Homepagina » Buitenland » Elk land dat weigert om naar de pijpen van Washington te dansen, wordt gedemoniseerd. President Nicaragua zegt waar het op staat
Elk land dat weigert om naar de pijpen van Washington te dansen, wordt gedemoniseerd. President Nicaragua zegt waar het op staat

Elk land dat weigert om naar de pijpen van Washington te dansen, wordt gedemoniseerd. President Nicaragua zegt waar het op staat

Het Amerikaanse buitenlandbeleid is gebaseerd op expansionisme en onderdrukking. Dat heeft president Daniel Ortega van Nicaragua gezegd tegen RT Spanish.

Hij voegde toe dat landen die weigeren om naar de pijpen van Washington te dansen, worden gedemoniseerd en gedestabiliseerd.

“We hebben altijd al normale relaties met de VS gewild, maar we zien alleen maar agressie,” zei Ortega.

Vertrapt

Hij is ervan overtuigd dat Washington slechte intenties heeft omdat het Witte Huis de overheid van Nicaragua constant aanvalt.

De VS eist onderwerping terwijl het landen vertrapt die niet voor Washington willen buigen.

De Nicaraguanen streden het grootste gedeelte van de 20e eeuw tegen de Amerikaanse onderdrukking.

De kop ingedrukt

Augusto C. Sandino leidde tussen 1927 en 1933 een guerillastrijd tegen de Amerikaanse bezetting. Hij werd uiteindelijk vermoord door de troepen van generaal Anastasio Somoza Garcia.

Hij was de eerste van een dynastie van dictators. De dictatuur van de familie Somoza, die werd gesteund door de VS, duurde 42 jaar. Elke vorm van verzet werd de kop ingedrukt.

In 1979 kwam er een einde aan het brute regime van de Somoza’s, maar de VS heeft de hoop nog altijd niet opgegeven.

Elke kans

“Washington grijpt elke kans aan om de [Nicaraguaanse] autoriteiten te ondermijnen,” aldus Ortega.

Via allerlei ngo’s probeert Washington invloed uit te oefenen in het land. Tegelijkertijd legt de VS sancties op aan lokale ondernemers, omdat ze ‘normale relaties hebben met de overheid’.

“Samenwerking tussen lokale ondernemers en de autoriteiten is weer een reden voor de VS om ons te demoniseren,” zei Ortega.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. @salvar,
  Ik ben het helemaal met je eens , alleen in Nederland en eigenlijk in heel Europa zijn de ballen op , wegkijken en weglopen van verantwoording is van nu. Het NSB gehalte is nog nooit zo hoog geweest……de vijand verheerlijken en gevaarlijke getto’s bewust creeeren, de samenleving onveilig maken en angst zaaien, dat is er geworden van dat vriendelijke landje achter de dijken….. We kunnen het wel veranderen maar dan moeten we massaal vertrekken , naar Hongarije of zo. Dan wordt de financiële spoeling dun hier en ja wie gaan dan die miele’s uitdelen ? Dan valt er hier niks meer te halen, want dat is de enige reden waarom al die mensen die het Westen zo verafschuwen hier naar toe komen….Jammer van de generatie die dit land zo hard hebben opgebouwd , treurig dat er nu een generatie is die dat weer afbreekt…..

  15 likes
  • @louise
   hopelijk zullen erbij meerdere mensen de ogen los gaan zoals bij jouw en weg met ons.
   ik zou willen dat ik een jaar of 40 jonger was maar helaas.

   misschien gebeurt er een wonder en keert het tij,al heb ik er een hard hoofd in.
   het zal toch niet zo zijn dat een hele bevolking blind rond blijf hollen of heeft het ook te maken met zolang mij niets gebeurt vind ik het wel best?

   7 likes
   • @salvar

    Ik wil je niet flauw maken, maar menekke de hogere heeft geen zin meer om wonderen te verrichten, maar eerder ons allen letterlijk over de kling te halen. Reken maar niet op wonderen, het zou hooguit een WOIII kunnen worden fiye als een diep mes de etterende wond schoon gaat maken. Een wond kun je het al bijna niet meer noemen, eerder één grote pushoop.

    3 likes
    • @weg met ons,

     Tja beste,

     Ik zou er ook niets meer anders over kunnen zeggen!!!

