Homepagina » Innovatie » EmDrive: China claimt doorbraak in onderzoek naar ‘onmogelijke’ motor
EmDrive: China claimt doorbraak in onderzoek naar 'onmogelijke' motor

EmDrive: China claimt doorbraak in onderzoek naar ‘onmogelijke’ motor

Dit stukje technologie lijkt bijna te mooi om waar te zijn. De EmDrive is een motor die wordt aangedreven door elektromagnetische straling in een vacuüm.

Sinds 2010 doen zowel de Verenigde Staten als China uitgebreid onderzoek naar deze ogenschijnlijk onmogelijke motoren. China claimt nu een doorbraak te hebben bereikt.

Dr. Chen Yue van de Chinese academie voor ruimtetechnologie (CAST) liet weten dat China niet alleen een EmDrive succesvol heeft getest, maar dat er ook al wordt geëxperimenteerd met een prototype in de ruimte, aan boord van ruimtestation Tiangong-2.

Duizelingwekkende snelheden

Door de afwezigheid van zwaartekracht en wrijving in de ruimte, kan de EmDrive duizelingwekkende snelheden bereiken.

Een EmDrive kan kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld straling uit de ruimte en om die reden is het belangrijk dat de motor aan boord van een ruimteschip zoals de Tiangong-2 wordt getest.

EmDrives zijn uitermate geschikt voor ruimtereizen omdat er niet hoeft worden bijgetankt. Er is ook geen opslagtank nodig voor brandstof, wat veel gewicht en ruimte scheelt.

Buiten het zonnestelsel

In theorie kan de motor worden gebruikt voor bijvoorbeeld een bemande Marsmissie of ruimtesondes die naar een plek buiten het zonnestelsel gaan.

Als China in staat is om EmDrives te installeren in haar satellieten, zouden ze een stuk goedkoper worden en veel langer meegaan.

Voorbij de planetoïdegordel

De huidige EmDrive produceert een stuwkracht van 1,2 millinewton per kilowatt, terwijl de gemiddelde satelliet 0,1 tot 1 newton nodig heeft.

Met een werkende EmDrive kan China sondes met gemak tot ver voorbij de planetoïdegordel sturen.

[Popular ScienceIBTimes UK]

Vond je deze info interessant? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

40 reacties

 1. Haha…er bestaan geen satellieten. Ook bestaat er geen zwaartekracht. Het zit allemaal anders in elkaar.

  Voordat er weer een ‘onwetend persoon’ direct gaat schoppen en trappen doe eerst eens wat onderzoek.

  1. Tik bijvoorbeeld eens bij Youtube in: “satellites don’t exist”.

  2. Zodra je er een aantal gezien hebt, tik je vervolgens in: “gravity doesn’t exist”.

  3. En zodra je wakker begint te worden ga je naar het meest ondenkbare onderwerp en dat is: ” Flat Earth”. Of “curvature of the earth does not exist”.

  Het vergt wat geduld om jezelf te overtuigen van de feiten die gepresenteerd worden, ik spreek uit ervaring! Maar het bewijs is zo overtuigend dat je er niet omheen kunt. Ja feiten! Keiharde feiten! Meten is weten toch!?

  Er is bijvoorbeeld nog nooit bewezen dat de aarde een bol is d.m.v. metingen. Er zijn alleen foto’s afkomstig van NASA waaruit zou moeten blijken dat de aarde een bol is. En die blijken allen bewerkt te zijn met animatie of Photoshop programma’s.
  Maar er is WEL meerdere keren bewezen met behulp van metingen (a.d.h.v. o.a. the curvature chart) dat alles gewoon plat is.

  Ook zijn er zat video’s van bijv. een skyline van Chicago waarin zelfs een bootverhuurder aan de overkant van het water zegt dat de skyline (met Sears gebouw) op een mooie dag altijd te zien is. Dit kan dus niet zodra de aarde rond zou zijn want dan krijg je met een afronding te maken waarbij de Skyline 450 meter lager zou moeten liggen op die afstand. Dit is allemaal te berekenen. En trap niet in de BS van een zogenaamde Fata Morgana waar men angstvallig de theorie van een ronde bol overeind probeert te houden. Deze BS was in een nieuwsuitzending. Zodra je in deze misleidende leugens trapt dan is er echt niets aan jou bewustzijn te doen en dan vraag ik me af wat je uberhaupt hier doet. Je bent dan gewoon dom!

