Homepagina » Archeologie » Geheimen van Paaseiland ontrafeld tijdens opgravingen

Geheimen van Paaseiland ontrafeld tijdens opgravingen

Nieuwe foto’s onthullen pas ontdekte bodemschatten op het Paaseiland, één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld waar 887 standbeelden uitkijken over het binnenland.

De meeste mensen denken dat de beelden op het 163 vierkante kilometer grote eiland niet meer zijn dan grote stenen hoofden.

De hoofden zijn echter allemaal voorzien van een enorm lichaam. “De standbeelden die het meest worden gefotografeerd staan in de steengroeve en zijn grotendeels begraven,” legt directeur van het Easter Island Statue Project Jo Anne van Tilburg uit. “Het is dus begrijpelijk dat het publiek geen idee heeft dat de standbeelden ook nog een lichaam hebben.”

Rapa Nui

Van Tilburg van de Universiteit van Californië – Los Angeles reist sinds 1992 af naar het Paaseiland (Rapa Nui genoemd) om er onderzoek te doen. “Ik ben verliefd geworden op de standbeelden,” onthulde ze. “Ik kwam in 1981 voor het eerst op Paaseiland. Ik was onder de indruk van het grote aantal standbeelden. Ik wilde weten wat zich onder het oppervlak bevond.”

De archeologe bracht eerst de standbeelden van het eiland in kaart. Daarna maakte ze een overzicht van de beelden die zijn ondergebracht in musea. In totaal zijn er zo’n 887, maar Van Tilburg schat dat het er wel eens 1000 kunnen zijn. Vervolgens begon ze te onderzoeken wat zich onder het aardoppervlak bevond.

Verf

Tot nu toe heeft dat proces 12 jaar in beslag genomen en ze is waarschijnlijk nog de rest van haar leven bezig met het uitgraven van beelden. Het is voor het eerst dat er officieel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar deze standbeelden van zacht vulkanisch gesteente.

Momenteel maakt Van Tilburg zich op voor alweer de zesde opgraving op het eiland die duurt van oktober tot november 2012. Tot dusverre is bewijs gevonden voor ceremonies en ook is een enorme hoeveelheid verf gevonden. De archeologen denken dat de werklieden zowel de standbeelden als hun eigen lichaam beschilderden.

Bloedverwanten

Sommige hoofden zijn alleen al meer dan negen meter hoog en wegen meer dan 80 ton. Elk beeld werd afzonderlijk gemaakt door bepaalde groepen.

Eén van de beelden bleek een petroglief te bevatten van een Polynesische kano en was bedoeld om een bepaalde identiteit aan te duiden. “Het standbeeld behoorde toe aan een familie of een groep,” zei Van Tilburg. “De gigantische sculpturen waren dus hoogstwaarschijnlijk geen eilandbewakers, maar bloedverwanten.”

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

  1. ja wat is nou het geheim dart er aan alle hoofden een ligaam zit en dat ze overhet eiland wersprijd zijn

    ik denk dat het afbeeldingen zijn van mensen uit een hogere dimensie aangezien de egiptenaren dat ook hebben en dat er een hoop van die angent stuf is dat er vroeger reuzen op aarde liepen
    maar dat er ligamen aan zaten dat wist ik al

    0 likes
  2. Lees de Thiaoouba prophecy voor een eventuele verklaring van de herkomst van deze enorme Paaseiland beelden.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...