Financieel

Duitsland bijt van zich af

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Secretaris-generaal van regeringspartij CSU Alexander Dobrindt noemde Mario Draghi van de ECB dit weekeinde de grootste valsemunter van Europa aller tijden.

Daarnaast ging Jens Weidmann van de Deutsche Bundesbank dit weekeinde openlijk de strijd aan met Draghi over het op grote schaal opkopen van problematische staatsschulden door de Europese Centrale Bank.

Jens Weidmann van de Deutsche BundesbankDe president van één van de machtigste leden van het Europees Stelsel van Centrale Banken ging en passant ook nog even tekeer tegen het idee van Draghi om te hoge rentes op de herfinanciering van staatsschuld af te toppen. Terecht laat Weidmann niet met zich spotten, zo betoogt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit.

Gladiatoren

Volgens Tissen is de ECB een gevaarlijk gesloten organisatie die zonder democratische procedures in staat is om hoge lasten op te leggen aan grote bevolkingsgroepen.

In Duitsland stijgt de spanning over de euro. De openlijke machtsstrijd tussen Weidmann en Draghi is pikant omdat er sinds dit weekeinde sprake is van een openbaar gevecht in de stijl van Romeinse gladiatoren. Tissen ziet Duitsland als overwinnaar uit de strijd komen. Eerder liet bondskanselier Merkel zich nog de kaas van het brood eten toen na de vorige topontmoeting Monti, Rajoy en Draghi de victorie kraaiden.

Geheim

Nederland moet hopen dat Duitsland wint, aldus Tissen. Anders betalen wij als staatsburgers de rekening van Zuid-Europa voor zolang als het Draghi en consorten uitkomt en altijd onder het motto dat de prijs van een verenigd Europa nu eenmaal hoog is en kosten altijd voor baten gaan.

De vraag is wat Nederland gaat doen bij een opdeling van Europa in een noordelijk en zuidelijk blok. Ondertussen is de ECB van plan om zelfvernietigend beleid te introduceren door de maximale rente op de herfinanciering van staatsschuld geheim te houden voor lidstaten en haar burgers.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rakker
rakker
9 jaren geleden

ECB wordt nu een openlijk geheim genootschap dat de bron is van geld dat niet bestaat en daar rente voor ontvangt.

fair
fair
9 jaren geleden

Waar is politiek Nederland?
Of maken ze zich straks in de lente weer druk, om nogeens 15 miljard naar de EU te pompen, oja noemen ze bezuiningingen.

rakker
rakker
9 jaren geleden

ECB wordt nu een openlijk geheim genootschap dat de bron is van geld dat niet bestaat en daar rente voor ontvangt.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

we weten toch allemaal wel dat nederland alleen maar afwacht wat een anderland gaat doen .want als er 1 schaap over de dam is VOLGT NEDERLAND VANZELF. en?? ze zitten nu in de stem recessie he dus nog even afwachten of die partijen ook nog eens genoeg stemmen krijgen .k,hoop het niet !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x