     En “ballen”….met zekerheid heb IK die nog steeds echter alleen kun je helemaal niets uithalen.

     Mijn idee cq plan staat als een huis, is gewoon griezelig effectief te noemen maar je hebt er mensen (mét ballen) voor nodig!!

     Hier moet namelijk eerst een grote schoonmaak plaatsvinden en dat kost ff tijd maar is nog steeds te doen!!

     Heb vorige week bezoek gehad van iemand van deze blogsite, ben op bezoek geweest bij iemand van deze blogsite en krijg morgenavond wederom iemand op bezoek van deze site voor twee dagen!!!

     Maar het blijven te weinig mensen in zijn geheel en daarbij is het alleen nog maar op DIT blog waar ik kan reageren…..de rest is voor mij niet meer toegankelijk……hoe zou dat nu toch komen????

     Maar ik heb eventueel nog wel een idee welk ik gewoon hier kan neer plempen. Zolang dit geen wortels krijgt is er namelijk NIETS aan de hand.

     Gewoon eens op schieten en ik zie/hoor het dan wel.
     Hier komt die dan!!

     Veel mensen denken eraan om WEG TE GAAN!!!! TOCH!!~!!

     Mijn idee is het volgende…..

     Kunnen we niet met een aantal GELIJKGESTEMDEN ÉN GELIJKDENKENDEN een enclave stichten en daar gaan wonen met een gesloten woongemeenschap!!!

     Denk hier eens over na en dan shoot me please!!!

     IK GA IN ELK GEVAL ONVERMOEIBAAR DOOR……maar ik ben dan natuurlijk ook nog een jonge vent…..(zucht, sarcasmeknopje weer uitgezet!!!)

     Gegroet,

     Gladiator

     9 likes
     • @Gladiator

      Een gemeenschap of enclave doet mij denken aan de Bhagwan beweging in antelope, men dacht vandaaruit de wereld te kunnen veranderen, maar het tegendeel bleek waar. Zodra de gevestigde orde ziet dat iets groeit tot een gevaar dan zal ze binnen no-time ingrijpen en dergelijke ‘cellen’ vernietigen.

      Daarom denk ik dat het -misschien- eenvoudiger is het bewustzijn van mensen te laten groeien en trachten ze zover te krijgen dat men bijv. begint met nooit meer te stemmen of bepaalde zaken te boycotten. Doch, helaas krijg je lang niet alle slaven zover, want de intelligentia van mensen is dermate brak en de rotheid en doortraptheid van de macht dermate groot dat wie helder denkt geen schijn van kans krijgt. Niet met een enclave, noch met het wakker krijgen van het grosso modo. De wakkeren zitten allen in een spagaat en de winnaar is de cabal. Helaas.

      De wal zal het schip moeten keren, desnoods met natuurampen of een giga oorlog. De strijders voor de waarheid, de vrijdenkers en soevereine mens is/zijn in ieder geval daarbij de vervloekten.

      6 likes
     • Goed idee!!

      1 likes
  • @Louise

   De spoeling wordt niet dunner als iedereen vertrekt, daar heeft de zio maffia ECB wel voor gezorgd, met z’n geld uit het niets scheppen de schuldenberg groeit tot ongekende hoogte en zal klappen als het georkestreerde spel van choas en opstanden moet komen.

   Alles, ook deze ‘geldverruiming’ en de crisis 2007/2008, het letterlijk ophalen(!!!) van buitenders uit Arabische en Afrikaanse landen, het toestaan van hogerhand dat autochtonen worden geïntimideerd of omgebracht door moslims/buitenlanders, het omvolken, het is alles zuiver gepland. Het is oorlog in NL/EU!!! En Nederlanders zijn faarbij in een diepe comateuze slaap, als bedwelmde witte onschuldige schaapjes die worden afgemaakt door hatende, losgeslagen, losgelaten killer wolven. Er is niets aan de hand, er zijn ook aardige wolven, daarmee wordt de kudde gehersenspoeld en in toom gehouden, tot de slachtpartijen zijn afgerond en de overgebleven kudde is afgericht en niets meer kan uitrichten.

   Wie nu nog denkt en geloofd dat Nederland, de vazalstaat van de zio maffia VS, een onschuldig en lief land is droomt als een zoet schaapje in de lente wei en zal vroeg of laat ruw wakker worden geschud.

