
Het is al ongeveer 175 jaar lang een medische bewering dat mensen griep of verkoudheid oplopen door een ziektekiem, een virus. Tweeduizend jaar eerder, en wellicht veel verder terug, had de Griekse dokter en ‘vader’ van de hedendaagse geneeskunde, Hippocrates (460 v.Chr. – 377 v.Chr.) andere gedachten over het ontstaan van griep en verkoudheid.
Hippocrates constateerde, met vele duizenden andere artsen over de wereld, dat griep en verkoudheid werden veroorzaakt door temperatuurverschillen, met name in het najaar en voorjaar. Hij stelde een verband vast tussen meteorologische omstandigheden en epidemieën.
Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de ‘vader’ van de westerse geneeskunde. Hij was een van de eersten in de westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Hij haalde dus de geneeskunde in de westerse wereld uit de sfeer van toverij en het religieus geloof.
Hij zei: “Wie de geneeskunde echt wil onderzoeken, moet naar de seizoenen kijken en welk effect die op de gezondheid hebben. Zij die dit bestudeerden en praktiseerden werden ‘medische meteorologen’ of ‘weerdokters’ genoemd.”
Iemand die de geneeskunde echt heeft onderzocht is een Australische docent, Daniel Roytas, die reeds doceerde in de natuurgeneeskunde en voedingsleer.

Hij had echter aangenomen, zoals iedere arts, docent, wetenschapper, viroloog en leek doet, dat een specifieke ziekte wordt veroorzaakt door een specifiek virus. Na zijn onderzoek moest hij veel van zijn kennis rigoureus bijstellen. Zijn bevindingen heeft hij in zijn boek Kun je een verkoudheid oplopen? helder en voor de leek opgeschreven.
Weerdokters
Weerdokters rapporteerden dat de griep zich niet gedroeg als een besmettelijke ziekte, maar gelijke tred hield met veranderingen in de weersomstandigheden.
Dit was geen geloof, geen aanname, want men zag het om zich heen: grote groepen mensen kregen dezelfde symptomen, maar niet iedereen en niet iedereen in hetzelfde huishouden werd ziek.
De zich opstapelende meteorologische verslagen kregen een gevoelige klap toebedeeld toen het eerste deel van Louis Pasteurs ziektekiemtheorie in 1861 werd gepubliceerd.
De medische meteorologen zeiden ook dat ziektekiemen niet konden verklaren waarom de griep op hetzelfde moment (binnen een enkele dag) grote aantallen mensen over enorme afstanden trof, waarbij bovendien de meerderheid geen direct contact met zieken had gehad. Gezien dit soort tegenstrijdigheden, vonden veel artsen het moeilijk te geloven dat de griep besmettelijk zou zijn.
Er zijn in het verleden meer medische missers geweest over besmettelijke ziekten. De honderdduizenden zeelieden die aan scheurbuik en pellagra overleden leden aan besmettelijke ziekten, dacht men, omdat grote groepen mensen dezelfde symptomen kregen op hetzelfde moment. Vele eeuwen later werd ‘ontdekt’ dat deze ziekten het gevolg waren van vitaminetekort.
Ondanks de weerstand van de weerdokters, werd het werk van de medische meteorologen grotendeels overschaduwd door de komst van zogenaamde virussen. Maar de ziektekiemtheorie kon de meteorologische verslagen en de intuïtieve aantrekking van de eeuwenoude wijsheid ervan nooit volledig verdrijven.
Vandaag de dag gelooft nog steeds een behoorlijk deel van de wereldbevolking dat verkoudheid en griep worden veroorzaakt door weersomstandigheden, niet door ziektekiemen, met name omdat de onzichtbare virussen van Louis Pasteur tot op de dag van vandaag nog nooit zijn aangetoond.
Gezondheidsinstituten in de wereld
De in Canada woonachtige Christine Massey, een biostatisticus, verzamelt wereldwijd reacties op het gebied van vrijheid van informatie over virologie. Ze heeft meer dan 225 (en de teller loopt nog steeds) gezondheidsinstituten aangeschreven en vraagt op basis van de wet FOI (Freedom of Information) – onze WOB- (Wet Openbaarheid van Bestuur) of tegenwoordig Woo – (Wet open overheid), om aan te tonen of virussen geïsoleerd zijn en dus bestaan, en zo ja, of ze ziekte kunnen veroorzaken.
