Mens en Dier

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders dat veel vertrouwen heeft in de overheid drastisch gedaald. Van 70 procent in april vorig jaar tot minder dan 30 procent in september dit jaar, blijkt uit onderzoek van een aantal universiteiten en gemeenten.

De kritiek op het gevoerde beleid zwelt aan, ook vanuit overheidskringen. Voor topambtenaar Astrid Raaphorst is de maat vol. Zij heeft besloten om na 28 jaar – met pijn in het hart – te vertrekken bij de overheid. In een verklaring die ze op persoonlijke titel op LinkedIn heeft gepubliceerd, licht ze haar besluit toe.

Kan toch de oplossing niet zijn?

Ze zegt zich in de afgelopen anderhalf jaar in steeds hogere mate te hebben verbaasd over de getroffen coronamaatregelen. “Ik ben ervan overtuigd dat inmiddels de brede schade die de maatregelen veroorzaken (veel) groter is dan het leed dat ze hebben voorkomen. Van geen van de ingrijpende maatregelen is vastgesteld dat ze effectief zijn geweest,” schrijft Raaphorst, directeur Kernprocessen NL en Juridische Zaken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De topambtenaar voegt toe dat het virus voor verreweg het grootste deel van de bevolking niet gevaarlijk is en dat de vaccins uitgewerkt raken. “Het tot vaccinatie dwingen en door blijven vaccineren van gezonde mensen kan hiervoor toch de oplossing niet zijn? Om over kinderen maar helemaal niet te spreken.”

Ethisch niet te verantwoorden

Ik betreur het zeer dat er de afgelopen periode is geïnvesteerd in extra boa’s en QR-controleurs, in plaats van in de zorg, zegt ze. “Hoe een demissionair kabinet in deze situatie als een stoomwals onze democratie en rechtsstaat uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen.”

Het met 2/3G buiten de maatschappij sluiten van QR-loze Nederlanders op basis van vaccinatiestatus vindt ze niet ethisch te verantwoorden. “Het leidt tot sociale en maatschappelijke schade die niet te overzien is,” zegt de topambtenaar.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corona beuh
Corona beuh
8 maanden geleden

Toch jammer dat ze weg ging, kon ze strijden bij de regering van binnenuit…

Kaar
Kaar
8 maanden geleden

Helemaal mee eens! Heel moedig om bij zichzelf te blijven.

Kaar
Kaar
8 maanden geleden

Een moedige zet!

henry
henry
8 maanden geleden

we hebben niets aan mensen die het zien en vertrekken, juist dan moet je blijven en goed doen!…gemiste kans …..jammer en laf

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x