Homepagina » Universum » Galactisch transportsysteem: “Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel”
Galactisch transportsysteem: "Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel"

Galactisch transportsysteem: “Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel”

In het centrum van de Melkweg bevindt zich mogelijk een reusachtige ingang naar een ander sterrenstelsel. Deze poort zou groot genoeg zijn voor ruimteschepen. Volgens een nieuwe studie kunnen we net als in de film Interstellar door wormgaten reizen.

Het is theoretisch gezien mogelijk om via wormgaten in een oogwenk van het ene punt in de ruimtetijd naar het andere te reizen. De nieuwe theorie, waarover wetenschappers schrijven in het tijdschrift Annals of Physics, volgt op de ontdekking van een supermassief zwart gat in het centrum van ons sterrenstelsel.

Volgens de Italiaanse onderzoekers kan dit zwarte gat in werkelijkheid een wormgat zijn. De wetenschappers, die hun conclusie hebben gebaseerd op ingewikkelde wiskundige modellen, zeggen dat de poort gemaakt kan zijn van donkere materie, een onzichtbare en mysterieuze substantie waar naar schatting een kwart van het heelal uit bestaat.

“Ons sterrenstelsel kan één van deze tunnels bevatten,” zei professor Paulo Salucci van de internationale school voor geavanceerde studies SISSA in Triëst. “Sterker nog: de tunnel kan net zo groot zijn als de Melkweg zelf. Maar er is meer. We kunnen door de tunnel reizen, net als in de film Interstellar.”

Wormgaten die in de natuur voorkomen zijn vermoedelijk microscopische scheurtjes in de structuur van de ruimtetijd. Maar het wormgat in het centrum van de Melkweg is waarschijnlijk groot genoeg om een ruimteschip op te slokken. De Melkweg kan dus een soort galactisch transportsysteem zijn.

“We beweren niet dat ons sterrenstelsel een wormgat is, maar op basis van onze modellen behoort deze hypothese zeker tot de mogelijkheden,” aldus Salucci. De wetenschappers vermoeden dat ook andere spiraalvormige sterrenstelsels, zoals Andromeda, wormgaten bevatten.

De onderzoekers schrijven: “Onze resultaten zijn van groot belang omdat we bevestigen dat spiraalvormige sterrenstelsels mogelijk wormgaten bevatten. Donkere materie kan de drijvende kracht zijn achter de vorming van zo’n wormgat.”

[MailOnline]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hendrick
Hendrick
6 jaren geleden

Hmm dus als zwarte gaten een ingang zou moeten/kunnen zijn naar andere sterrenstelsels dan moeten er ook witte gaten oftewel uitgangen zijn in ons sterrenstelsel, of zie ik dit nu verkeerd?

Robert
Robert
6 jaren geleden

Dus als ik het begrijp is de Melkweg een Donut model !
Daar zit wel wat in vind ik zelf.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Ik wil wel zo’n reisje naar een ander sterrenstelsel maken.

Bert
Bert
6 jaren geleden

Ik zie het al helemaal voor me:
Na een epische ruimtereis bereikt de heroïsche bemanning het wormgat in het centrum van de Melkweg “to boldly go where no one has gone before”, om dan aan het andere uiteinde van dit gat tot de deprimerende ontdekking te komen dat ze weer terug bij af zijn en in een sinkhole op een Schotse golfbaan zijn beland.
Wat een afknapper!.. 🙁

x

Check Also

de jonge

De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’

In alle buitenlanden waar iedereen is geweest, ...

vaccinpaspoort

‘Goed nieuws! Grootschalig, mondiaal verzet tegen vaccinpaspoorten’

De Amerikaanse oud-senator Ron Paul en Daniel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x