Mens en Dier

Verpleegkundige laat zich prikken en wordt ziek!

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verpleegkundige Barbara haalde op 10 januari haar prik. “Zo, die zit!” schreef ze vol trots op social media. Gisteren testte ze positief. “K*T. Ziek. Benauwd. Sneltest.”

“Corona!” aldus Barbara, die haar profiel inmiddels heeft afgeschermd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het bericht verspreidde zich als een lopend vuurtje en de verpleegkundige kreeg veel vragen en opmerkingen over het nut van de vaccinatie. “Ik sla die over en ga er niet op in. Sommigen pakken alles aan voor discussie. Geen zin in,” schrijft ze. Ook blijkt ze druk bezig te zijn om mensen te blokkeren: “Mijn blokkeerknop moet even afkoelen nu.”

Het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat er nu opeens allerlei corona-uitbraken zijn op plekken waar mensen pas zijn gevaccineerd. Zo kampt zorgcentrum Heelwijk in Heesch met een grote uitbraak. Zeker 20 van de 30 bewoners en een aantal medewerkers van de afdeling kleinschalig wonen zijn besmet. Vorige week woensdag kregen alle bewoners van deze afdeling juist hun eerste inenting tegen het virus.

Na de tweede prik wel beschermd?

Bij onze zuiderburen gebeurt hetzelfde. In een woonzorgcentrum in Kapellen zijn 41 van de 98 bewoners en 18 medewerkers besmet met het coronavirus. Twee weken geleden kregen alle bewoners de eerste vaccinatieprik. De directeur van het centrum zei dat de tweede prik voorlopig on hold wordt gezet.

Het valt nog te bezien of deze mensen na hun tweede prik wel volledig beschermd zijn tegen corona. In Israël, wereldwijd koploper op vaccinatiegebied, blijft het aantal besmettingen stijgen, tot verbazing van gezondheidsexperts.

Veel minder effectief dan verwacht

Meer dan een kwart van het totale aantal coronadoden in Israël is deze maand geregistreerd. Dat terwijl er strenge lockdownmaatregelen van kracht zijn en er op grote schaal wordt gevaccineerd. Meer dan een miljoen Israëliërs hebben ook hun tweede dosis al gehad.

De vaccinatiecampagne zou wel eens op een grote mislukking uit kunnen lopen. Enkele dagen geleden schreef Elisabeth Mahase in medisch vakblad The BMJ dat de berichten uit Israël suggereren dat de eerste dosis van het Pfizer-vaccin veel minder effectief is dan verwacht.

4.8 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Ze had beter moeten weten, het is geen vaccin maar een mRNA injectie. Geen medelijden met dit soort mensen.

NicoVilly
NicoVilly
3 jaren geleden

Dat was met de griepprik toch ook zo?

rop
rop
3 jaren geleden

Dat is ook de bedoeling van vaccineren, de oudjes laten geloven dat ze beschermt zijn, en toch nog corona krijgen, Ze worden denk ik zo langzaamaan onder de naam corona om zeep gebracht.

Johan
Johan
3 jaren geleden

Lekker dan… een reden de wereld nog langer ‘on hold’ te zetten.

Nogmaals je immuunsysteem versterken lijkt de enige uitweg en de meest gezonde.
Kom uit die stoel en doe de tv het raam uit!

Of toch liever kiezen voor de angstporno van de NOS, Jinek etc..?. …dan gaan voor het ‘ultieme prikje’……..

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x