Homepagina » Universum » Galactisch transportsysteem: “Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel”
Galactisch transportsysteem: "Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel"

Galactisch transportsysteem: “Melkweg bevat mogelijk wormgat naar ander sterrenstelsel”

In het centrum van de Melkweg bevindt zich mogelijk een reusachtige ingang naar een ander sterrenstelsel. Deze poort zou groot genoeg zijn voor ruimteschepen. Volgens een nieuwe studie kunnen we net als in de film Interstellar door wormgaten reizen.

Het is theoretisch gezien mogelijk om via wormgaten in een oogwenk van het ene punt in de ruimtetijd naar het andere te reizen. De nieuwe theorie, waarover wetenschappers schrijven in het tijdschrift Annals of Physics, volgt op de ontdekking van een supermassief zwart gat in het centrum van ons sterrenstelsel.

Volgens de Italiaanse onderzoekers kan dit zwarte gat in werkelijkheid een wormgat zijn. De wetenschappers, die hun conclusie hebben gebaseerd op ingewikkelde wiskundige modellen, zeggen dat de poort gemaakt kan zijn van donkere materie, een onzichtbare en mysterieuze substantie waar naar schatting een kwart van het heelal uit bestaat.

“Ons sterrenstelsel kan één van deze tunnels bevatten,” zei professor Paulo Salucci van de internationale school voor geavanceerde studies SISSA in Triëst. “Sterker nog: de tunnel kan net zo groot zijn als de Melkweg zelf. Maar er is meer. We kunnen door de tunnel reizen, net als in de film Interstellar.”

Wormgaten die in de natuur voorkomen zijn vermoedelijk microscopische scheurtjes in de structuur van de ruimtetijd. Maar het wormgat in het centrum van de Melkweg is waarschijnlijk groot genoeg om een ruimteschip op te slokken. De Melkweg kan dus een soort galactisch transportsysteem zijn.

“We beweren niet dat ons sterrenstelsel een wormgat is, maar op basis van onze modellen behoort deze hypothese zeker tot de mogelijkheden,” aldus Salucci. De wetenschappers vermoeden dat ook andere spiraalvormige sterrenstelsels, zoals Andromeda, wormgaten bevatten.

De onderzoekers schrijven: “Onze resultaten zijn van groot belang omdat we bevestigen dat spiraalvormige sterrenstelsels mogelijk wormgaten bevatten. Donkere materie kan de drijvende kracht zijn achter de vorming van zo’n wormgat.”

[MailOnline]


Vond je dit interessant? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Ik zie het al helemaal voor me:
  Na een epische ruimtereis bereikt de heroïsche bemanning het wormgat in het centrum van de Melkweg “to boldly go where no one has gone before”, om dan aan het andere uiteinde van dit gat tot de deprimerende ontdekking te komen dat ze weer terug bij af zijn en in een sinkhole op een Schotse golfbaan zijn beland.
  Wat een afknapper!.. 🙁

  14 likes
 2. Hmm dus als zwarte gaten een ingang zou moeten/kunnen zijn naar andere sterrenstelsels dan moeten er ook witte gaten oftewel uitgangen zijn in ons sterrenstelsel, of zie ik dit nu verkeerd?

  0 likes
 3. Tijd is een uitvinding van de mens om zijn seconden, uren, dagen, maanden, jaren in te delen.. tijd is geen natuurlijk fenomeen.
  Dat je ergens korter of langer over kan doen blijft een tijdsmeting.
  Ruimtetijd is geen natuurlijk fenomeen omdat de tijdseenheden zijn uitgevonden door de mens.

  Donkere materie is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen dus die ingewikkelde wetenschappelijke berekeningen zijn op niets gebaseerd.

  Wat niet wil zeggen dat er geen wormgaten kunnen bestaan het is maar wat je gelooft, hopen op het echte wetenschappelijk bewijs. Want daar is de mens goed in, dromen en durven dromen.
  Want was de aarde ooit niet plat en draaide de zon om ons mooie planeetje.

  3 likes
 4. Ik wil wel zo’n reisje naar een ander sterrenstelsel maken.

  4 likes
 5. Beetje jammer dat alleen al de afstand naar het zwarte gat (saggitarius A) minstens 50.000 lichtjaar is….
  Gaat gewoon nog ff niet lukken.
  De dichtstbijzijnde ster is 64 lichtjaar en met de snelheid van het licht zou dat al 40 jaar duren

  1 likes
 6. Dus als ik het begrijp is de Melkweg een Donut model !
  Daar zit wel wat in vind ik zelf.

  0 likes
 7. Hopelijk zijn ze de weg niet kwijt na het worm gat.

  0 likes
 8. Ik denk dat als de Zon door een zwart gat zou worden opgeslokt deze door de druk zo groot zal worden als een tennisbal.
  Hoe groot zal een ruimtevaartuig worden?
  Gelukkig mag dromen nog.

  0 likes
 9. Altijd zeer interessant informatie over het Wonderbaarlijke Universum .

  Astrophysics Documentary on Space, Time, and the Universe.flv

  https://www.youtube.com/watch?v=DdzWuPh581I

  Albert Einstein – The Quantum Theory – Documentary 2014

  https://www.youtube.com/watch?v=h0hwuyOmd4k

  Grappig om te horen dat Albert Einstein het slecht deed op school , een van zijn prachtige uitspraken die zo waar is : hetzelfde doen keer op keer en andere resultaten verwachten is krankzinnig .

  een van meest wonderbaarlijke uitvindingen E = mc 2 heeft hij niet gevonden door denken ,hij zette een vraag weg in zijn gedachte en ging in stilte ofwel meditatie en op een gegeven moment kwam het antwoord .

  0 likes
 10. 1+1=2
  1: https://www.youtube.com/watch?v=UjTQamK9ABk
  2: https://www.youtube.com/watch?v=-pRfGVHU_Qg&feature=youtu.be

  Volgens sommige wetenschappers bevinden zich boven onze polen zulke wormgaten en zijn deze verantwoordelijk voor de mythes van de holle aarde.

  0 likes
 11. Geef mij maar een roze gat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd ...

epidemioloog

Epidemioloog is verbijsterd: ‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’

Is Covid-19 gevaarlijk? Nee, tenzij je aan ...