Homepagina » Buitenland » Maarten van Rossem legt uit waarom we IS te danken hebben aan ‘de stompzinnige Amerikanen’
Maarten van Rossem legt uit waarom we IS te danken hebben aan 'de stompzinnige Amerikanen'

Maarten van Rossem legt uit waarom we IS te danken hebben aan ‘de stompzinnige Amerikanen’

Maarten van Rossem schreef bijna twee jaar geleden al glashelder op waarom niemand het terrorisme de afgelopen jaren meer heeft gestimuleerd dan de Amerikanen.

In het licht van Parijs was dit vorig jaar weer uiterst relevant. En nu nog steeds.

“IS is het directe resultaat van de Amerikaanse interventie in Irak,” stelt Van Rossum. “Geen enkele instantie heeft de afgelopen decennia zo’n belangrijke rol gespeeld in de stimulering van het terrorisme als juist de VS. Het islamitisch terrorisme leeft deels bij de gratie van de gewelddadige stompzinnigheid van de Amerikanen.”

Op 11 september 2001 lieten Donald Rumsfeld, de Amerikaanse minister van Defensie, en zijn onderminister Paul Wolfowitz doorschemeren dat zij dachten dat de Iraakse dictator Saddam Hoessein iets met 9/11 te maken had.

Omvangrijke propagandacampagne

Zij zagen 9/11 als een unieke kans om één van hun lievelingsprojecten, namelijk een regimeverandering in Irak, uit te voeren.

In de dagen en weken na de aanslag moest een verontwaardigde Richard P. Clark, de nationale coördinator van de strijd tegen het terrorisme, vaststellen dat de president en zijn naaste medewerkers van plan waren een oorlog te gaan voeren tegen Irak, dat helemaal niets met 9/11 te maken had.

Washington raakte in de greep van oorlogszucht. Begin 2002 zei de president dat Irak het terrorisme steunde en aan massavernietigingswapens werkte.

Dat was de kern van een omvangrijke propagandacampagne die de Amerikaanse regering voerde om de geesten rijp te maken voor een oorlog in Irak.

Ideale omstandigheden

Tijdens die oorlog, die zonder legitimatie van de Veiligheidsraad is gevoerd, vormde zich een verzetsbeweging met voldoende rekruten omdat de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, van de ene op de andere dag het Iraakse leger ophief.

Honderdduizenden mannen werden hierdoor beroofd van hun baan en broodwinning. Ze kregen een minimale compensatie, maar daar konden ze niet van leven.

Dat IS in Irak en Syrië de kans kreeg een succesvolle terreurgroep te worden, hebben we volgens Van Rossem geheel te danken aan de ideale omstandigheden die de Amerikanen voor het terrorisme hebben gecreëerd.

Het nieuwe Iraakse leger, getraind en bewapend door de Amerikanen, bleek tijdens de opkomst van IS niets voor te stellen.

Het liet zijn wapens achter en sloeg op de vlucht, waardoor de Amerikanen voor de zoveelste keer in de recente geschiedenis hun ‘vijanden’ van moderne wapens hebben voorzien.

Averechts effect

Het gevolg van de Amerikaanse interventie is dat Irak uiteen is gevallen, betoogt Van Rossem.

Ook in Afghanistan heeft de Amerikaanse interventie alleen maar een averechts effect gehad, aangezien het land nog steeds wordt geregeerd door wrede krijgsheren.

En Libië is bezig in een gewelddadige chaos ten onder te gaan.

“Uit de reünie van de onnozele Amerikaanse ambities is een monster opgerezen,” concludeert Van Rossem. “De duizenden miljarden dollars die de Amerikanen sinds 2001 hebben uitgegeven om het terrorisme te bestrijden, hebben datzelfde terrorisme juist in hoge mate bevorderd.”

[Maarten!]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
4 jaren geleden

Geen speld tussen te krijgen.

Robert
Robert
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

En een inzichtslaag daar weer boven laat zien dat ‘Amerika’ en het ‘Amerikaanse volk’ bewust deze kant opgestuurd is om, jawel, juiat dat terrorisme te bevorderen want dat was nodig voor een later doel, namelijk door deze ongekende chaos een snelweg naar machtcentralisatie aan te leggen.

