
Het eten van sterk bewerkt voedsel verhoogt de kans op overlijden en hart- en vaatziekten met 12 tot 62 procent, blijkt uit twee studies die zijn verschenen in het British Medical Journal.
Sterk bewerkt voedsel – zoals snacks, frisdrank, zoete granen, maaltijden met E-nummers, soepen en vlees- en visproducten – bevatten over het algemeen veel suiker, vet en zout, en weinig vitamines en vezels.
NutriNet-Santé zocht in Frankrijk naar verbanden tussen sterk bewerkt voedsel en het risico op hart- en vaatziekten.
Stijging
Ruim 100.000 Franse volwassenen vulden vijf jaar lang elke dag vragenlijsten in over voeding.
Mensen die 10 procent meer sterk bewerkte voeding aten, hadden 12 procent meer kans op hart- en vaatziekten dan mensen die minder van deze voedingsmiddelen consumeerden.
De Universiteit van Navarra in Spanje heeft daarnaast een verband aangetoond tussen de consumptie van bewerkt voedsel en een stijging van het risico op overlijden met 62 procent.
Langetermijneffect
Voor elke 10 sterfgevallen in de groep die het minst bewerkt voedsel at, waren er 16 in de groep die het meest consumeerde.
Voor deze studie vulden zo’n 20.000 Spanjaarden vragenlijsten in over voeding.
Sterk bewerkte voedingsmiddelen verdringen gezonde producten en stellen mensen bloot aan voedseladditieven waarvan we het langetermijneffect nog niet kennen, aldus auteur Maira Bes-Rastrollo.
[IPS]
We worden willens en wetens verleid met langzaam gif. Onze overheid, het voedingscentrum, wetenschappers, alles en iedereen die pretendeert onze gezondheid te bewaken en ons te voorzien van goede adviezen, staan er bij en kijken ernaar. Waar ze met drugsbeleid, rookbeleid, ontelbare onzinnige regeltjes op allerlei gebied ons het idee willen geven onze veiligheid en gezondheid te willen bewaken falen zij erbarmelijk op de meest belangrijke punten en sterven mensen elke dag onnodig aan de gevolgen van hart en vaatziekten, aan kanker en hebben we 8 miljoen chronisch zieken in ons land.We worden zwaar belazerd met als inzet het aller grootste goed wat een mens kan hebben : de gezondheid.
Met als enige doel zo veel mogelijk geld verdienen en het plebs gestaag uitdunnen. Want ongezonde troep is spotgoedkoop en voor iedereen binnen bereik en gezonde voeding onnodig duur door extra belasting.
Dat is maar goed, anders stijgt de levensverwachting nog sneller en hebben we helemaal geen AOW en pensioen meer en wordt het demografische nog meer grijze ellende 🙂
Men heeft zelf de/of eetgewoonte in de hand, kiest men voor de makkelijker weg, de weg van voorbereid voedsel dan loopt men het risico erop, dat er ziekte door ontstaan..ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn eet gewoonte, niet de verkoper ervan, die verkoopt gewoon en gaat niet erop letten wat gezond en niet gezond is..[persoonlijk gezien gaat men er ook niet opletten wat een ander Eet.] de verantwoordelijkheid legt geheel bij het consumeren van de persoon.. wilt men gezond leven en gezond voedsel zal het moeite kosten om dat voor je zelf te ontdekken..maar daar hebben vele moeite mee ..totdat er een ziekte ontstaat word men pas wakker.. maar dat is het misschien ook al te laat.. gemakzucht wat voedsel betreft kan leiden tot kwalen en dat heeft vele aan zichzelf te danken ..men zal meer moeite moeten doen voor wat men EET ..
Er zijn ook mensen die op de VVD stemmen……zucht…helaas.