Buitenland

Elk land dat weigert om naar de pijpen van Washington te dansen, wordt gedemoniseerd. President Nicaragua zegt waar het op staat

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse buitenlandbeleid is gebaseerd op expansionisme en onderdrukking. Dat heeft president Daniel Ortega van Nicaragua gezegd tegen RT Spanish.

Hij voegde toe dat landen die weigeren om naar de pijpen van Washington te dansen, worden gedemoniseerd en gedestabiliseerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“We hebben altijd al normale relaties met de VS gewild, maar we zien alleen maar agressie,” zei Ortega.

Vertrapt

Hij is ervan overtuigd dat Washington slechte intenties heeft omdat het Witte Huis de overheid van Nicaragua constant aanvalt.

De VS eist onderwerping terwijl het landen vertrapt die niet voor Washington willen buigen.

De Nicaraguanen streden het grootste gedeelte van de 20e eeuw tegen de Amerikaanse onderdrukking.

De kop ingedrukt

Augusto C. Sandino leidde tussen 1927 en 1933 een guerillastrijd tegen de Amerikaanse bezetting. Hij werd uiteindelijk vermoord door de troepen van generaal Anastasio Somoza Garcia.

Hij was de eerste van een dynastie van dictators. De dictatuur van de familie Somoza, die werd gesteund door de VS, duurde 42 jaar. Elke vorm van verzet werd de kop ingedrukt.

In 1979 kwam er een einde aan het brute regime van de Somoza’s, maar de VS heeft de hoop nog altijd niet opgegeven.

Elke kans

“Washington grijpt elke kans aan om de [Nicaraguaanse] autoriteiten te ondermijnen,” aldus Ortega.

Via allerlei ngo’s probeert Washington invloed uit te oefenen in het land. Tegelijkertijd legt de VS sancties op aan lokale ondernemers, omdat ze ‘normale relaties hebben met de overheid’.

“Samenwerking tussen lokale ondernemers en de autoriteiten is weer een reden voor de VS om ons te demoniseren,” zei Ortega.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
5 jaren geleden

vroeger had je het idee dat amerika een geweldig land was maar,nu komt sinds ze de oorlogen zijn gestart in het midden-oosten heb ik toch een andere kijk gekregen van dit land.
het is wel typisch dat tot de jaren 70 nederland een fijn land was om te wonen (althans voor mij) maar daarna toen nederland begonnen is om multi-culti te worden wete n we nu 40 jaar later dat dit een smerig opgezet spel was van de elite en de vs.
ik zeg speciaal de vs omdat obama zei dat we veel te weinig moslims opnamen in eu , daaruit kan je al uitmaken wat voor spelletjes de vs in de wereld spelen.
afrika wordt leeggezogen, eu wordt vanbinnen uit kapot gemaakt, midden-oosten is al naar de filistijnen geholpen etc,etc.
amerika is nu bezig om overal zijn stempel op te drukken via extra heffingen en handels boycotten.
wanneer staat er in europa of desnoods hier in nederland eens iemand op met ballen die tegen meneer chaos zegt dit doen we niet.
liever de broeksriem aantrekken dan luisteren naar een idioot.

EdoHamm
EdoHamm
5 jaren geleden

En die Amerikaanse hypocrieten schreeuwen moord en brand, als een ander land zich met hun interne aangelegenheden bemoeid zou hebben. Iets wat tot nu toe niet overtuigend bewezen is. De hele wereld moet inderdaad buigen voor deze tirannen, als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks. Er spreekt uit deze houding een duivelse agenda.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@salvar,
Ik ben het helemaal met je eens , alleen in Nederland en eigenlijk in heel Europa zijn de ballen op , wegkijken en weglopen van verantwoording is van nu. Het NSB gehalte is nog nooit zo hoog geweest……de vijand verheerlijken en gevaarlijke getto’s bewust creeeren, de samenleving onveilig maken en angst zaaien, dat is er geworden van dat vriendelijke landje achter de dijken….. We kunnen het wel veranderen maar dan moeten we massaal vertrekken , naar Hongarije of zo. Dan wordt de financiële spoeling dun hier en ja wie gaan dan die miele’s uitdelen ? Dan valt er hier niks meer te halen, want dat is de enige reden waarom al die mensen die het Westen zo verafschuwen hier naar toe komen….Jammer van de generatie die dit land zo hard hebben opgebouwd , treurig dat er nu een generatie is die dat weer afbreekt…..

Frans2
Frans2
5 jaren geleden

RT verzwijgt dat Ortega net zo’n wrede dictator is geworden als zijn voorganger Somoza.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x