Gezondheid

VIDEO: Farmareus Bayer besmette duizenden patiënten met hiv

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Abby Martin van RT gaat met advocaat Mike Papantonio in gesprek over een zaak waarbij farmareus Bayer duizenden nietsvermoedende hemofiliepatiënten besmette met hiv.

De patiënten en hun familieleden hebben jaren geleden een rechtszaak aangespannen in de VS. Zij vonden dat de bedrijven de bloedstollende preparaten eerst hadden moeten verhitten om op die manier het aids-virus te doden. De schadeclaim van met hiv besmette patiënten werd afgekocht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de slachtoffers hechtte Bayer meer belang aan haar winst dan aan de gezondheid van de patiënten. Bayer stelde dat verhitting achterwege werd gelaten omdat het bedrijf aanvankelijk meende dat dat medisch gezien geen goede behandeling was.

Bayer zei verder dat de besmetting, die in het begin van de jaren tachtig plaatsvond, gezien de wetenschappelijke kennis die destijds voorhanden was ‘onvermijdbaar’ is geweest.

Ook in Japan, Ierland, Frankrijk en Nederland kwam Bayer hemofiliepatiënten tegemoet. Ieder slachtoffer kreeg een vast bedrag uitgekeerd en patiënten die later inderdaad aids kregen, hadden recht op extra schadevergoeding.

Hemofilie is een ernstige afwijking in de bloedstolling. Eén van de factoren die nodig zijn voor bloedstolling ontbreekt. Patiënten krijgen daarom regelmatig bloedproducten toegediend die worden bereid uit donorbloed.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Bijzondere nieuwsfeiten met betrekking tot de eindtijd
9 jaren geleden
Bert
Bert
9 jaren geleden

Maar Bayer is niet de enige. Wat denk je van Sanquin, de Nederlandse nationale bloedbank in Amsterdam. Ik heb nooit anders gelezen dan dat de bloedproducten die ze verkopen en aan de zorginstanties leveren niet gegarandeerd virus vrij zijn. Ik had daar in de tijd dat we albumine voor behandelingen in onze kliniek betrokken grote moeite mee. Albumine is een bloedproduct. Maar zoals vaak gaat de focus in de mainstream media niet over de echte pijnpunten maar altijd over bijzaken. Albumine en tal van andere bloedproducten worden dagelijks nog steeds op grote schaal in de zorg gebruikt. Virus vrij is echt onmogelijk; absoluut niet te garanderen. Eigenlijk zouden we groot alarm moeten slaan. Zeker nu ook risicogroepen als donor mogen fungeren.

Ton
Ton
9 jaren geleden

Wat er mis is met de farmaceutische industrie ? Alles draait om winstmaximalisatie, niet om het welzijn van de populatie. Het is een machtige industrie waar jaarlijks miljarden in omgaan, megawinsten en bonussen voor de top. Een decadente levensstijl voor de elite, waar wij aan meebetalen. Zorgverzekeraars die eveneens hun megawinsten opstrijken. Ondertussen kopen ze hun schadeclaims af, dekken ze zich juridisch steeds beter in, en pakken ze de politici in met hun uitgekiende lobbywerk. Zo draait de machine op volle toeren !

James
James
9 jaren geleden

alle farmaceutische criminelen uitleveren aan IS en met een propere lei beginnen.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x