  Dus als je slim bent onderzoek je het eens voor de verandering en blijf je objectief. Heb ik zelf ook maar eens gedaan. Ik zal heel eerlijk zijn. Ik heb een half jaar lang tegen het idee van een platte aarde aangetrapt voordat ik zelf eens serieus onderzoek ging doen.

  Dus je bent dan net zo dom als ik toen was als je tegen deze feiten aantrapt VOORDAT je eens je onderzoek SERIEUS zelf gaat doen! Je blijft anders achter de kudde schapen aanwandelen. Wees dat zwarte schaap eens voor de verandering!

  7 likes
  • “Ook bestaat er geen zwaartekracht.”

   Vertel dat eens aan die jongens van Mammoet (het hijs en transportbedrijf). Doe zouden dat graag willen weten.

   “Het zit allemaal anders in elkaar”

   Vertel!
   En dan nét zo goed onderbouwd als Newton, Einstein en Erik Verlinde. Immers hebben zij het allemaal fout en toch trapt iedereen er in.

   “Er is bijvoorbeeld nog nooit bewezen dat de aarde een bol is d.m.v. metingen. ”

   L*lkoek. Dat jij dat niet weet, maakt het nog niet waar.
   De oude grieken hadden het al door (en berekende de omvang redelijk nauwkeurig).
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Eratosthenes

   Waarom kan je vanaf Beverwijk de Engelse kust, of op zijn minst de vuurtorens daar, dan niet zien met een beetje knappe telescoop? Of IJsland?
   Of vanaf Marken de brug in Lelystad?
   Zelfs bij het bouwen van de kanaaltunnel hebben ze rekening moeten houden met de kromming van de aarde.

   26 likes
   • Hoezo net zo goed onderbouwd, Erik Verlinde zegt dat gravity niet bestaat en het is niet eens een wet dus hier ga je al.
    Ja en met de center waar de krachten naar toe getrokken worden, de kern van de aarde weet je wel die ijzeren kern terwijl we nooit dieper geboord hebben dan 12 km.

    O ja de zwaartekracht houd het water op zijn plek aan de onderkant van de aarde, ze hebben niet veel nodig om ons zottigheid te laten geloven .
    Vlinders en vogels vliegen vrij rond daar, natuurlijk..
    Vreemde kracht moet ik zeggen en de mensen staan niet op hun kop , vind je dat niet onlogisch klinken dat ze dat wel doen mbt wat jij gelooft ?!

    L*lkoek inderdaad om te komen met die oude grieken, die zijn al lang dood man.
    Ouwe dode koeien uit de sloot halen om het NU te bewijzen?!
    Hoe weet hij dat over die afstand trouwens, ze hadden geen telefoon en geen horloges en het bewijst NIETS.
    Het blijkt wel dat je niet een bewijs kunt geven van de Fake Globe want het is een fabeltje denk toch eens na beste man..

    L*lkoek er wordt juist NERGENS rekening gehouden met de kromming van de aarde want het is er NIET OMDAT HET VLAK IS !! ( op heuvels en bergen na )
    Kijk maar eens wie Mark Sargent beroepsmatig heeft ondervraagd, navy instructeurs die over 90 mile hun doel zien. Mensen die grondmetingen doen etc, niet 1 is er in de praktijk die er rekening mee houd.
    Waarom niet, ja vul dat zelf maar in, nu zou het toch wel duidelijk moeten zijn dat het niet zo gek is dat we voor de gek gehouden zijn, wat zo goed als alles om ons heen in het leven al aangeeft.
    Nee het moet een globe zijn, eng ja op zeker zo diep gaat de leugen..

    Ben wel benieuwd nou laat zien dat artikel over de kanaal tunnel en je kunt trouwens ook Calais van Dover zien en vele grotere afstanden, zelf ff opzoeken en bestuderen zo draai je in rondjes rond en zie je het nooit.
    Je vriend Einstein,s quote ; Doing the same thing over and over expecting different results is called insanity.
    Dus bestudeer de Flat Earth, je herhaalt niets meer dan Nazi ons geleerd heeft..

