Financieel

‘Europa moet zich ontdoen van bankiers’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De waarschuwing van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s dat de kredietstatus van nagenoeg alle eurolanden mogelijk op de schop gaat betekent dat de landen worden geconfronteerd met de gemaakte fouten.

Dat zegt professor Rodney Shakespeare van de Universiteit van Trisakti in Jakarta. Het dreigement van S&P wordt gezien als motivatie voor de eurotop later deze week.

De kredietbeoordelaar heeft landen drie maanden gegeven om de zaken op orde te krijgen. Intussen maken EU-leiders zich op voor een tweedaagse top om de toekomst van de eurozone te bespreken. Met uitzondering van Cyprus en Griekenland is de kredietwaardigheid van alle eurolanden op ‘negative watch’ gezet.

“De reden daarvoor is dat de totale schuld in Europa 450 procent van het BBP bedraagt; dat wil zeggen de staatsschuld, de private schuld en de schuld van de corporaties,” zei Shakespeare. “De kredietbeoordelaars geven de landen drie maanden maar dat lukt ze niet omdat de Europese regeringsleiders alleen weten hoe ze de grip van de bankiers kunnen verstevigen.”

“Europa moet af van die stevige grip van de bankiers en vervolgens moeten de nationale banken rentevrije leningen verstrekken voor investeringsprojecten op de lange termijn,” ging hij verder. “Dat voorstel is aangenomen in de Verenigde Staten maar het geld moet rentevrij zijn omdat dat mechanisme gebruikt kan worden om de problemen in Europa op te lossen.”

Bondskanselier Merkel en president Sarkozy willen in een nieuw EU-verdrag een bepaling die voorziet in ‘automatische sancties’ wanneer het overheidstekort van een euroland de grens van drie procent van het BBP overschrijdt. Hoe democratisch zijn deze straffen en wat betekent dat voor de zwakkere economieën in de eurozone?

Banksters

“Dergelijke maatregelen worden opgelegd door een ondemocratische politieke elite,” legde Shakespeare uit. “Ze lossen niets op. Geld wordt steeds geleend tegen rente door hun private systeem en tenzij je daar iets aan doet lost Europa niets op.”

“Ze bereiden zich voor op het kerstfeest en feliciteren elkaar hoe slim ze zijn,” besloot de professor. “Ze zijn het gevoel van de realiteit kwijt; ze pakken de bron van het probleem niet aan, namelijk de grip van de banksters en die banksters moeten ten val gebracht worden.”

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x