Buitenland

Zo ziet het Holocaustmonument in Kiev eruit dat volgens de media is gebombardeerd door de Russen

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Dinsdag meldden de media dat bij het bombardement van een tv-toren in Kiev ook doelbewust een Holocaustmonument was geraakt. Joodse en Israëlische organisaties ‘reageerden woedend’.

“Poetin manipuleert de Holocaust om een illegale invasie te legitimeren. Het is veelzeggend dat hij de aanval op Kiev begint met het bombarderen van Babi Yar, de plaats van de grootste nazi-moordpartij,” citeert De Telegraaf de voorzitter van het monument.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Ook de Oekraïense president Zelensky reageerde op de Russische raketaanval bij het monument. “Deze aanval bewijst dat voor veel mensen in Rusland ons Kiev absoluut buitenlands is,” zei de president. “Ze weten niets over Kiev, over onze geschiedenis. Maar ze hebben allemaal de opdracht om onze geschiedenis uit te wissen, ons land uit te wissen, ons allemaal uit te wissen.”

Onbeschadigd

Een Israëlische journalist besloot een bezoek te brengen aan het monument en kwam tot de schokkende ontdekking dat het onbeschadigd is. Het monument is ‘niet beschadigd en geen bom, raket of artilleriegranaat heeft de plek geraakt’, bericht Ynet News.

De tv-toren staat op een slordige 300 meter van het Holocaustmonument. De Israëlische journalist Ron Ben Yishai bracht woensdag een bezoek aan de plek en maakte meerdere foto’s.

Klakkeloos overgenomen

Het nepbericht dat Rusland het monument heeft gebombardeerd, werd dinsdag massaal verspreid op social media en klakkeloos overgenomen door vrijwel alle grote media.

Waar zijn de factcheckers als je ze nodig hebt? Ze zijn opeens in geen velden of wegen te bekennen. Ondertussen blijven de reguliere media dit soort nepberichten verspreiden.

[Summit News]

4.9 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Een stap te ver? Voor China en Rusland, ja. Zij maakten eind vorig jaar al bekend een gedeelde financiële structuur te ontwikkelen die “niet door andere landen te beïnvloeden is”. Eerder had Vladimir Poetin op het International Economic Forum in St. Petersburg ook aangekondigd dat het Russian National Wealth Fund het voorbeeld van de centrale bank zou volgen en alle dollaractiva zou verkopen. Ook gaf hij subtiel aan dat hij de dollar een flinke klap zou kunnen toebrengen door Russische oliemaatschappijen te verbieden nog langer dollars te accepteren. Ook China en Rusland wendden zich steeds minder tot de dollar om de onderlinge handel te regelen. Landen met dollaroverschotten hadden via massale goudaankopen hun ongenoegen geuit over het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve, maar het leek weinig indruk te maken op de Amerikanen. In feite begonnen de VS het unieke voorrecht van de wereldreservemunt op nog een andere manier te misbruiken. De VS begonnen de dollar als wapen te gebruiken door de toegang tot dollars af te sluiten voor landen als Iran, maar sinds kort ook Rusland. Vladimir Poetin: “De dollar genoot wereldwijd veel vertrouwen. Maar om de een of andere reden wordt het gebruikt als politiek wapen, waardoor beperkingen worden opgelegd. Veel landen keren zich nu af van de dollar als reservevaluta. De Amerikaanse dollar zal binnenkort instorten. Maar het betekent natuurlijk ook dat verschillende landen een extra reden hadden om de dollar te wantrouwen. Eind vorig jaar aangekondigd dat ze een gedeelde financiële structuur zouden ontwikkelen die niet door andere landen kan worden beïnvloed, lees Amerika. waren bevroren, afgesneden toegang tot de Amerikaanse dollar. Eén uitzondering: energie. Rusland mag nog steeds olie- en gasproductie verkopen voor dollars. stroom van energie van Rusland naar de wereld”, zei plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur Daleep Singh.

Marie
Marie
1 jaar geleden

Bijzonder. De Holocaust wordt er weer eens bij betrokken door het WEFregime.

Terwijl de tegenstanders van het regime hier de hele tijd valselijk van worden beschuldigd.

Jan
Jan
1 jaar geleden

Ja wie trapt er dan nog in deze leugens mensen met gezond verstand weten al lang dat de staatsmedia niet te vertrouwen is alles wat ze zeggen moet je omdraaien dan kom je bij de waarheid

cieleke
cieleke
1 jaar geleden

zo groots zo massaal mensen op een verkeerd been zetten
onbegrijpelijk niet te bevatten en hoe is het mogelijk dat dit kan
de grootste menselijke misleiding
en het gaat maar door
eerst corona nu Oekraine het is wachten op het volgende scenario
wat ze aanbieden in media
nieuwe variant misschien een optie?

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x