Buitenland

Het is juist hartstikke goed dat Trump Poetin uitnodigt in het Witte Huis. 50PLUS-voorman confronteert Jinek aan tafel met Trump-bashing

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eva Jinek werd vorige week aan haar eigen talkshowtafel beschuldigd van structurele Trump-bashing.

Voorzitter van 50PLUS Geert Dales kon het niet langer aanzien: “Ik denk dat het hartstikke goed is dat Trump Poetin uitnodigt in het Witte Huis. Dat ze met elkaar gaan praten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik zit er echt heel anders in,” vervolgde hij. “Het rondje Trump-bashing wat zich hier elke avond aan tafel afspeelt, daar heb ik niet zo veel mee.”

Jinek reageerde als door een wesp gestoken: “Nou, ik zit hier niet om Trump te bashen, maar ik nodig mensen uit die hun mening daarover mogen geven.”

Schijn van onpartijdigheid

“Vanavond valt het mee, maar meestal is het wel zo,” aldus Dales.

“Het is niet de insteek als ik Trump-nieuws behandel hoor,” verdedigde Jinek. “Wij nodigen mensen uit die daar hun mening over mogen geven.”

RTLZ-presentator Roderick Veelo gaf Dales helemaal gelijk. “Misschien dacht Jinek even dat de schijn van onpartijdigheid gered was.”

Doorgestoken kaart

Hij schrijft in zijn column dat de nadruk in het nieuws tegenwoordig ligt op verhalen vertellen, die van tevoren worden bedacht.

Het verhaal van Trump, of het bashen van Trump waar Dales op doelt, is al twee jaar oud. Dat verhaal wordt ons dag in dag uit verteld, aldus Veelo. Het is doorgestoken kaart. De redacties kiezen de meningen.

Hard afrekenen

“Het gaat mis als journalisten onpartijdigheid claimen, maar dat niet waarmaken,” zegt Veelo.

“Nieuwsconsumenten kunnen dan hard afrekenen met de pretentie van journalisten dat zij onbevooroordeeld en onpartijdig in het nieuws staan,” vervolgt hij.

De geloofwaardigheid van de nieuwsmedia wordt niet zozeer bedreigd door een Amerikaanse president of Russische trollen, maar gaat eraan door ten onrechte vast te houden aan de schijn van partijdigheid, besluit hij.

[RTLZ]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NETWAKZOG
NETWAKZOG
5 jaren geleden

Ach, dat blonde teefje denkt met haar “kijkdoos” programma iets te melden, maar schijnt nog steeds niet te beseffen dat ze van huis uit een verwend en misselijkmakend kreng is en haar plaats in onze maatschappij nog steeds zoekt, maar nooit zal vinden.

Maar…… haar naam en verdere persoonlijke gegevens staat al op de lijst, welke t.z.t. openbaar zal worden als het tij zich keert!

Peter snijder
Peter snijder
5 jaren geleden

Prima toch,dat Putin en trump met elkaar praten.
Het zijn nucleair machten.
AL zij van plan zijn Hun paddestoelwolk te laten verschijnen,hoeft dit arrogante Kreng zich ook niet meer druk te maken ,op welke school haar nakomeling geplaatst moet worden.

Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Tante Jinek is walgelijk. Haar grote voorbeeld die ze ontzettend bewondert is Hillary Clinton. Een paar maanden geleden had Brandpunt een registratie uitgezonden van haar interview met Killary. Je kan bibliotheken vullen met al haar misdaden. Hillary Clinton – de meest criminele, meest moorddadige, leugenachtige zieke psychopate die ooit op deze wereld heeft gelopen en dat is Jinek’s inspiratiebron. Dan ben je af. Voorgoed.

pietje
pietje
5 jaren geleden

Jinink is een marionet zielig persoon ! Poetin en Trump heel goed idee want beide willen geen oorlog ! Overigens wie hillary clinton adoreerd is bijvoorbaat al een zielig persoon ! Hillary moet het gevang in ! Is een misdadiger !

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x