijk aan het invoeren is…STANLEY weet wat de volgende zet is…Helaas de bevolking niet…Gezien er reeds jaren een stille GENOCIDE bezig is in Europa om zo de omvolking te versnellen zal er binnenkort een mega golf van Afrikaanse migranten naar hier geholpen worden via de Open Foundation society van SOROS… Dit zal de chaos. die .bewust wordt gecreeerd aanmoedigen en de rest is history… In België is het voorlopig iets rustiger onder de bevolking maar het spreekwoordelijk ” stilte voor de storm’ is er voelbaar…..

  11 likes
 • Karel schreef:

  De “linkse” fascisten lieten meteen zien dat ze niet tegen hun verlies s kunnen en gingen massaal de straat op om tegen de democratische beslissing van het volk, de working class, te demonstreren.
  Uiteraard bedekte deze laffaards hun gezichten want stel je voor dat je herkent wordt.
  Er komt nu een tijd dat mensen over de hele wereld het spuugzat zijn om steeds, keer op keer, door die deug kliek hun valse ideeën door de strot geramd te krijgen en komen in opstand tegen alles wat links is.
  Mogelijkerwijs zal er een enorme clash komen tussen links en rechts, en ik weet zeker dat de grote “schoonmaak” aangebroken is, een tijd van enorme positieve veranderingen, want zoals al eerder gezegd, men is het zat om door die psychotische linkse psychopaten als dom en xenofobisch beticht te worden.
  Ook de islam kan rekenen op een enorme koek van eigen deeg , want wie zaait zal uiteindelijk oogsten, wie het zwaard hanteert zal door het zwaard vergaan, net zoals die ongewassen Antifa eikels, KOZP knuppels en andere gestoord links volk.

  11 likes
 • Sina schreef:

  Maak je geen illusies want er komt geen Brexit !! Er staat teveel op spel ( Lees : Geld & Goud & Olie ) voor de Illuminati/Bilderberg/Elite. Toen niet, nu niet, nooit niet !!! Er veranderd alleen iets in dit zieke wereld als wij er iets aan doen. Zo lang iedereen nog in een denkbeeldige euforie leeft/denkt, zal dit dus niet gebeuren. Alhoewel, er ook onder de middeninkomens en dubbelverdieners eindelijk de ogen ook beginnen te openen.

  8 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  GB trekt uiteindelijk toch aan het langste eind. Wat was de EU nou? GB, Fran,rijk en Duitsland. GB is eruit gestapt, Frankrijk compleet failliet en Duitsland en haar bevolking dood maar dan ook doodziek.
  Zuid Europa heeft nooit meebetaald en kost al 40 jaar waanzinnig veel geld. Werkelijk al 40 jaar eenrichtingsverkeer vanuit noord richting zuid. Oost Europa doet zijn eigen zin en wil alleen maar de miljarden uit Brussel.
  En die domme Nederlanders zijn helemaal naar de gallemiezen geholpen door EU en de voorganger E.E.G.
  EU is een regelrecht fiasco dat is de realiteit.

  7 likes
 • wolfje schreef:

  Nederlanders hebben altijd achteraf in het verzet gezeten. Een Nexit zit er voorlopig niet in.

  6 likes
 • IIS schreef:

  Boris Johnson komt uit een zio nazi kweekvijver van de Rothschilds en een EU evenzo.

  Dan is een brexit een vreemde contraire actie. Of Boris heeft de Rothschild verraden, wat mij hoogst onwaarschijnlijk lijkt, of Engeland moet van de Rothschild uit de EU, omdat Londen een Arabisch/Oost-Europees financieel centrum moet worden of zelfs eruit moet omdat de EU op instorten staat en Engeland de dans zo kan ontspringen? Om maar wat te brainstormen.

  5 likes
 • dna schreef:

  EU heeft zelfs trollen en terroristen in dienst betaald met belastinggeld. De nazis en domme hollanders die de afvoerput zijn van naziEU

  2 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Het volk mag van alles kiezen, maar toch hebben ze uiteindelijk geen keuze en niets te bepalen. De kabaal bepaalt! En volgens de kabaal blijven ze in de EU-bajes zitten. Ze komen er niet eruit. Ook niet bij de 1000ste verkiezing.

  2 likes
 • Eppo schreef:

  Ze gaan gewoon door hoor , Nu weer Schotland dat uit het GB wil treden en hun verdragen met de E.U. wilt behouden en er bij wilt horen.

  1 likes
 • Elise schreef:

  De enige reden waarom er een brexit is en gaat komen: De grenzen kunnen dan dicht.

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  rutte

  Rutte heeft iets gedaan wat vergaande consequenties zal hebben

  Premier Rutte voerde in Brussel een toneelstukje ...

  >