CoronaMens en Dier

Het ‘social media-complot’ van De Jonge: ‘Wat kan die man uniek makkelijk liegen, angstaanjagend gewoon’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De Algemene Rekenkamer spreekt nog steeds van ‘structurele zwakheden’ op het ministerie van VWS. Het ministerie kan van 5,1 miljard euro aan voorschotten die in de coronacrisis zijn verstrekt de rechtmatigheid niet verzekeren.

Dat is een ‘ernstige onvolkomenheid’, aldus de Rekenkamer, die toevoegt dat de problemen in het financieel beheer ‘hardnekkig’ zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is ‘een ernstige bevinding’ dat de rechtmatigheid van de miljarden aan verstrekte voorschotten ter discussie staat, stelt de Rekenkamer. Volgens het ministerie van Kuipers, dat beterschap belooft, betekent dit NIET dat het geld is verdwenen.

Wat bedoel je?

De voorganger van Kuipers, minister Hugo de Jonge, beweerde in maart in het tv-programma Vandaag Inside dat dit een ‘social media-complot’ was.

Toen presentator Wilfred Genee hem vroeg of die 5,1 miljard euro nog boven water is gekomen, vroeg De Jonge: “Wat bedoel je?”

“Die was op een gegeven moment toch zoek? Dat we niet wisten waar het precies aan besteed was? Dat is niet waar?” vroeg Genee terwijl de minister zijn hoofd schudde.

Dat heeft echt niet in een serieuze krant gestaan

“Nee, natuurlijk niet. Dat is nou echt zo’n social media-complot,” beweerde De Jonge.

“Het heeft ook in serieuze media gestaan,” bracht Genee daar tegenin. “Dat heeft echt niet in een serieuze krant gestaan,” aldus de minister.

Op 19 mei 2021 berichtte de Volkskrant dat hij ruim vijf miljard euro aan coronauitgaven niet goed kon verantwoorden, onder andere omdat de bonnetjes ontbraken.

4.7 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
11 maanden geleden

Die SNUIFDUIF de Jonge is hetzelfde als RUTLUL last van geen actieve herrineringen,denk dat geld op is gegaan aan zn snuifjes

Joyce
Joyce
11 maanden geleden

Zijn gezicht is veranderd!!

Aegonides
Aegonides
11 maanden geleden

Ah, daar is -ie weer…
Met de exposure van de Jonge… die gespleten zchoenzool is écht rijp voor de hel!

IER
IER
11 maanden geleden

Wat is nieuw? Zoals eerder gezegd. De democratie is een dictatuur geworden. Wat natuurlijk ook opvalt sinds de corona-vaccinatie, dat het aantal overstromingen fors is toegenomen, met in die gebieden waar ze deze hardhandig hebben doorgevoerd. Dat iedereen zich voorbereidt op de waarschuwing.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x