    Nou kom op dan geef me 1 bewijs van de globe .

    200 Proofs Earth is Not a Spinning Ball Videobook
    https://www.youtube.com/watch?v=h5i_iDyUTCg&t=1978s

    5 likes
    • Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen op mijn vragen, -V-.

     8 likes
     • @ Theo
      22 december 2016 20:28 at 20:28

      Zelf onderzoeken is juist iets wat jullie NIET doen. Het enigste wat jullie doen is een lijst op internet afgaan met antwoorden op vragen, vragen die mensen die relatief onbekend zijn met de platte aarde theorie telkens stellen. Vandaar dat ook ik steeds vragen stel die niet in die lijst staan, en waarop ik dus zoals verwacht geen antwoord krijg, simpelweg omdat jij jullie dan voor jezelf moeten gaan denken, en dat kunnen platlanders nu eenmaal niet…

      6 likes
     • @ Theo
      22 december 2016 20:28 at 20:28

      Hannes L. zei om
      23 december 2016 06:27 at 06:27

      Dat is geen antwoord geven op de vragen, maar er opnieuw omheen blijven draaien.

      Geef gewoon eens antwoord op de gestelde vragen, Theo!

      6 likes
     • Dat is geen antwoord geven op de vragen, maar er opnieuw omheen blijven draaien.

      5 likes
     • RdBrussischesponsoren

      Jaren terug was het nog leuk en interessant om deze verhalen te lezen. Tegenwoordig komen er steeds meer mensen waarbij het haast onmogelijk is dat deze normaal functioneren in het dagelijkse leven.

      De Aarde plat….en dat schrijven met HOOFDLETTERS….om de zwakke argumenten een beetje kracht bij te zetten. (holle vaten klinken het luidst)

      We moeten hoognodig stoppen met het op grote schaal verstrekken van antidepressiva, steeds meer mensen hier lijken er op te drijven.

      5 likes
     • Heb je wel eens gehoord van zelf onderzoeken? Daar wordt je n.l. slim van. Voldoende hints zijn er inmiddels geplaatst m.b.t. de platte aarde.

      De ene kant van het verhaal kennen we allemaal. Als jij dit als een vast gegeven aan wilt nemen dan laat ik dat bij jou.

      3 likes
    • Hier is je bewijs van de globe:

     stupidconspiracies.org/misc/toronto.gif

     En nu graag de bewijzen van jouw kant: laat ons een onbewerkte ruimtefoto zien van de platte aarde, inclusief de onderkant. Verklaar hoe het momenteel in Antartica 24 per dag daglicht kan zijn als het de zogenaamde ‘ijsrand’ is (die niemand ooit heeft gezien). Verklaar waarom waarom de sterren op het noordelijk halfrond rond de poolster draaien tegen de wijzers van de klok in, daar waar ze op het zuidelijk halfrond om een heel ander punt draaien en met de wijzers van de klok mee (onmogelijk op een platte aarde). Verklaar waarom men op het zuidelijk halfrond niet dezelfde sterren ziet als op het noordelijk halfrond. Verklaar waarom men wel dezelfde sterren ziet in Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Australië hoewel ‘het zuiden’ hele andere richtingen zouden moeten zijn volgens de platte aarde kaart. Verklaar ook waarom de werkelijk gemeten afstanden niet overeen komen met de platte aarde kaart, waarop Australië ongeveer net zo breed is als Afrika lang is. Verklaar waarom de Steenbokskreekring niet aanzienlijk langer blijkt te zijn dan de Kreeftskeerkring waar dat volgens de platte aarde kaart wel zou moeten zijn. Verklaar de fases van de Maan. Verklaar waarom de zon niet gehele platte aarde verlicht hoewel het op de zuidpool nu dus 24 uur per dag licht is. Verklaar waarom we een horizon zien. Verklaar waarom de zon onder gaat ipv in de verte te verdwijnen. Verklaar waarom de zon niet groter en kleiner wordt gedurende de dag. Verklaar waarom je de zon niet met een telescoop terug kunt halen direct na zonsondergang. Verklaar waarom FM radiosignalen niet verder gaan dan de horizon ipv de hele aarde over te stralen. Verklaar het feit dat je geostationaire satellieten gewoon met een huis-tuin-en-keuken camera kunt fotograferen. Verklaar waarom de schotelantenne voor zo’n satelliet in Oslo heel anders gericht moet worden dan in Athene – inclusief de skew van de LNB. (Voor de idioten die nu met ‘een zendmast’ aan komen zetten: verklaar waar deze zendmast staat, want dat ding zou dan 36.000km hoog moeten zijn en midden in de Oceaan moeten staan.)