   Het intimideren, verkrachten, moorden, het afmaken van de autochtone bevolking zal in rap tempo onverminderd doorgaan en verder gaan dan het universum groot is en zijn de landverraders van links en die van rechts allen in de ban en macht van de zionisten als hulpjes grote verantwoordelijken.

   Het is veel erger dan men in z’n ergste nachtmerrie kan voorstellen….Dit is geen leugen, dit is geen stemmingmakerij, dit is de knalharde realiteit!!

   https://joostniemoller.nl/2015/03/voorspelling-nostradamus-over-moslimleger-buik-europa-nu-waar/

   13 likes
 2. En die Amerikaanse hypocrieten schreeuwen moord en brand, als een ander land zich met hun interne aangelegenheden bemoeid zou hebben. Iets wat tot nu toe niet overtuigend bewezen is. De hele wereld moet inderdaad buigen voor deze tirannen, als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks. Er spreekt uit deze houding een duivelse agenda.

  15 likes
 3. RT verzwijgt dat Ortega net zo’n wrede dictator is geworden als zijn voorganger Somoza.

  9 likes
 4. vroeger had je het idee dat amerika een geweldig land was maar,nu komt sinds ze de oorlogen zijn gestart in het midden-oosten heb ik toch een andere kijk gekregen van dit land.
  het is wel typisch dat tot de jaren 70 nederland een fijn land was om te wonen (althans voor mij) maar daarna toen nederland begonnen is om multi-culti te worden wete n we nu 40 jaar later dat dit een smerig opgezet spel was van de elite en de vs.
  ik zeg speciaal de vs omdat obama zei dat we veel te weinig moslims opnamen in eu , daaruit kan je al uitmaken wat voor spelletjes de vs in de wereld spelen.
  afrika wordt leeggezogen, eu wordt vanbinnen uit kapot gemaakt, midden-oosten is al naar de filistijnen geholpen etc,etc.
  amerika is nu bezig om overal zijn stempel op te drukken via extra heffingen en handels boycotten.
  wanneer staat er in europa of desnoods hier in nederland eens iemand op met ballen die tegen meneer chaos zegt dit doen we niet.
  liever de broeksriem aantrekken dan luisteren naar een idioot.

  13 likes
 5. @ weg met ons……
  Ik heb even gekeken , helaas kende ik het verhaal van Nostradamus …… Maar in mijn glazen bol staat eerst een gigantische financiële crisis en dan is het afwachten wat er precies gebeurt……e.e.a staat ook op http://www.biflatie.nl
  Amerika is echt failliet , en Iran wil van de dollar af , niks uranium of andere uitvluchten , komende zooi gaat over geld, dat is het spel……..Rusland, Iran, China en India samen, als die dollar weg valt zakt de hele zooi in elkaar…… dan slaan we elkaar de hersens in voor een halfje brood…….mocht deze ellende binnen 10 jaar niet gebeuren en wij zijn nog in leven krijg jij een fles champagne van me………

  6 likes
  • @Louise

   Zou mooi zijn, een stevige glas drinken op een goede afloop.
   Maar als jij mij vraagt dan staat er precies dat op stapel wat jij ook aangeeft. Heb daar zelfs al een soort van droom of visioen over gehad, waarin ik zag dat de pleuris uitbrak en mensen voor eten als krankzinnig geworden elkaar ombrachten.

   4 likes
 6. @salvar,
  Wees blij dat we de langste tijd gehad hebben, de toekomst is erg onzeker……….
  Het leven gaat in golf bewegingen …..de afgelopen jaren heeft de voedsel industrie flink geboerd, vele mensen hebben zich letterlijk dood gevreten ( sorry) te dik, ziek etc…. Nu zie je langzamerhand weer wat beweging met gezond en biologisch voedsel en dat zet door, want jawel de voedsel industrie is net een kameleon, je produceert waar wat te verdienen valt…
  We kunnen wel stellen dat de afgelopen jaren flink gegraaid is financiël , en voor de burger ging het ook geweldig, 3 keer per jaar op vakantie , 2 auto’s kinderen die nog steeds van alles krijgen, het kan niet op…… hierin komt natuurlijk ook een kentering , en dan? Tja dat is de grote vraag….. het voordeel van wat ouder zijn is dat je flexibeler bent……. Hoe denk je dat de mens van nu gaat reageren bij een eventuele crisis, jaaaaa dan kom je jezelf wel tegen…. Nee je wilt niet jonger zijn, misschien even blijven zoals het nu is………En ja, je kunt altijd weer incarneren als het weer leuk wordt op planeet aarde, ik kom zeker terug ……wie weet hoe we dan communiceren ……waarschijnlijk via de kracht van de gedachte, telepathie …..