De domme Amerikaan kan/kon dat inzicht niet zien en liet zich door de slimme Amerikaan gebruiken om voor de oorlog te betalen en zonen en dochters te leveren…

Gecalculeerde opzet!

Defixiones
Defixiones
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

Ik heb wel een speld: Het was niet stompzinnig en onnozel, de US voert gewoon de opdrachten uit van de zionisten. Stompzinnig en onnozel is om een ‘Amerika deskundige’ als van Rossum aan het woord te laten en serieus te nemen. Deze man denkt (of doet alsof) dat Amerika het allemaal goed bedoelt maar af en toe een steekje laat vallen. Ja tuurlijk Maarten, zal ik nog een borreltje voor je inschenken?

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

LS…
Maarten van Rossum met zijn zompige betogen is ook nu weer een clown van de eerste orde. Maarten heeft niet in de gaten dat het hier niet gaat om stompzinnigheid maar om satanische sluwheid van de Zionisten Ashkenazi Khazaren. Die maakt het geen flikker uit wie geofferd moet worden om het doel te bereiken. Bloed en Chaos om Satan te dienen en daarna Ordo ad Chao ! Die zelfde Zionisten Ashkenazi Khazaren hebben miljoenen van hun eigen schlemiele soort de kampen ingejaagd en vermoord om hun doel Israël te bereiken… Ook nu gaat het weer om een groter Israël waar iedereen voor mag creperen behalve de Zio Nazi Israëli zelf… Dat nu de boel in de fik wordt gestoken hebben ze ook aan zichzelf te danken…

Erick
Erick
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

u haalt de woorden uit mijn mond.

Jelle
Jelle
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

I.S is V.S alleen hadden de amerikanen het niet goed geschreven

realitycheck
realitycheck
4 jaren geleden

Ach.. de/hun bedrijven hebben er goed aan verdiend.. dat is voor hen voldoende.
Walgelijke lui.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  realitycheck
4 jaren geleden

realitycheck,

Helemaal waar. Ik herinner met het nog als de dag van gisteren dat met de invasie van de Amerikaanse strijdkrachten in Zuid-Irak nabij Basra, en nadat de VN voor was voorgelogen over massavernietigingswapens in Irak, zijn fiat gaf voor een oorlog, een week na de inval een colonne van trucks van het bedrijf Halliburton Company aan wal ging en koers zette naar de Iraakse olie en gas velden.

Richard ‘Dick’ Cheney was in deze periode vice president van de Verenigde Staten onder George W. Bush en zat onder meer in het Project for the New American Century (PNAC) met o.a. de minister van defensie, Donald Rumsfeld. Cheney was voor zijn functie van vice president CEO van Halliburton Company en bovendien grootaandeelhouder.

Halliburton kocht wat jaren daarvoor Dresses Industries en wat ze incorporeerde met Brown and Root en verder ging als KBR, Kellogg, Brown and Root. KBR trainde na de illegale oorlog Iraakse politieagenten. Verkocht wapens aan Irak om de orde te herstellen en was als constructiebedrijf betrokken met de wederopbouw van een land die Goerge W. Bush, Donald Rumsfeld en Dick Cheney de oorlog in hadden gesleurd met valse informatie, maar er is meer.

Er is ook nog een link met deze lui en het Saudi Arabisch koningshuis via de Carlyle Group. Een privaten investeringsmaatschappij die onder meer oude legervoertuigen opknapte, moderniserende en doorverkocht aan derde partijen waarvan ze van te voren wisten dat ze kandidaat waren om aangevallen te worden.

Zo hier hebben we dus een Bingo!

Uitlokking van oorlog, het verkopen van legermateriaal, het wegkapen van het olie en gas, en nadien de verdiensten aan de wederopbouw en trainingen van politiekorpsen om de beloofde vrede en veiligheid te garanderen. Op zijn democratisch gezegd is na al die jaren de toestand in Irak er alleen maar slechter op geworden, het is zoals Trump stelde, een totale chaos.