     Al deze zaken kunnen eenvoudig verklaard worden met een bolvormige, om zijn as draaiende Aarde. Van een flatearther heb ik nog nooit, maar dan ook werkelijk nog nooit een sluitende verklaring gehoord. En de reden daarvoor is eenvoudig: Flat Earth is Wrong, Wrong, Wrong. Gebaseerd valse aannames, krankzinnige redeneringen, een volkomen gebrek aan maar het geringste bewijs, cognitieve dissonantie als modus operandi en uiterst beroerde natuurkundige en wetenschappelijke kennis. Om nog maar te zwijgen van de ongehoorde leugens die ze glashard verkondigen.

     Met andere woorden: flat earth is gewoon een religie. En een uiterst beroerde ook nog.

     21 likes
    • Altijd maar weer die misquotes:
     “The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”

     Variously attributed also to Benjamin Franklin and Mark Twain. The earliest known occurrence, and probable origin, is from a 1981 text from Narcotics Anonymous: “Insanity is repeating the same mistakes and expecting different results.”
     Bron: https://en.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein #Misattributed

     – Bij zeer lange hangbruggen staan de pijlers loodrecht, maar iets uit het lood t.o.v. elkaar. Met de lengte van de kabels moet daar rekening mee gehouden worden.
     – Die Griek had geen telefoon, maar ging een jaar later op exact dezelfde dag en tijdstip 500 km verderop meten. De zon zelf was zijn horloge, hoogste stand van de zon op de middag, heb je wel eens van gehoord. Simpel.
     Als iemand dood is, is alles wat die gezegd heeft dan opeens niet meer geldig?
     – Dat Verlinde de zwaartekracht anders verklaart betekent niet dat die kracht verdwijnt of wezenlijk verandert. Newton zei al zelf dat hij geen goede verklaring voor die kracht had en Einstein noemde het een kromming in tijd en ruimte.

     11 likes
    • Ik snap niet dat hier nog mensen serieus op reageren….

     6 likes
   • Voor sommigen ís de wereld echt nog plat, net zo plat als hun gezonde verstand.

    22 likes
  • Excuus. Wat een onzin.
   De aarde is een planeet in een planetenstelsel.
   Als je naar de maan kijkt is hij rond. Zo ook zijn alle planeten in ons zonnen stelsel rond en bol.

   Waarom zou de aarde plat zijn ? hoe zit het met de rotatie? en het is makkelijk met onze huidige technologie te ontdekken of de aarde plat of een bol is. B.v. vliegtuigen.

   Kijk naar de maan. een cirkel. de rotatie van de aarde maandelijks en jaarlijks. Het verschil in tijd per continent enz.

   Of ik ben erg dom. of diegene die de platte aarde omarmen zijn nog dommer om het niet met feiten mij te kunnen overtuigen dat de aarde en ook de planeten om ons heen plat is.

   Ben benieuwd naar de reacties.

   5 likes
 2. Gewoon te triest voor woorden en zeker als je Metabunk erbij haalt meneer Solaris met Mick West die zelfs building 7 die in zijn eigen voetprint zakt rechtpraat wat gewoon onmogelijk is volgens de specialisten en het gezond verstand.
  Rob jongen jij hebt dit voorbeeld ook al gegeven van Metabunk is Solaris een broer van je ?!

  Metabunk DEBUNKED! Mick West is a SHILL!
  https://www.youtube.com/watch?v=csfe2aA6kNw&t=210s

  Nu de expert aan het woord, helaas is hij overleden………………………………………….

