Gezondheid

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het eten van sterk bewerkt voedsel verhoogt de kans op overlijden en hart- en vaatziekten met 12 tot 62 procent, blijkt uit twee studies die zijn verschenen in het British Medical Journal.

Sterk bewerkt voedsel – zoals snacks, frisdrank, zoete granen, maaltijden met E-nummers, soepen en vlees- en visproducten – bevatten over het algemeen veel suiker, vet en zout, en weinig vitamines en vezels.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

NutriNet-Santé zocht in Frankrijk naar verbanden tussen sterk bewerkt voedsel en het risico op hart- en vaatziekten.

Stijging

Ruim 100.000 Franse volwassenen vulden vijf jaar lang elke dag vragenlijsten in over voeding.

Mensen die 10 procent meer sterk bewerkte voeding aten, hadden 12 procent meer kans op hart- en vaatziekten dan mensen die minder van deze voedingsmiddelen consumeerden.

De Universiteit van Navarra in Spanje heeft daarnaast een verband aangetoond tussen de consumptie van bewerkt voedsel en een stijging van het risico op overlijden met 62 procent.

Langetermijneffect

Voor elke 10 sterfgevallen in de groep die het minst bewerkt voedsel at, waren er 16 in de groep die het meest consumeerde.

Voor deze studie vulden zo’n 20.000 Spanjaarden vragenlijsten in over voeding.

Sterk bewerkte voedingsmiddelen verdringen gezonde producten en stellen mensen bloot aan voedseladditieven waarvan we het langetermijneffect nog niet kennen, aldus auteur Maira Bes-Rastrollo.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
4 jaren geleden

We worden willens en wetens verleid met langzaam gif. Onze overheid, het voedingscentrum, wetenschappers, alles en iedereen die pretendeert onze gezondheid te bewaken en ons te voorzien van goede adviezen, staan er bij en kijken ernaar. Waar ze met drugsbeleid, rookbeleid, ontelbare onzinnige regeltjes op allerlei gebied ons het idee willen geven onze veiligheid en gezondheid te willen bewaken falen zij erbarmelijk op de meest belangrijke punten en sterven mensen elke dag onnodig aan de gevolgen van hart en vaatziekten, aan kanker en hebben we 8 miljoen chronisch zieken in ons land.We worden zwaar belazerd met als inzet het aller grootste goed wat een mens kan hebben : de gezondheid.
Met als enige doel zo veel mogelijk geld verdienen en het plebs gestaag uitdunnen. Want ongezonde troep is spotgoedkoop en voor iedereen binnen bereik en gezonde voeding onnodig duur door extra belasting.

Rikk
Rikk
4 jaren geleden

Dat is maar goed, anders stijgt de levensverwachting nog sneller en hebben we helemaal geen AOW en pensioen meer en wordt het demografische nog meer grijze ellende 🙂

Rob
Rob
4 jaren geleden

Men heeft zelf de/of eetgewoonte in de hand, kiest men voor de makkelijker weg, de weg van voorbereid voedsel dan loopt men het risico erop, dat er ziekte door ontstaan..ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn eet gewoonte, niet de verkoper ervan, die verkoopt gewoon en gaat niet erop letten wat gezond en niet gezond is..[persoonlijk gezien gaat men er ook niet opletten wat een ander Eet.] de verantwoordelijkheid legt geheel bij het consumeren van de persoon.. wilt men gezond leven en gezond voedsel zal het moeite kosten om dat voor je zelf te ontdekken..maar daar hebben vele moeite mee ..totdat er een ziekte ontstaat word men pas wakker.. maar dat is het misschien ook al te laat.. gemakzucht wat voedsel betreft kan leiden tot kwalen en dat heeft vele aan zichzelf te danken ..men zal meer moeite moeten doen voor wat men EET ..

J@n
J@n
4 jaren geleden

Er zijn ook mensen die op de VVD stemmen……zucht…helaas.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x