Homepagina » Gezondheid » Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom
Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Het eten van sterk bewerkt voedsel verhoogt de kans op overlijden en hart- en vaatziekten met 12 tot 62 procent, blijkt uit twee studies die zijn verschenen in het British Medical Journal.

Sterk bewerkt voedsel – zoals snacks, frisdrank, zoete granen, maaltijden met E-nummers, soepen en vlees- en visproducten – bevatten over het algemeen veel suiker, vet en zout, en weinig vitamines en vezels.

NutriNet-Santé zocht in Frankrijk naar verbanden tussen sterk bewerkt voedsel en het risico op hart- en vaatziekten.

Stijging

Ruim 100.000 Franse volwassenen vulden vijf jaar lang elke dag vragenlijsten in over voeding.

Mensen die 10 procent meer sterk bewerkte voeding aten, hadden 12 procent meer kans op hart- en vaatziekten dan mensen die minder van deze voedingsmiddelen consumeerden.

De Universiteit van Navarra in Spanje heeft daarnaast een verband aangetoond tussen de consumptie van bewerkt voedsel en een stijging van het risico op overlijden met 62 procent.

Langetermijneffect

Voor elke 10 sterfgevallen in de groep die het minst bewerkt voedsel at, waren er 16 in de groep die het meest consumeerde.

Voor deze studie vulden zo’n 20.000 Spanjaarden vragenlijsten in over voeding.

Sterk bewerkte voedingsmiddelen verdringen gezonde producten en stellen mensen bloot aan voedseladditieven waarvan we het langetermijneffect nog niet kennen, aldus auteur Maira Bes-Rastrollo.

[IPS]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Men heeft zelf de/of eetgewoonte in de hand, kiest men voor de makkelijker weg, de weg van voorbereid voedsel dan loopt men het risico erop, dat er ziekte door ontstaan..ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn eet gewoonte, niet de verkoper ervan, die verkoopt gewoon en gaat niet erop letten wat gezond en niet gezond is..[persoonlijk gezien gaat men er ook niet opletten wat een ander Eet.] de verantwoordelijkheid legt geheel bij het consumeren van de persoon.. wilt men gezond leven en gezond voedsel zal het moeite kosten om dat voor je zelf te ontdekken..maar daar hebben vele moeite mee ..totdat er een ziekte ontstaat word men pas wakker.. maar dat is het misschien ook al te laat.. gemakzucht wat voedsel betreft kan leiden tot kwalen en dat heeft vele aan zichzelf te danken ..men zal meer moeite moeten doen voor wat men EET ..

  10 likes
  • @Rob schreef : Men heeft zelf de/of eetgewoonte in de hand. Dat ben ik slechts gedeeltelijk met je eens. Punt één is gezond voedsel gewoon onnodig peperduur. Dit komt door overheidsbeleid welke pretenderen over onze gezondheid te waken. Kijk goed wat ze verplichten op een pakje sigaretten te vermelden, wetende dat roken een zo heftige verslaving is dat de verkoop ondanks absurd hoge prijzen en waarschuwingen gewoon door zal gaan. Een verbod op de additieven die het verslavende effect van tabak nog eens drastisch verhoogt blijft echter achterwege. Een voorbeeld van pretenderen bezorgd te zijn en bakken accijns binnen te sleuren. Men geeft de mensen op talloze wijze ten onrechte het idee dat ze bezorgd zijn over onze gezondheid, doch het tegenovergestelde is waar. Men is begaan met de multinationals en grote firma’s die opzettelijk ongezonde troep in elkaar knutselen die gretig aftrek vind omdat het propvol met eveneens verslavende suiker en andersoortige koolhydraten zit, propvol met E-nummers, geur en smaakstoffen, stoffen die onbewust eetlust opwekken waardoor mensen zich overeten zonder te beseffen waar dat door komt. Hier is duidelijk opzet in het spel terwijl ze de indruk weten te wekken dat het precies andersom zou zijn. Het is een zeer weerzinwekkend spel waar mensen maar moeilijk zicht op krijgen terwijl gemak, smaak en prijs hen verder en verder de val in lokt. Ben je laag opgeleid, heb je weinig geld, moet je je kapot werken voor weinig geld en heb je weinig tijd over dan laat je je verleiden met junkfood. Het is een uiterst smerig spel waar bedrog hoogtij viert.

