Mens en Dier

De klimaathypocriet van de week is dit Statenlid van D66

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Met veel trots kondigde D66-Statenlid Evita Rozenberg aan dat ze was aangekomen op de klimaattop in Dubai.

Vandaag opende klimaatgezant Jaime de Bourbon Parme het waterpaviljoen vanuit waar ik mij komende week zal inzetten om ons wereldwijd weerbaar te maken voor de gevolgen van klimaatverandering, schreef ze op X.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ik ben in Dubai om ons voor te bereiden op de verwoestende effecten van klimaatverandering: overstromingen, droogten en zeespiegelstijging, aldus Rozenberg, één van de meer dan 70.000 aanwezigen, die er een brede grijns bij lachte.

De hele wereld rondvliegen

De woordvoerder klimaat en milieu zegt dat ze door haar werk in aanraking is gekomen met ‘de verschrikkelijke gevolgen van klimaatverandering in het buitenland’. “Van hongersnoden, bosbranden tot aan ernstige overstromingen. Ook in Nederland krijgen we steeds vaker te maken met langdurende droogte, overstromingen en een stijgende zeespiegel,” beweert Rozenberg, die zich als Statenlid inzet ‘om Zuid-Holland weerbaarder [te maken] voor de gevolgen van klimaatverandering voor de toekomstige generaties’.

Ondertussen vliegt ze heel, maar dan ook echt heel de wereld rond, merkt oud-Statenlid Eelco van Hoecke op. “Evita Rozenberg doet dat gewoon!” Hij roept haar uit tot klimaathypocriet van de week.

Reizen in aparte mapjes

Op Instagram slaat ze al haar reizen op in aparte mapjes: Zweden, Duitsland, Italië, Curaçao, de Verenigde Staten, Frankrijk, Ghana, Mexico, Spanje, Tenerife, Sri Lanka, de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, India, Kroatië, Belize, Guatemala, Zuid-Afrika, Vietnam, Indonesië, Oeganda.

Van Hoecke: “Ook in Dubai is Evita Rozenberg er gewoon bij. Nog wat extra onnodige CO2-uitstoot. Gaat u snel van het gas af, aan de warmtepomp en elektrisch rijden? Groetjes van D66 vanuit het zonnige Dubai!”

De komende vier jaar zet deze goedlachse frequent flyer zich in voor onder meer ‘klimaatadaptatie’. “Dit alles voor een duurzame, groene, gezonde en inclusieve provincie!” Zuid-Hollanders, u bent gewaarschuwd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nano
Nano
2 maanden geleden

Moet je hier nog wat van zeggen. Puin zooi moet je opruimen.

Djennis
Djennis
2 maanden geleden

D66 sloopt heel ons land, en zitten overal als parasieten door de gehele maatschappij. DE SLOOP GAAT GEWOON DOOR!!!

Ron
Ron
2 maanden geleden

Wat een hypocriet, alleen voor geld en macht. Ze hebben allemaal een glazen bol.
Al deze hypocrieten moeten achter slot en grendel.
Ze vergeten 1 ding dat ze maar poppetje zijn van Klaus Schwab en meer niet.
Ze hebben vrienden en familie verraden voor iets wat er niet is. De aarde regeld zijn eigen wel daar hebben we al de gekke niet voor nodig.

wakkere
wakkere
2 maanden geleden

Weer zo’n gehersenspoeld kind wat denk iets te weten.
Jeah ik heb ook wat te zeggen en vlieg lekker de hele wereld rond, kom op de mooiste plaatsen, al met al .IK HEB EEN LEKKER LUI TOP BAANTJE

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x