Het Complot

‘Nederland houdt corruptie in stand’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland leidt het verzet tegen de Europese wetgeving die oliebedrijven verplicht hun uitgaven openbaar te maken. Daarmee kiest de Nederlandse overheid de kant van Shell en houdt zij de corruptie in de derde wereld in stand.

Dat heeft miljardair George Soros gezegd in een gesprek met Nieuwsuur. Wie is George Soros eigenlijk en is hij te vertrouwen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Nieuwsuur ondersteunt Soros al jarenlang democratische ontwikkelingen in de derde wereld en bevordert hij transparantie in ontwikkelingslanden. Niets is minder waar. Soros blijkt zelf ook niet vies te zijn van fraude en corruptie. Sterker nog: hij is er rijk van geworden.

Open Society Institute

George Soros is een in Hongarije geboren valutaspeculant op de aandelenmarkt. Door de jaren heen heeft hij flink geïnvesteerd in farmaceuten en biotechbedrijven als Pfizer, Merck en Monsanto. In Frankrijk werd Soros veroordeeld wegens handel met voorkennis.

In 1993 richtte Soros zijn Open Society Institute op. Vier jaar later werd Mabel Wisse Smit directeur van zijn stichtingennetwerk. Melissa Hagemann is Senior Program Manager binnen het Open Society Institute. Zij werkte onder meer samen met de Bill & Melinda Gates Foundation, een organisatie die net als Soros flink heeft geïnvesteerd in de geneesmiddelenindustrie. Volgens de Los Angeles Times verdienen ze jaarlijks veel geld met de beleggingen. De beleggingen zijn daarmee duidelijk niet voor een goed doel bestemd.

Soros kwam eerder in het nieuws vanwege een geheim plan om munt te slaan uit de depreciatie van de euro. Voor Soros zijn valuatiespeculaties dagelijkse routine. Door zijn vermeende rol in het uitlokken van de Aziatische economische crisis in 1997 eiste een groep landen in Zuidoost-Azië dat hij zou worden vervolgd als misdadiger.

Carlyle Group

Volgens de New Statesman is de Carlyle Group een handelspartner van Soros. De multimiljardair zou meer dan 100 miljoen dollar (74 miljoen euro) in deze groep hebben geïnvesteerd. De Carlyle Group verdient het grootste deel van zijn geld als militair aannemer.

Carlyle kwam in 2004 negatief in het nieuws door de dubbelrol van James Baker, een vertrouweling van de familie Bush. Baker vloog met een delegatie van Carlyle, waarvan hij commissaris was, naar Koeweit om de Koeweitse belangen in de Iraakse schuldenproblematiek te behartigen. De Carlyle-affaire is slechts één van de twijfelachtige voorbeelden van betrokkenheid van het Amerikaanse bedrijfsleven bij de oorlog in Irak.

Ook de Amerikaanse oud-minister van Defensie Frank Carlucci, de Amerikaanse oud-president George Bush senior en familieleden van Osama bin Laden zijn bij de groep betrokken. Tot besluit laat Soros ook geregeld zijn gezicht zien op de Bilderbergconferentie.

Bron: Nieuwsuur.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Al deze personen zijn verslaafd aan het “Zwarte Goud”.De Amerikaanse oud-minister van Defensie Frank Carlucci, de Amerikaanse oud-president George Bush senior en familieleden van Osama bin Laden zijn bij de groep betrokken. Tot besluit laat Soros ook geregeld zijn gezicht zien op de Bilderbergconferentie.WANNEER STOPPEN WIJ ZE?DE TIJD DRINGT.

Peter II
Peter II
11 jaren geleden

Zijn er tegenwoordig goede miljardairs dan ? Wat moet je nou van zo’ n gast nog geloven ?

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]WANNEER STOPPEN WIJ ZE?DE TIJD DRINGT.[/quote]

Helemaal mee eens HW!
Korte vraag: Hoe wil je dat doen?

Ik zou heel graag uit dit mangelende systeem stappen maar ik zou niet weten hoe…

Jeff
Jeff
11 jaren geleden

Ik verbaas me immer over de term voorkennis. Ik snap het strafbare daar helemaal niet van. Iedere rijke investeerder moet zijn/haar voorkennis hebben lijkt me. Als ik de straat oversteek kijk ik ook, zelfs als mijn licht groen is.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x