   30 likes
   • Gezond eten is idd relatief duur, maar op lange termijn blijf je relatief gezonder, dus dat is zijn geld met dan waard. Klagen over de prijs van het eten, maar ondertussen wel de nieuwste smartphone, geleasde nieuwe auto, dure hypotheek, huis voller dan vol met spulletjes enz… Alles gewoon een kwestie van de juiste keuzes maken…

    2 likes
  • Natuurlijke selectie, net als de mensen die zo blij zijn met hun iphone7 en slimme meters.

   12 likes
 2. We worden willens en wetens verleid met langzaam gif. Onze overheid, het voedingscentrum, wetenschappers, alles en iedereen die pretendeert onze gezondheid te bewaken en ons te voorzien van goede adviezen, staan er bij en kijken ernaar. Waar ze met drugsbeleid, rookbeleid, ontelbare onzinnige regeltjes op allerlei gebied ons het idee willen geven onze veiligheid en gezondheid te willen bewaken falen zij erbarmelijk op de meest belangrijke punten en sterven mensen elke dag onnodig aan de gevolgen van hart en vaatziekten, aan kanker en hebben we 8 miljoen chronisch zieken in ons land.We worden zwaar belazerd met als inzet het aller grootste goed wat een mens kan hebben : de gezondheid.
  Met als enige doel zo veel mogelijk geld verdienen en het plebs gestaag uitdunnen. Want ongezonde troep is spotgoedkoop en voor iedereen binnen bereik en gezonde voeding onnodig duur door extra belasting.

  44 likes
 3. Dat is maar goed, anders stijgt de levensverwachting nog sneller en hebben we helemaal geen AOW en pensioen meer en wordt het demografische nog meer grijze ellende 🙂

  6 likes
  • Die zogenaamde ‘levensverwachting stijging’ is uiteraard net zo’n grote leugen als de rest want in de wereld van macht bestaat waarheid überhaupt niet. Dat gaat ook weer alleen maar om geld. Die zogenaamde stijgende levensverwachting is ook alleen maar om ons nog meer belasting etc te laten betalen. Wanneer je dan (veel ) eerder dood gaat hebben ze in ieder geval je geld weten te roven. Plus dat ze straks geen pensioen meer uit hoeven te betalen omdat je dan dood bent. Ook weer geld dat ze dan voor zichzelf kunnen gebruiken. Je hoeft alleen maar in geld te denken om het te kunnen doorzien. Geld is in hun wereld het belangrijkste, niet het leven. Ze kennen dan zelf het leven ook helemaal niet. De wereld van macht, controle en geld is het enige dat ze kennen.

   15 likes
   • Rob’s wijsheid: “een stijgende levensverwachtig=WO2=JFK=9/11=klimaat verandering=Economische crisis=MH17=Kalergiplan=pedo beerput etc etc…dus dat, één pot nat, punt uit”.

    1 likes
 4. Er zijn ook mensen die op de VVD stemmen……zucht…helaas.

  11 likes
 5. Met de E-stoffen heb je geen vijanden nodig.

  5 likes
 6. Dus met andere woorden,we eten chemische troep,grootvader boer draait zich om in zijn graf als hij dit weet.

  7 likes
 7. Om door de E-bomen het E-bos te zien deze aanrader:
  Het boekje ‘Wat zit er in uw eten’ van Corinne Gouget.
  Alle E- nummers gecategoriseerd met uitgebreide uitleg…
  Weet wat je eet…

  7 likes
 8. Men moet natuurlijk wel zelf kunnen beslissen wat je met je lichaam doet.

  0 likes
 9. denk je nu werkelijkheid dat dit het enigste is? oke gezonde voeding bio is wat ze verkopen in de supermarkt dan ook niet goed dan? en wat met de vervuiling de wagens die elke dag op de weg rijden met hun uitlaat gassen.weet laat die bio dan wat minder duur worden zo kunnen minder bedeelde mensen er ook van genieten. en wat met roken de oorlog in de wereld en ga zo maar verder.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jaar

Vergeet alles wat u hebt gehoord. Ontdek hoeveel kouder het in de afgelopen 200 jaar is geworden in West-Europa

Jaar in jaar uit beweren bekende personen ...

fakkeltocht

Immense mensenmassa op de been in 100 Franse steden tijdens fakkeltocht tegen Macron. Mainstream media, wat gebeurt hier?

Op donderdagavond was er een immense mensenmassa ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.