BuitenlandCorona

Hayley (26) werd 14 dagen opgesloten in een coronakamp: ‘Het is onmenselijk wat ze doen’

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hayley Hodgson (26) verhuisde van Melbourne naar Darwin om te ontsnappen aan de eindeloze lockdowns, maar werd vervolgens twee weken opgesloten in een coronakamp. Dat terwijl ze niet eens corona had.

Freddie Sayers van UnHerd sprak met Hayley, die net is vrijgelaten uit Howard Springs, een coronakamp buiten Darwin. Het begon allemaal toen iemand uit haar vriendengroep positief was getest. Ze werd gezien als ‘nauw contact’. Vervolgens kreeg ze politie aan de deur en werd ze afgevoerd naar het quarantainekamp.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ze moest haar spullen pakken en kreeg te horen dat ze zou worden vrijgelaten na een negatieve test. In het kamp waren mensen in witte pakken, die niet bij haar in de buurt durfden te komen omdat ze dachten dat ze besmettelijk was.


Drie keer negatief getest

Hayley werd naar haar kamer gebracht en dat was het. “Ze zeggen niets tegen je, ze komen niet kijken hoe het met je gaat, ze doen niets. En je krijgt één keer per dag je maaltijden.”

Gedurende haar verblijf werd ze drie keer getest. Ze testte iedere keer negatief. Toen ze op een dag haar huisje verliet, werd er meteen gedreigd met een boete van 5000 dollar.

Gevangenis

“Het voelt alsof je in de gevangenis zit. Het voelt alsof je iets verkeerds hebt gedaan. Het is onmenselijk wat ze doen. Je bent letterlijk niets,” zei Hayley, die ook nog eens haar baan is kwijtgeraakt.

In de deelstaat waar ze woont zijn in totaal 290 mensen positief getest en geen sterfgevallen geregistreerd. De komende maanden worden er ook quarantainekampen gebouwd in Melbourne, Brisbane en Perth.

[UnHerd]

4.9 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Hayley praat over haar gevoel, alsof ze in een gevangenis was beland, maar dit is nog vele malen erger.

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog nooit van mijn leven in een gevangenis terecht ben gekomen, maar ik ken uiteraard wel de verhalen.

Zeker in Nederland zijn de gevangenissen méér een soort van hotels, met als enige uitzondering dan, dat je er niet zomaar uit kunt wandelen.

In de Verenigde Staten en Zuid Amerika is het natuurlijk een ander verhaal. Hoe de gevangenissen in Australië zijn, daar heb ik geen flauw idee van.

Maar wat deze arme meid is overkomen, is natuurlijk totaal te gek voor woorden.

En het ergste is ook nog eens een keer, dat die gasten in die witte pakken er vast en zeker nog van overtuigd zijn, dat Hayley werkelijk een groot gevaar voor ze is.

Zó totaal gehersenspoeld zijn ze, dat ze blindelings de bevelen opvoeren van hun kwaadaardige leidinggevenden.

Maar waar het altijd en eeuwig maar mis gaat, is dat er veel te veel mensen meedoen met dit theaterstuk.

Als iedereen massaal zou stoppen met testen, dan hebben die misdadige figuren geen poot meer om op te staan.

Dat geldt natuurlijk ook voor hier, in Nederland.

Mijn man en ik doen niet aan testen en als wij ons een beetje ziek voelen, dan blijven wij thuis en desnoods in ons bed.

Maar als je nu ziet, dat kinderen op scholen tot wel 2 keer per week moeten testen…. In één woord walgelijk.

En gisteren sprak ik een vriend, die een afspraak wilde maken met de huisarts.
Dat kon alleen maar, als hij eerst getest was.

Totale onzin, gezien het feit dat die test helemaal niets, maar dan ook niets aangeeft.

Wij zijn met z’n allen in een wereldwijd krankzinnigengesticht terechtgekomen. En het wordt de hoogste tijd voor ons om daar uit te ontsnappen en er vervolgens voor te zorgen, dat diegenen die ons dit hebben aangedaan, worden opgesloten en NOOIT meer vrijkomen.

Straks ga ik met een bus vol met medestrijders naar Utrecht toe. Ik hoop dat er, ondanks het weer en het feit dat het Sinterklaas-weekend is, toch heel veel mensen naar toe zullen gaan.

OF het allemaal nog helpt, dat weet ik niet, maar ik wil in ieder geval voor mijzelf het gevoel hebben, dat ik er alles aan gedaan heb.

Ik wens jullie allemaal een heel prettig weekend!

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

Het valt mee dat ze in Australië nog geen mensen met een zware steen om de nek in een rivier gooien om te bewijzen dat ze corona hebben, net zoals ze dat in de Middeleeuwen deden om te bewijzen dat iemand een heks was. Degenen die geen heks waren verdronken.
Wanneer ze zo doorgaan daar, dan zijn enige Australiërs die deze kunstmatige crisis overleven Australiërs die nu niet in Australië zijn.

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Dat verhaal van één keer per dag te eten krjgen geloof ik nks van, zelfs de bruutste kindermisbruiker krjgt daar drie maaltijden per dag.
Maar dat je in de gevangenis terecht komt voor een griepvirus is wel zorgelijk, ook al bem je negatief getest, en zelfs als je positief getest bent is het misdadig.

Reknir
Reknir
2 jaren geleden

Mensen die dit nog normaal vinden om het verkoudheidsvirus uit te bannen zijn of oliedom of kwaadaardig. Strafbaar is dit in-ieder-geval!

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x