  Danny Jowenko on WTC 7 controlled demolition
  https://www.youtube.com/watch?v=877gr6xtQIc

  Larry Silverstein – Controlled Demolition HE ADMITS THEY PULLED wtc 7 !!.mp4
  https://www.youtube.com/watch?v=ZeuQqP-NLnE

  Wat me wel duidelijk is nu dat er hard gezocht is naar een video als deze die door Solaris is gegeven waar ze al meteen beginnen te snijden in een ronde cirkel om iets duidelijk te maken?!
  Het is toch een globe vorm waarom moet je er meteen iets van af snijden?!

  En dan met een druppel komen in de reacties om uit te leggen dat water wel buigt, och jongens toch waar is het gezond verstand gebleven.
  Wet van archimedes daar moet eerder aan gedacht worden aan grote oppervlakte aan water wat de praktijk is, niet een druppel..

  Natuurlijk, de gegevens die ons gegeven zijn mbt de curvature van de aarde wat aangeeft dat 16 km een curvature geeft van 20 meter aan curvature geeft zijn nergens terug te vinden en te meten?!!!

  Ga zo door jongens en heel goed je huiswerk gedaan, NOT !!!!
  Nog triester is waar is je intuïtie gebleven en je rationeel denkvermogen?!

  Degene die de flat earth als dom beschouwen zijn dezelfde mensen die building 7 met het instorten dmv een brand willen doen laten geloven..

  Tot slot meneer Solaris een S Mirage is inverted maw omgekeerd van hetgeen we zouden moeten zien, helaas voor jou.
  Dus ……………………………………………………………………………

  Geloof mij niet onderzoek dingen voor jezelf ..

  Gelukkig kerstfeest allemaal.

  2 likes
  • Een vorige keer had ik jullie gevraagd om eens een crowdfunding te doen, en een raket en satelliet te bouwen, zodat jullie je eigen kromme denkwijlen konden controleren, geen antwoord.

   Ik zal het nog simpeler voorstellen. Een microsatelliet is een stuk goedkoper, en er zijn bedrijven die ze tesamen met andere satellieten mee de ruimte in kunnen sturen. Wat is er nog prachtige om eindelijk eens met een onbetwistbaar satellietopname te komen van de platte aarde.

   4 likes
   • Ja Rob, crowdfunding voor een raket de lucht in te sturen terwijl er meerdere opnames zijn van een high altitude ballon.

    Jij bent hier weer eens heel slim bezig.

    GEEN CURVATURE TE VINDEN EN BLIJVEN VOLHOUDEN DAT JE OP EEN BOL LEEFT…
    JA SPION , LOL WIE IS DE EERSTE DIE HET AAN KAN TONEN, DE CURVATURE DIE ER MOET ZIJN MITS HET EEN BOL IS ..

    De curvature is 20 meter voor 16 km !!
    En nergens is dit terug te vinden ?!

    Hier heb je een opname zoals het eruit ziet en vandaar dat de curvature niet te vinden is ..

    Flat Earth WATCH THIS !https://www.youtube.com/watch?v=OBSi_aXsbZ0

    En tot slot goed kijken en luisteren.

    Rob Skiba proves the Chicago skyline as seen from the other side is NOT a mirage
    https://www.youtube.com/watch?v=jGvVEP6obAk

    Ik vraag maar om 1 bewijs van de Globe wat er gewoon niet is en nu ben ik een Spion of Arwijn, die gewoon ook een vriendelijk wakker persoon is die zijn onderzoek heeft gedaan en die zijn verstand en intuïtie op een rijtje heeft.

    Laat zien de Curvature zou ik zeggen en ik weet de reacties en antwoorden al… NIETss zinnigs..

    0 likes
    • Geef dan eens antwoord op de hier al meermaals gestelde vraag, dat als zon en maan schijven zijn, zij zich optisch gedragen als een ronde bal en niet als een platte frisbee.