  6 likes
 7. @JB62……
  China heeft al meer opgekocht hier dan mensen weten, zelfs m’n verzekering maatschappij….
  Kijk een Chinees hoor je niet tot hij voor je neus staat, binnenkort komt er een mega depadance van Ali baba, dan hoef je niet zolang meer op je bestelling te wachten waar? geloof Frankrijk weet t niet zeker……
  Probleem is dat Nederlanders te lomp zijn voor die Oosterse alles doorziende blik…
  Maar dat de Chinezen ooit komen is een ding wat zeker is…. dan is het interessant want dat gaat niet samen met moslims……

  5 likes
 8. Het Amerikaanse buitenlandbeleid gaat er automatisch voor zorgen dat China nauwere economische banden gaat onderhouden met Europa. uiteindelijk prijst Amerika zich uit de markt door de handelstarieven te verhogen.
  Dat zal uiteindelijk ook negatieve gevolgen hebben voor de dollar, waardoor andere munteenheden belangrijker gaan worden.
  Dus waar Amerika nu nog het wereld toneel probeert te dicteren zullen de verhoogde handelstarieven er de oorzaak van zijn dat China en Europa betere economische banden zullen gaan onderhouden. Dat zal de Amerikaanse positie wereldwijd verzwakken.
  Maar dat hangt natuurlijk wel af van hoe lang Amerika dit buitenland beleid kan en wil volhouden.

  3 likes
 9. Niet akkoord dan wordt je valselijk beschuldigd Eerst economisch dan beticht van terror of het aanmaken van wapens waar deze allang over beschikken en dan plat bombarderen in naam van de democratie die er allang geen meer is.

  3 likes
 10. 30 jaar geleden zei ik tegen een Amerikaanse, barbarisme voert VS de boventoon, daar tel je als je een groot inkomen scoort, hoe, daar hoeft niemand van wakker te liggen als je je maar juridisch indekt!

  2 likes
  • Dat is zeer binnenkort wel afgelopen met het snelle makkelijke geld, namelijk die creepy CIA wordt flink door Trump onder handen genomen en hun alleen zichzelf dienende wetten gelden niet meer.
   Finito met de Lucifer trust, het satanische plan de mens via de media dom en afgestompt te maken.
   Einde dus voor de commercieele zenders.

   0 likes
 11. zelf denk ik dat de ogen van veel mensen ( over de hele bol ) meer en meer open gaan na de gigantische omwenteling met tromp(r)et trumpie .. hij heeft de boel in ieder geval goed aan het shaken gebracht, zonder ergens 1 ( nieuwe ) oorlog te beginnen waar dan ook, in principe ruimt deze grote witte man heel veel t..ingzooi op die zijn voorgangers volgens de instructies van de deep state klakkeloos opvolgde, zo kun je het ook zien
  maar.. er zit meer achter de hele wereld politiek, het is allemaal 1 grote vieze stinkende etterende zweer die begint bij ” het geloof ”
  alleen niet iedereen durft dat te zien ! wat voor goeds heeft een willekeurig geloof nu gebracht aan goeds ??
  ik geloof in GOD zoals John Lennon het precies juist bezong in zijn ontwapende nummer GOD..
  deze mooie planeet zucht onder al deze spinraggen die geloven laten bestaan, het is gebaseerd op angs aan jagen en een plekje in de hemel te kunnen krijgen..
  nou.. de bios heeft altijd de beste plek hoor, als je naar de juiste film gaat

  2 likes
 12. Macht en geld telt alleen nog heden waar de logica nauwelijks te herkennen is?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

parlementslid

Parlementslid houdt tirade: ‘Er zijn in Italië geen 25.000 mensen overleden aan corona!’

Op 24 april, de dag voor de ...

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...