Mens en DierCorona

Epidemioloog: griepgevallen worden geteld als corona

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Topepidemioloog Knut Wittkowski heeft gezegd dat de scherpe daling van het aantal griepgevallen kan worden toegeschreven aan het feit dat ze onterecht worden geteld als coronagevallen. Wittkowski, voorheen verbonden aan de Rockefeller-universiteit, waarschuwde dat ‘griep grotendeels is omgedoopt tot Covid-19’.

In de categorie mensen die corona-achtige klachten hebben – die gemakkelijk zijn te verwarren met griepsymptomen – bevindt zich mogelijk een groot aantal griepgevallen, zei de epidemioloog tegen Just the News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Die patiënten hebben mogelijk ‘ook wat Sars-RNA in hun neus terwijl ze besmet raken met griep’. In zo’n geval wordt dit griepgeval geteld als Covid-19, voegde hij toe.

Wittkowski zei dat mondkapjes en afstandsregels niet hebben geleid tot een daling van het aantal griepgevallen. Hij benadrukte dat griep en coronavirussen ‘meer overeenkomsten hebben dan mensen denken’. Mensen weten dat iedereen mondkapjes draagt en afstand houdt, en dus willen ze daar positieve dingen over horen, aldus de epidemioloog.

Verzevenvoudigd

In Amerikaanse staten als Californië en Pennsylvania, waar de mondkapjesregels erg streng zijn, blijft het aantal coronagevallen omhoogschieten.

Uit cijfers blijkt dat meer dan 9 op de 10 Amerikanen in de meeste staten geregeld mondkapjes dragen in het openbaar. Sinds het begin van de herfst draagt meer dan 80 procent van de Amerikanen een mondmasker. Toch is het gemiddelde aantal positieve coronatests sinds de piek in de lente bijna verzevenvoudigd, schrijft Just the News.

[Summit News]

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Complotgekkie
Complotgekkie
3 jaren geleden

ja duhhh ?!

Danny
Danny
3 jaren geleden

Ik ben geen epidemioloog, maar ik weet wel ZEKER (niet “mogelijk”…) dat griepgevallen als corona geteld zijn…

Anders
Anders
3 jaren geleden

In 1941 was Nederland in oorlog met en bezet door de Nazi’s. Het voelde toen niet zo. De Nazi’s dronken hun drankje op het terras en vermaakten zich met de lokale bevolking. Vertrouwen winnen. Nederlanders hoopten op neutraliteit zoals in WW1. We weten hoe het is verlopen.

Anno 2021 is Nederland ook in oorlog, alleen met de eigen regering en volksvertegenwoordigers. Kogels zijn vervangen door vaccins. Logica en feiten doen er niet meer toe, alleen gehoorzamen. Ook nu voelt het nog niet als oorlog, net als in 1941, maar het is wel degelijk zo.

Geloof niet dat wij zonder strijd onze vrijheid terug krijgen. Het net van de vijand voelt steeds strakker aan. Het wordt vanzelf een strijd op leven en dood. Maar waar voeren we die strijd? In het ziekenhuis of thuis, doodziek van de vaccins en lamlendigheid? Hopend op een kentering waarvan je weet dat die niet gaat komen?

Of strijden we op straat! Met miljoenen tegelijk! Tegen de vijand! Het is nog niet te laat! Nu kan het nog, STA OP! STA OP! STA OP!

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Maar dat zal ’t ook zijn. Het is heel simpel wat ze flikken. En nog zien vele het niet omdat ze zichzelf beschijten van angst. Of dat ze iets doen omdat ze een veer in hun hol willen door politiek correct te zijn. Als wij straks winnen dan zullen ze zeggen dat ze ook wakker waren. Ze worden gewoon psychologisch gebruikt zonder dat ze het zelf doorhebben.

Stay Positive

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x