     4 likes
    • Wat betreft de curvature. Die is duidelijk zichtbaar op de foto’s gebruikt door jullie van de fotograaf Nowicki. Jullie vergeten dat deze opname’s niet gemaakt zijn op het strand, maar op de toppen van duinen, en een bejaardencentrum. Dat is allemaal te vinden op de website van deze fotograaf, maar dat vertellen jullie er natuurlijk niet bij, nee want dat maakt het plaatje van jullie verhaal natuurlijk wat meer ongeloofwaardig, naast het feit van het bewust weglaten van bewijs.
     Ook zijn er genoeg foto’s te vinden op internet van de skyline van Chicago, genomen vanaf Lake Michigan waarop helemaal geen mirage te zijn is, maar waarop ook geen boulevard te zien is omdat deze onder de horizon ligt. Ook deze bewijzen tegen een platte aarde zijn voor jullie te vinden, maar dat doen toont natuurlijk aan dat ook dat aantoont dat de aarde niet plat is.
     Tja, en betreffende Rob Skiba. Deze man laat in zijn filmpje juist zien dat hoe dichterbij je bij Chicago komt, hoe meer je de skyline gaat zien van boven af gezien. De boulevard zie je pas als laatste als die boven de horizon komt.

     Maar intussen heb ik ook nog geen antwoord gekregen op een andere eenvoudige vraag. Als ik uitga van de de kaart van de platte aarde, en ik zou simpelweg een magnetische koers rijden/varen/vliegen richting een willekeurig geografisch punt, waarom kom ik op een dan op een andere plek uit dan in werkelijkheid. Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe groter die afwijking, tot zelfs duizenden kilometers want de afstanden tussen de zuidpunten van Zuid-Amerika, Afrika en Australië zijn veel groter volgens de platte aarde dan in werkelijkheid.

     4 likes
    • Laat mij nog eens even weten waarom ik een ronde bal zie als ik met de vaste camera’s van het ISS kijk. Nergens een effect van het type fisheyelens.
     Mooie rechte zonnepanelen ook in de hoeken, waar juist het effect van een fisheyelens het grootst moet zijn. Ook kan je met regelmaat herkenbare plekken op aarde zien, en dat het dan bijv. in Nederland helder is en je het ISS kan zien overvliegen, of dat je s’nachts met een goede telescoop opname’s kan maken van het ISS.
     De bewijzen waarvan jullie zeggen dat ze gemaakt zijn met een fisheyelens, zijn inderdaad gemaakt met een fisheyelens, maar deze zit wel op het pak van een astronaut, en dat is een andere lens dan die vastgemonteerd zitten op het ISS zelf…

     4 likes
    • ” crowdfunding voor een raket de lucht in te sturen terwijl er meerdere opnames zijn van een high altitude ballon.

     Tja, waarom zou je een raket met de juiste lenzen nóg hoger sturen dan een ballon. Misschien omdat deze dan juist wél een ronde aarde laat zien.
     Eerlijkheid is ook je eigen stelling proberen onderuit te halen, en in jullie geval is dat vooral vóór de horizon blijven…

     3 likes
  • `*zet zijn aluhoedje recht*
   Ik krijg het sterke vermoeden dat u -V- een spion en trol van de satanistische elite bent die hier louter zit om de echte waarheid zo te verdraaien dat geen mens meer weet wat echt is en wat niet.
   Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik een spion en trol ben van het ondergrondse verzet tegen deze satanisten en er op uit ben om vooral de echte werkelijke waarheid naar buiten te brengen.

   Wie het weet mag het zeggen.

   Back on topic;
   Ik ben geen natuurkundige en begrijp sowieso niks van die EM drive, maar wat ik er wel van begrijp is dat er “gewoon” energie in gestopt moet worden om hem te laten werken.
   Het enige wonderlijke aan het ding is dat blijkbaar geen natuurkundige begrijpt hoe het precies werkt.

   5 likes
 3. *zucht* Ok, nog één keertje dan:

  Een watt is qua energie gelijk aan een newton. Dus dat je ergens 1000 Watt in moet steken om er 0,0012 newton stuwkracht uit te krijgen is nou niet heel succesvol. Het is mooi dat het werkt in principe, maar het praktische nut is er nog niet. Zolang het niet in de buurt komt van 1 Watt = 1 Newton is het namelijk een verspilling van energie.

  EMDrive gebruikt WEL brandstof, alleen een andere vorm. Dus je moet in je ruimteschip nog steeds gewoon brandstof meenemen, alleen een andere vorm. Iemand enig idee waarom een Prius en Tesla zo zwaar is en zo weinig kofferbakruimte heeft? Precies: er ligt een bak batterijen onder waar je U tegen zegt.

