Archeologie

Geheimen van Paaseiland ontrafeld tijdens opgravingen

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuwe foto’s onthullen pas ontdekte bodemschatten op het Paaseiland, één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld waar 887 standbeelden uitkijken over het binnenland.

De meeste mensen denken dat de beelden op het 163 vierkante kilometer grote eiland niet meer zijn dan grote stenen hoofden.

De hoofden zijn echter allemaal voorzien van een enorm lichaam. “De standbeelden die het meest worden gefotografeerd staan in de steengroeve en zijn grotendeels begraven,” legt directeur van het Easter Island Statue Project Jo Anne van Tilburg uit. “Het is dus begrijpelijk dat het publiek geen idee heeft dat de standbeelden ook nog een lichaam hebben.”

Rapa Nui

paaseiland9273429348723493284Van Tilburg van de Universiteit van Californië – Los Angeles reist sinds 1992 af naar het Paaseiland (Rapa Nui genoemd) om er onderzoek te doen. “Ik ben verliefd geworden op de standbeelden,” onthulde ze. “Ik kwam in 1981 voor het eerst op Paaseiland. Ik was onder de indruk van het grote aantal standbeelden. Ik wilde weten wat zich onder het oppervlak bevond.”

De archeologe bracht eerst de standbeelden van het eiland in kaart. Daarna maakte ze een overzicht van de beelden die zijn ondergebracht in musea. In totaal zijn er zo’n 887, maar Van Tilburg schat dat het er wel eens 1000 kunnen zijn. Vervolgens begon ze te onderzoeken wat zich onder het aardoppervlak bevond.

Verf

paaseiland293478234987234928432Tot nu toe heeft dat proces 12 jaar in beslag genomen en ze is waarschijnlijk nog de rest van haar leven bezig met het uitgraven van beelden. Het is voor het eerst dat er officieel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar deze standbeelden van zacht vulkanisch gesteente.

Momenteel maakt Van Tilburg zich op voor alweer de zesde opgraving op het eiland die duurt van oktober tot november 2012. Tot dusverre is bewijs gevonden voor ceremonies en ook is een enorme hoeveelheid verf gevonden. De archeologen denken dat de werklieden zowel de standbeelden als hun eigen lichaam beschilderden.

Bloedverwanten

Sommige hoofden zijn alleen al meer dan negen meter hoog en wegen meer dan 80 ton. Elk beeld werd afzonderlijk gemaakt door bepaalde groepen.

Eén van de beelden bleek een petroglief te bevatten van een Polynesische kano en was bedoeld om een bepaalde identiteit aan te duiden. “Het standbeeld behoorde toe aan een familie of een groep,” zei Van Tilburg. “De gigantische sculpturen waren dus hoogstwaarschijnlijk geen eilandbewakers, maar bloedverwanten.”

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arnold
arnold
10 jaren geleden

ja wat is nou het geheim dart er aan alle hoofden een ligaam zit en dat ze overhet eiland wersprijd zijn

ik denk dat het afbeeldingen zijn van mensen uit een hogere dimensie aangezien de egiptenaren dat ook hebben en dat er een hoop van die angent stuf is dat er vroeger reuzen op aarde liepen
maar dat er ligamen aan zaten dat wist ik al

Anthony
Anthony
8 jaren geleden

Lees de Thiaoouba prophecy voor een eventuele verklaring van de herkomst van deze enorme Paaseiland beelden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x