Mens en Dier

Topambtenaar vertrekt: ‘Hoe kabinet als stoomwals onze democratie uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In anderhalf jaar is het percentage Nederlanders dat veel vertrouwen heeft in de overheid drastisch gedaald. Van 70 procent in april vorig jaar tot minder dan 30 procent in september dit jaar, blijkt uit onderzoek van een aantal universiteiten en gemeenten.

De kritiek op het gevoerde beleid zwelt aan, ook vanuit overheidskringen. Voor topambtenaar Astrid Raaphorst is de maat vol. Zij heeft besloten om na 28 jaar – met pijn in het hart – te vertrekken bij de overheid. In een verklaring die ze op persoonlijke titel op LinkedIn heeft gepubliceerd, licht ze haar besluit toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Kan toch de oplossing niet zijn?

Ze zegt zich in de afgelopen anderhalf jaar in steeds hogere mate te hebben verbaasd over de getroffen coronamaatregelen. “Ik ben ervan overtuigd dat inmiddels de brede schade die de maatregelen veroorzaken (veel) groter is dan het leed dat ze hebben voorkomen. Van geen van de ingrijpende maatregelen is vastgesteld dat ze effectief zijn geweest,” schrijft Raaphorst, directeur Kernprocessen NL en Juridische Zaken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De topambtenaar voegt toe dat het virus voor verreweg het grootste deel van de bevolking niet gevaarlijk is en dat de vaccins uitgewerkt raken. “Het tot vaccinatie dwingen en door blijven vaccineren van gezonde mensen kan hiervoor toch de oplossing niet zijn? Om over kinderen maar helemaal niet te spreken.”

Ethisch niet te verantwoorden

Ik betreur het zeer dat er de afgelopen periode is geïnvesteerd in extra boa’s en QR-controleurs, in plaats van in de zorg, zegt ze. “Hoe een demissionair kabinet in deze situatie als een stoomwals onze democratie en rechtsstaat uit lijkt te hollen baart mij grote zorgen.”

Het met 2/3G buiten de maatschappij sluiten van QR-loze Nederlanders op basis van vaccinatiestatus vindt ze niet ethisch te verantwoorden. “Het leidt tot sociale en maatschappelijke schade die niet te overzien is,” zegt de topambtenaar.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corona beuh
Corona beuh
2 jaren geleden

Toch jammer dat ze weg ging, kon ze strijden bij de regering van binnenuit…

Kaar
Kaar
2 jaren geleden

Helemaal mee eens! Heel moedig om bij zichzelf te blijven.

Kaar
Kaar
2 jaren geleden

Een moedige zet!

henry
henry
2 jaren geleden

we hebben niets aan mensen die het zien en vertrekken, juist dan moet je blijven en goed doen!…gemiste kans …..jammer en laf

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x