Binnenland

‘Dit is de meest dictatoriale wet die ooit door een regering is voorgesteld’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 was tijdelijk van aard en moest telkens met drie maanden verlengd worden. Nu wil het kabinet een permanente wet die dezelfde bevoegdheden biedt. Het komt daartoe met een aanpassing van de Wet publieke gezondheid (Wpg).

Met de wetswijziging krijgt de minister van Volksgezondheid ingrijpende bevoegdheden die permanent in de wet komen te staan. Zo kan hij na de wetswijziging in het geval van een A1-infectieziekte een mondkapjesplicht afkondigen, de anderhalvemeterregel weer invoeren en mensen in thuisquarantaine verordonneren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Enorm ingrijpende, vrijheidsbeperkende maatregelen

Daarnaast bestaat er een noodbevoegdheid waarmee de minister van VWS vrijwel elke andere maatregel kan nemen voor de bestrijding van een pandemie, zoals een lockdown of een avondklok.

Karel Beckman, hoofdredacteur van De Andere Krant, zei voor de camera van Ongehoord Nederland over de wijziging van de Wpg: “Dit is de meest dictatoriale wet die ooit door een regering is voorgesteld. En als hij zo meteen wordt ingevoerd, dan stelt hij de regering in staat om enorm ingrijpende, vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen aan ons als burgers.”

Dictatoriaal regime

“In feite zijn we hiermee onze vrijheid als burgers, ons recht om te beschikken over ons eigen lichaam, kwijt,” voegde Beckman toe.

Maandag bespreekt de Eerste Kamer de permanente coronawet en een week later wordt erover gestemd. Eerste Kamerlid Johan Dessing (FVD) is fel gekant tegen de wetswijziging. “Als we dit toestaan, dan glijden we echt af naar een dictatoriaal regime. Dat zijn heftige woorden, maar ik vind dit echt een wet die dictatoriale trekken krijgt op deze manier. Dat moeten we als democratie niet willen,” zei Dessing.

4.8 208 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sophie
Sophie
11 maanden geleden

En wij? We staan er bij en kijken ernaar!
En zo kan de boevenbende haar gang gaan.
Beetje dom hè!

Geen schaap
Geen schaap
11 maanden geleden

Mooi, ga ik me dus niet aan houden. Alle eerdere maatregelen waren gebaseerd op lucht en hadden geen effect, ja het tegenovergestelde.

Kiekedief
Kiekedief
11 maanden geleden

Schande Ernst Kuipers ,heb je nog verstand ?

Leo
Leo
11 maanden geleden

Wat er ook gebeurd… IN MIJN LIJF GEEN SPUIT !!!

Back to top button
154
0
We lezen graag je reactie!x