Dick Cheney zit tegenwoordig in het Strategic Advisory Board van Genie Oil and Gas rond de Syrische hoogvlakte en Golanhoogten. Samen met de machtigste bankier ter de wereld. Een oud CIA directeur. De eigenaar van News Corporation (Fox news) Een voormalig directeur van het National Economic Council voor President Obama, en een voormalige minister van defensie. Dit valt met recht strategisch te noemen. Alleen even uitzoeken wat voor stront er daar al aan de strijkstok hangt. Misschien kan het internationale strafhof in Den Haag voor de verandering eens een keertje meekijken in plaats van de andere kant op!

https://genieoilgas.com/about-us/strategic-advisory-board/

Rose
Rose
Reactie op  Gezinusk
4 jaren geleden

Jammer dat ik je maar 1 duimen kan geven anders had je er van mijn 50 gehad.

Helemaal waar… kan dhr van Rossum nog wat van leren .
Die Carlyle group moet je maar eens goed volgen dan zit je wereld grootste misdadigers op de hielen

Rose
Rose
Reactie op  Rose
4 jaren geleden

Ik heb totaal geen vertrouwen in de VN als Amerikaanse Muppet.
Als de VN echt iets zou willen doen aan vrede ( wat ik niet geloof). Dan zouden ze de volgende mensen de doodstraf moeten geven ( u mag rustig de lijst aanvullen ) : familie Bush , familie Clinton, familie Obama, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, familie Rothschild’s, ons koningshuis, het Engels koningshuis, Soros, Paul Wolfowitz, Mark Rutten , Alexander Pechtold, Anders Fogh Rasmussen , de hele EU top, Ban ki-moon, familie Rockefellers, Saudi royal familie, etc etc .

Ik denk als deze mensen en misschien nog een 100 meer, alle de doodstraf zouden krijgen dat de wereldvrede een heel stuk dichterbij zou zijn en dat ons leven een heel stuk erop zou verbeteren.

Wat zijn nu 500 doden heren VN ten opzichte van de vele miljoenen die jullie keer op keer de dood in jagen ?!!!!.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Rose
4 jaren geleden

Zbigniew Brzezinski en Henry Kissinger kunnen er zo bij. Kissinger is onder meer lid van de invloedrijke Grand Alpine Lodge in Zwitserland en was in de jaren zestig met David Rockefeller betrokken met het opzetten van de Kama rivierfabrieken in Rusland.

http://nl.123rf.com/stock-foto/kama.html?mediapopup=47328923

Een van de grootste fabriekscomplexen ter wereld die er voor zorg droeg dat tanks en allerlei type pantservoertuigen aan Noord Vietnam werden verkocht voordat de Vietnamoorlog met Amerika begon. Rockefellers Chase Manhattan Bank was hier bij betrokken en dergelijke projecten werden met belastinggeld betaald. Met de zinloze en bloederige oorlog in Vietnam schreef een Amerikaanse officier later in zijn dagboek dat de tanks van de Vietcong wel erg verdacht op de onze leken.

Zo maar een voorbeeld waarbij duidelijk mag zijn dat Halliburton Company en de Carlyle group niet de eerste waren die van meerdere walletjes snoepten. De Rothchilds, Rockefellers, en de Orde van Skull and Bones waren ze voor. Zo is maar weinigen bekend dat leden van deze Orde waaronder Averell Harriman en Prescot Bush in de jaren twintig al betrokken waren met de oprichting van de Vereinigte Stahlwerke AG, waar Adolf Hitler altijd trots over sprak, ”niks is zo sterk als Krupp Staal!.”
Ze gebruikte hiervoor de Union Banking Corp in New York. Het zelfde kantoor waar de German Steel Trust was gevestigd en onderhandelde met invloedrijke personen binnen de SS cirkel van Heinrich Himmler.

Bron:

http://www.voxfux.com/features/rockefeller/

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_skullbones04.htm

Foppe
Foppe
Reactie op  Rose
4 jaren geleden

Mensen die anderen dood wensen en denken dat de doodstraf iets oplost… Graag op***** naar een ander land! Amerika is wel goed, daar hebben bepaalde staten tenminste nog de doodstraf. Daar zouden jullie je wel thuis voelen.