Tot nu toe heeft geen enkel gezondheidsinstituut dat kunnen aantonen. Op haar website heeft ze alle verzoeken en antwoorden staan die ze tot nu toe heeft ontvangen. Via Substack is ze gemakkelijk te vinden.
Besmetting
Uiteraard geeft Roytas ook antwoord op een van de meest gestelde vragen over dit onderwerp: als virussen nog nooit zijn aangetoond, hoe komt het dan dat grote groepen mensen tegelijkertijd dezelfde symptomen hebben en ziek worden?
Er kunnen vele redenen zijn waarom dat zo is – een paar voorbeelden:
- Voeding (we eten allemaal zwaar bespoten en bewerkte voeding).
- Gifstoffen (we gebruiken allemaal huishoudelijke- en badkamerproducten waar chemicaliën in zitten; de schilders voor het materiaal van Defensie gebruikten een verf waar het kankerverwekkende gif chroom-6 in zat. In haar functie als staatssecretaris van Defensie [2017–2021] bood Barbara Visser excuses aan voor het feit dat medewerkers in de periode 1984-2006 onvoldoende zijn beschermd tegen de gezondheidsgevolgen van het werken met chroom-6. “Defensie is tekortgeschoten”, zei zij bij de presen-
tatie van een groot onderzoek van het RIVM. “Dat spijt mij.”)
Inmiddels zijn vele schilders niet meer onder ons. - Angst/stress (een goed voorbeeld zijn de besmettingsonderzoeken van dr. Rosenau aan het einde van de
Eerste Wereldoorlog beschreven in het boek). - Straling (mobiele telefoon, 5G, Wi-Fi, etc.).
- Voedingstekorten (honderdduizenden zeelieden kwamen om door scheurbuik; men dacht eeuwenlang
aan besmetting totdat men erachter kwam dat het een gebrek aan vitamine C was.).
Roytas heeft aan het in Engeland opgerichte instituut Onderzoekscentrum voor Verkoudheid (Common Cold Research Unit, afgekort CCRU dat van 1946 tot 1989 dienst heeft gedaan, een heel hoofdstuk gewijd. In 1989 is het opgeheven, omdat ze na duizenden experimenten maar niet konden aantonen dat verkoudheid (en griep) besmettelijk waren.
Roytas vraagt de lezer ook zelf onderzoek te doen om te ontdekken of de medische meteorologen die al tientallen eeuwen hebben bewezen dat griep en verkoudheid een seizoensaandoening zijn of dat Louis Pasteur gelijk had dat onzichtbare micro-organismen (die nog steeds onzichtbaar zijn) ons ziek maken. De marketing van Pasteur, zijn invloedrijke relaties als Napoleon, Rockefeller, Carnegie, e.d. en de geldstromen zijn zo overweldigend tot op de dag van vandaag, dat een groot deel van met name de westerse bevolking in de onzichtbare entiteiten, die we virussen noemen, geloven. Worden we nu al 175 jaar beduveld?
We geloven in virussen, want niemand heeft deze onvoorstelbaar kleine micro-organismen ooit gezien. Ze zijn ongrijpbaar; meer dan 225 gezondheidsinstituten kunnen het bestaan niet aantonen, en we nemen aan van ‘experts’ dat vaccinatie virussen kan voorkomen of dat vaccinatie de virussen kan doden.
Er is dus maar één reden waarom mensen zich laten inspuiten met gifstoffen: het geloof in virussen. Als dat geloof zou worden verlaten, omdat virussen niet zouden bestaan, is er toch geen enkele reden om je te laten vaccineren? We hebben in het verleden al meerdere medische dwalingen verlaten zoals aderlating, behandelingen met kwik, etc. Kun je een verkoudheid oplopen? Ja, maar door wat?
Waarom je je kinderen ver uit de buurt van Disney moet houden
In dit Amersfoortse verzorgingstehuis zijn al 10 mensen overleden
VIDEO: Bizar zeedier gespot voor de kust van Bali
Hoogleraar: ‘Het voelt alsof we in een wereldwijde coronasekte zitten’
Docent biologie: “Vaccins kunnen leiden tot de dood”
‘Tragedie’: Oekraïense leger doodt tientallen burgers in het centrum van Donetsk
Nederlanders zoeken massaal hun toevlucht tot alternatieve zorg. Kijk hoe deze patiënten genazen zonder chemo
Vrouw (35) sterft aan bloedprop veroorzaakt door AstraZeneca-vaccin
Kijk: ‘Maar dat WEF was toch alleen een “praatclubje” volgens onze regering?’