BinnenlandCorona

‘M’n tante overleed na een hartinfarct. Ze kreeg gewoon het stempel corona’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand meldde het CBS dat er tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar ruim 10.000 mensen in Nederland stierven aan ‘vastgestelde of vermoedelijke corona’. Het bureau baseerde zich daarbij op doodsoorzaakverklaringen ingevuld door een arts.

Op basis van GGD-meldingen rapporteerde het RIVM tussen 2 maart en 28 juni 6115 overledenen aan Covid-19. Het CBS registreerde in dezelfde periode 7790 overledenen bij wie Covid-19 is vastgesteld. De cijfers verschillen nogal van elkaar. Wat klopt er van de cijfers? Zijn al deze mensen echt door het coronavirus gestorven? Op social media regent het berichten van mensen die claimen dat een overleden familielid ten onterechte het stempel ‘corona’ heeft gekregen. Het zijn er inmiddels zo veel dat je er bijna niet meer omheen kunt. We laten enkele de revue passeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ik kan hier heel kwaad om worden. Mijn collega is woest en maakt er werk van

Zondag schreef ‘sharonprop’: “De schoonvader van een collega is donderdag overleden. 82 jaar oud. Heeft al 1,5 jaar gezondheidsproblemen. Dit jaar heeft hij al 4 keer in het ziekenhuis gelegen. Vorige week werd hij weer ziek. Hij is 3 keer negatief getest in het ziekenhuis terwijl zijn hart op was. Doodsoorzaak is toch corona.”

“Ik kan hier heel kwaad om worden. Mijn collega is woest en maakt er werk van,” voegde ze toe.

Eerder deze maand twitterde ‘Beppie Babbel’: “Mijn nicht vertelde dat de moeder van een vriendin van haar is overleden aan een hersenbloeding. Wat staat er op de akte van overlijden: Covid-19. Furieus is de familie. Vertel eens Hugo de Jonge en RIVM, hoe zit dat? Wanneer gaan jullie de waarheid vertellen?”

Nu krijgt ze gewoon het stempel corona. Iets wat ik dus echt niet begrijp

Toen zangeres en oud-verpleegkundige Marga Bult op 30 augustus schreef dat ‘er meer gaande is dan alleen deze coronacrisis’, reageerde ‘akkie’: “Vanmorgen m’n tante overleden. Heeft gisteravond een zwaar hartinfarct gehad. Nu krijgt ze gewoon het stempel corona. Iets wat ik dus echt niet begrijp. Wie houdt wie nou voor de gek?”

Bult waarschuwde haar: “Pas maar op dit zo op Twitter te schrijven, mensen gaan je hier meteen complotwappie noemen. Overigens sterkte gewenst.” Waarop ‘akkie’ antwoordde: “Tja, dat is dan maar zo.”

Op 3 augustus schreef ‘Spetters’: “Broer van een cliënt overleden, 68 jaar. Moest al maanden gedotterd worden, maar uitgesteld door ‘corona’. Donderdag zó ziek dat ze niet meer konden wachten. Hij komt bij uit narcose, zegt ‘ik ben niet goed!’ Dood. Op de overlijdensakte staat ‘overleden aan corona’…”

“Het ziekenhuis bleef z’n afspraak verzetten. Reden: ‘we moeten de IC-bedden vrijhouden voor eventuele coronapatiënten’.”

Ze wilden er een sticker opplakken van corona. Daar hebben wij een stokje voor gestoken

En dan nog één van 29 juli. “Mijn oudoom is in maart overleden aan een hartstilstand. Ze wilden er een sticker opplakken van corona. Daar hebben wij een stokje voor gestoken. Zijn ze belazerd,” schreef Maria Talbert.

Ze vervolgde: “Het was allemaal corona volgens het ziekenhuis. Hij was altijd gezond. Tot hij dood neerviel. In het verpleeghuis precies hetzelfde. Mensen waren al ziek en hadden al tig klachten. Maar ze hadden geen corona. Die zijn gestorven door eenzaamheid. En ondervoeding.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Waaradering voor de zorg?

NEE!

De zorgmaffia doet volop mee aan de pandemiehoax (enkelen daargelaten). Ziekenhuizen en artsen die eraan meedoen hebben veel bloed aan hun handen. Ik hoop dat ze er ooit voor worden gestraft.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

PRC TESTEN is INENTEN ? ZEG NEE, GEEN PCR TEST !
https://www.youtube.com/watch?v=l2HZ7Vh2Uz4
Intranasal vaccines – Griepprik via de neus?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Dit is ZO ERG belangrijk !!
https://www.youtube.com/watch?v=IoHR1gTLB6w
Magisch nieuws: geen lockdown, maar einde maatregelen en crisis

PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Een vriendin van me meld zich aan voor een corona test en loopt tijdens het wachten weg om haar kinderen van school te halen..Wat denk je….!!
De dag erna word ze gebelt met de uitslag positief…en nu jij weer…pfff
Kom op zeg, had profesioneler gedacht van de overheid..Zo doorzichtig..

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x