  En natuurlijk: we kunnen zo’n ruimteschip uitrusten met zonnecellen. Helemaal top. Maar als je dan toch weg gaat van de zon (buiten ons ZONnestelsel) heb je ook daar een probleem mee, omdat namelijk je accus minder snel worden opgeladen dan dat je nodig hebt om vooruit te komen.

  Is het een ontwikkeling: ja. Is het eentje die interessant kan zijn: ja. Is het een onmogelijk iets: nee. Is het bruikbaar in dit stadium: nee.

  8 likes
  • Zucht ja al die getallen is nog geen realiteit .Leg maar eens uit slimmerik hoe er een vacuum kan zijn buiten waar we ons in begeven en waar dit overgaat, en hoe dit overgaat in een Vacuum?

   Een raket in de ruimte werkt niet zonder zuurstof, verbranding bedoel ik.
   Weet je hoeveel liter lucht er nodig is voor een liter benzine te verbranden?!
   Voor elke liter benzine heeft de motor dus ca 11.0000 liter lucht nodig, dat wil zeggen dat hij, als u met flinke snelheid rijdt, ca 25 liter lucht per seconde aanzuigt. Dat is een behoorlijke ademhaling! De gemiddelde mens ver- bruikt ca. 15 liter per minuut.

   We zijn nooit en zullen nooit naar de Maan gaan of waar dan ook.
   Dus dit vervolg op een raketmotor is een andere vorm van prietpraat.

   Dus deze onmogelijke motor die zijn naam eer aandoet is pure fantasie om de science fiction in stand te houden.
   We trappen er niet meer in vuil NASA Satanisch gespuis die ons in zovele leugens heeft doen geloven.

   2 likes
   • Een raket neemt zijn eigen zuurstof mee…

    Die vuurpijlen die binnenkort weer in de lucht gaan, hebben ook alle chemische stoffen in het buskruit om er een gas van te maken, daar hebben ze geen zuurstof van buiten voor nodig.

    9 likes
  • Je kan je reactie toch copy/paste uit een van de vorige 4 EMD artikelen halen? 😉

   ” All one would need for an EmDrive would be a power source, like solar energy or a reactor”
   Staat gewoon in het Popular Sciene artikel.
   Correct samenvatten is echt een vak maar dat wordt keer op keer vergeten.

   Overigens is solar energy alleen krachtig genoeg in het innerlijke zonnestelsel, daarbuiten is het al nutteloos.

   3 likes
 4. Zwaartekracht is niet overal aanwezig…massa wel.;
  Dat is toch wel een verschil…

  0 likes
 5. Ik snap niet waarom het toch steeds “onmogelijk” wordt genoemd, terwijl klaarblijkelijk de motor gewoon werkt. Ik snap wel dat het theoretisch gezien onmogelijk moet zijn… maar ja als je het zo bekijkt, wat is in de praktijk nog meer mogelijk waarvan het in theorie onmogelijk is.

  3 likes
 6. “Door de afwezigheid van zwaartekracht … in de ruimte”

  Zwaartekracht is overal aanwezig.

  3 likes
 7. En als we hier een dynamo op aansluiten… dan hebben we toch geen Russisch gas of Arabische olie meer nodig?

  1 likes
 8. Het maakt het koloniseren van andere planeten makkelijker.

  1 likes
 9. Waarom vinden ze niet een paar solarsails uit.
  Zijlen op licht, volgens mij liggen de planner er al voor klaar.
  En dat kost niets. Geen idee hoe je terug moet komen, maar daar kan je misschien de zwaartekracht van een planeet of ster voor gebruiken.

  Enne, platte aarde? Lolz

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Astronaut lijkt UFO's bij ISS te willen verbergen. Wat gebeurt hier?

Astronaut lijkt UFO’s bij ISS te willen verbergen. Wat gebeurt hier?

NASA is al een aantal keren beschuldigd ...

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, maar VS is het probleem. Journalist onthult in dit gesprek wat er werkelijk aan de hand is

Niet Noord-Korea, Rusland of China, maar de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+