Mens en Dier

Fleur Agema: kans op transmissie nu groter voor gevaccineerden dan voor ongevaccineerden

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nooit eerder waren er zoveel mensen besmet met corona. Onze zorg bezwijkt. De intensive cares lopen vol. De ziekenhuizen verzorgen inmiddels bijna 3000 coronapatiënten. Operaties worden afgebeld en onderzoeken uitgesteld. De huisartsen en de thuiszorg kunnen de toeloop van coronapatiënten niet meer aan. Er zijn nu meer verpleeghuizen waar corona heerst dan ooit en de sterfte onder onze alleroudsten neemt hand over hand toe, zei Fleur Agema (PVV) vorige week woensdag in de Tweede Kamer.

Agema vindt dat er in ieder geval moet worden gestopt met het coronatoegangsbewijs. “Het biedt schijnveiligheid. In het Verenigd Koninkrijk is de kans op transmissie in alle leeftijdsgroepen nu groter voor gevaccineerden dan voor ongevaccineerden. Wij zijn daar nog niet, maar er waart daar geen ander virus dan hier.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Iedereen was gevaccineerd

“Er zijn overal besmettelijken, gevaccineerd of niet. Kijk naar het drama van de klaverjasdag in Sappemeer met 27 besmettingen en één overlijden, of naar het uitje van oud-Kamerleden met 50 procent besmettingen. Bij beide uitjes was iedereen gevaccineerd en had iedereen een coronatoegangsbewijs,” aldus Agema.

Daarnaast heeft zich een corona-uitbraak voorgedaan op een cruiseschip in de buurt van New Orleans. Alle passagiers en bemanningsleden waren volledig gevaccineerd. Tien passagiers die positief waren getest, moesten in quarantaine.

Stop de afbraak

Het PVV-Kamerlid brak ook een lans voor de zorg. “Zorg voor de zorg. Stop de afbraak, investeer in mensen, spullen en gebouwen. Wees niet iedere keer verrast bij weer een coronategenslag, minister, om daarna op dezelfde voet door te gaan. Sta voor de zorg, maak geld vrij voor inhaalzorg. Haal de ziekenhuizen van de 0 procent volumegroei af. Wees voorbereid op grote dingen en regel dingen die klein lijken, zoals het feit dat ic-verpleegkundigen ’s nachts kunnen parkeren bij het ziekenhuis. Verbeter de arbeidsvoorwaarden voor al onze verpleegkundigen en verzorgenden. Hou het niet bij mooie woorden. Ik verwacht substantiële investeringen in het nieuwe regeerakkoord. Het is onze zorg,” besloot Agema.

4.9 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
de Bruin
de Bruin
2 jaren geleden

Dat weten ze ook allemaal….maar dat is juist de bedoeling!

piet
piet
2 jaren geleden

Ivermectine
HCQ
Vit D + C

Ze praten er niet meer over..

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 jaren geleden

Geert vd Bosch heeft daar 2j geleden voor gewaarschuwd?
Waarom wordt naar deze expert niet geluisterd?

Frans Peeters
Frans Peeters
2 jaren geleden

Gevaccineerde besmetten de ongevaccineerde met telkens nieuwe virussen

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x