Waarom mensen überhaupt Obama dood wensen is mij een raadsel. Ik hoop er ook nooit achter te komen ook. Noem mij een slaper. Maar ik wens door hen die rechtse ideeën hebben liever een slaper genoemd te worden dan een wakkere geest. Want “wakkere” geesten alhier hebben allemaal een steekje los, als je het mij vraagt.

Jullie zijn een paar eeuwen te laat gereïncarneerd. Dus graag via een alternatieve poort weer fenotypen naar de middeleeuwen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Gezinusk
4 jaren geleden

LS…

Cheney, Rumsfeld, Bush, etc. staan allemaal op de deadlist van Benjamin Fulford / White Dragon Society.

Jeroenske
Jeroenske
4 jaren geleden

Kan je het wel stompzinnig noemen als de situatie bewust en opzettelijk is gecreëerd ?

frans
frans
4 jaren geleden

Er is nog 1 grote gok in het arsenaal van de duisteren, elite, cabal.etc.
En dat is. een nep-aanval met zg buitenaardse schepen, ufo’s.
Gebruik je heldere verstand!
Vs heeft altijd, en niet mis te verstaan met films iets wat buitenaards is negatief te maken.
Dus, het wordt een dure laatste grap, binnenkort. /en het is de laatste,
Mits jij en wij en allen , ook de 17000 die hier dagelijks kijken naar alternatief nieuws enkel en alleen vrede willen voor een ieder. Een eerlijke verdeling. vrije energie, etc. etc.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Nou zeg eindelijk zegt die man iets zinnigs,en dat allemaal onder de familie Clinton en Obama,waar iedereen hier zo dol op is….. kom op Maarten,roep het wat vaker en harder,zodat het een beetje door dringt in de grijze massa…..en ja we hadden de fam Bush ook nog,tot tranen toe bij 9/11….. Ben benieuwd hoe dat de komende jaren gaat…….??

J. Hofmans
J. Hofmans
4 jaren geleden

Nooit verwacht dat hij als ‘Amerika lover’ dit zou zeggen. Zo zie je maar weer dat hij toch zijn verstand gebruikt, ook al vind ik dat hij dat al doet in veel gevallen.

Rose
Rose
Reactie op  J. Hofmans
4 jaren geleden

Maarten begint ook wakker te worden, beetje laat voor een historicus maar goed , beter laat dan nooit.

rob
rob
4 jaren geleden

ja men creëert zo zijn eigen monsters..zowel in het klein…het persoonlijke …zowel in het groot …het groepsgedrag… als je voor engeltje of een god wil spelen ..krijg je als cadeau het duiveltje die je dan moet bestrijden met alle middelen die voor handen . zo schept men dan zijn eigen monsters die begonnen zijn met een engeltje god gedachten . en die gedachten denkt dan dat het goed bezig is ..als je goed wilt doen staat er altijd wat tegenover, het slechte legt dan op de loer tegenover het goede ..zo heeft het goede eigenlijk een tegenspeler hij heeft het slechte nodig voor zijn bestaan..en kan het zijn monster bestrijden met het zwaard en vuur … het cadeau van het goede en het slechte …die god en de duveltje tegelijk zijn…ja en de mens schept zo zijn eigen gedachten Goed een zijn eigen gedachte Kwaad.. wat zich uit in het wereld toneel
van dwazen… Wat een stom spel..

Robin
Robin
4 jaren geleden

Van Rossem kan het beter bij grapjes maken houden op tv.

Deels heeft hij wel gelijk, maar dit plan lag al vóór 1969 op tafel bij de USA.
Irak, Iran, Syrië, Libië, Noord Korea en China stonden toen op de verlanglijst en ten dele kan men de lijst al afvinken.

De Eend
De Eend
4 jaren geleden

Prachtig stuk, dank voor het delen

peter snijder
peter snijder
4 jaren geleden

ook maarten wordt langzaam wakker.
naast zijn anti bush tirades, wordt het tijd om ook eens de clintons aan te pakken.
ben benieuwd of hij daartoe in staat is.

x

Check Also

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

kaag

‘Kaag hoort samen met Rutte achter de tralies’

Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) neemt verantwoordelijkheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x