Mens en Dier

Dolfijnen helpen Braziliaanse vissers met vissen (video)

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dolfijnen bieden vissers in het Braziliaanse Laguna een helpende hand. Tuimelaars drijven harder richting de vissers en door met hun staart op het water te slaan geven ze aan dat de vangst gereed is.

Volgens lokale bewoners werken de dieren al generaties lang samen met de vissers, maar onderzoekers bestuderen het gedrag pas twee jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Onder meer werd ontdekt dat zo’n 50 dolfijnen in de groep van 150 de vissers komen helpen terwijl de rest op afstand blijft. De 50 helpers drijven de vissen daarop als een herdershond in de richting van de vissersnetten.

Bondgenootschap

Terwijl de dolfijnen naderen slaan ze met hun snuit en staart op het water zodat de vissers weten dat de vangst binnen is. De onderzoekers proberen nu te achterhalen hoe de jongere dolfijnen worden getraind om mee te helpen.

Het blijft vooralsnog een mysterie waarom de dolfijnen de vissers helpen. Ze krijgen er niets voor terug. Zoeken ze toenadering? Is dit het begin van een bondgenootschap tussen mensen en dolfijnen? Of zagen ze hoe moeilijk de vissers het hadden en bieden ze simpelweg een helpende hand?

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x