Mens en Dier

Getemperd optimisme na vertrek Rutte: ‘Het Schwabinet zit nog steeds stevig in het zadel’

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!

Mark Rutte is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de komende Tweede Kamerverkiezingen en zal de politiek verlaten. Dat zei hij in zijn openingsverklaring bij het debat over de val van het kabinet.

Bij het CDA zijn Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra en Pieter Heerma niet beschikbaar als lijsttrekker. Heerma heeft voor zichzelf ook al besloten om te stoppen in de politiek. “Massavertrek,” aldus columnist Marianne Zwagerman.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het nieuws over het vertrek van Rutte leidt tot gemengde reacties. “Zo doorzichtig allemaal. Waar gaat hij binnenkort aan het werk: bij de NAVO, de EU of toch het WEF?” vraagt Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Stevig in het zadel

“Het kabinet is weliswaar gevallen, maar het Schwabinet zit nog steeds stevig in het zadel,” voegt Van Houwelingen toe.

Forum voor Democratie schrijft op social media: “Rutte kondigt zijn vertrek uit de politiek aan. Veel te laat. Nederland blijft in brokstukken achter. Maar beter laat dan nooit. Nu kunnen we Nederland heropbouwen. De controle over onze grenzen terugpakken. Onze soevereiniteit beschermen, Nederland eindelijk weer op één!”

Erebaantje bij het WEF of EU

“Het enige goede besluit van premier Rutte die zojuist bekend heeft gemaakt te vertrekken bij het aantreden van een nieuw kabinet. Onder zijn bewind hobbelde Nederland van de ene in de andere crisis (asiel-, woon-, zorg-, stikstof-, corona-, ja, welke crisis eigenlijk niet),” stelt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) vast.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn zegt: “Wat een geweldig nieuws. Uiteraard gaan we ‘m nog terugzien in één of ander erebaantje bij het WEF, de EU of iets dergelijks, maar laten we dit voor nu vieren.”

4.8 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rick
Rick
9 maanden geleden

De enige verstandige keuze is te kiezen voor een partij die (op z’n minst gedeeltelijk) de weggegeven soevereiniteit terughaalt uit Europa zo niet een NEXIT. Dat is waarschijnlijk de enige en laatste kans om Nederland te handhaven als onafhankelijke staat zonder inmenging van buitenlandse krachten.

Dree
Dree
9 maanden geleden

90% vd de kamer is WEF

Wappie
Wappie
9 maanden geleden

Rutte vervangt Ursela, Ursela wordt Navo hoofd

IFF
IFF
9 maanden geleden

Ratten verlaten het zinkende schip.

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x