Gezondheid

Historisch vonnis: autisme veroorzaakt door BMR-vaccin

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De discussie over het verband tussen het BMR-vaccin en autisme laait mogelijk weer op. De aanleiding is de uitspraak van een Italiaanse rechtbank.

Rechters in Rimini in het noordoosten van Italië kenden het gezin Bocca 174.000 euro toe nadat het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid toegaf dat de 9-jarige zoon Valentino autisme had gekregen van het BMR-vaccin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Italiaanse advocaten onderzoeken momenteel 100 vergelijkbare zaken. Experts verwachten dat nu ook andere gezinnen een rechtszaak gaan aanspannen.

Debat heropenen

In veel landen beweren artsen en gezondheidsdeskundigen dat het verband toevallig is. Ze stellen dat kinderen die autisme ontwikkelen rond dezelfde periode een BMR-vaccin krijgen toegediend. Volgens het Britse ministerie van Volksgezondheid is er ‘een schat aan informatie waaruit blijkt dat kinderen die het BMR-vaccin krijgen niet meer risico lopen op autisme dan zij die niet worden ingeënt’.

Het vonnis in Italië zal het debat naar verwachting heropenen. Meer dan een decennium haalde het voor het eerst de Britse krantenkoppen toen het medische tijdschrift The Lancet in 1998 een artikel publiceerde waarin het verband werd gelegd tussen het 3-in-1-vaccin en autisme. Alhoewel de auteur later zijn dokterslicentie moest inleveren was het genoeg voor veel gezinnen om te weigeren hun kinderen nog te laten inenten.

Valentino Bocca was 15 maanden oud toen hij in 2004 het BMR-vaccin kreeg. Zijn ouders zeiden dat hij na de prik gelijk veranderde van een gezonde jongen in een zieke.

Verkeerd

Luca Ventaloro, de advocaat van de familie, zei tegen de Britse pers: “Dit is belangrijk voor Engeland, een land dat hetzelfde BMR-vaccin heeft gebruikt en nog steeds gebruikt met dezelfde componenten als de prik die Valentino heeft gekregen. Het is verkeerd dat regeringen en hun gezondheidsinstanties forse druk uitoefenen op ouders om hun kinderen te laten inenten met het BMR-vaccin terwijl ze negeren dat de prik autisme en aanverwante aandoeningen kan veroorzaken.”

valentino23987423498724325

Eind maart publiceerde de Amerikaanse GGD een onderzoek waaruit bleek dat één op de 88 kinderen van 8 jaar autisme had. Van de jongens was zelfs 1 op de 54 autistisch. In Engeland wordt 1 op de 64 kinderen gediagnosticeerd met autisme.

Het is nog onduidelijk welk nieuw bewijs werd gepresenteerd aan de Italiaanse rechtbanken, maar het is een teken dat nu ook elders in de wereld instanties kunnen worden aangeklaagd.

Bron: Independent.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Nu nog mijn zus overtuigen want die heeft kinderen. Helaas ben ik nogal cynisch over de kansen over succes in deze want die is nogal goedgelovig wat de farmacie betreft en zet mensen die niet zo goedgelovig zijn graag in een hokje van gefrustreerde “strijders”.

Sonnie
Sonnie
11 jaren geleden

Mensen met kinderen leest dit a.u.b. goed en denk goed na of je iets wel of niet wilt! Ik heb ook kennissen waarvan de kinderen met autisme zijn gediagnosticeerd na vaccinatie.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

Nou niet de boel dooe elkaar halen, BMR staat voor BOF/MAZELEN/RODEHOND. Alle drie zijn ziekten. Dus hoe kan een vaccin tegen deze ziekten een ándere opwekken?

http://www.gezondheidsraad.nl/nl/adviezen/bmr-vaccinatie-en-autisme-geen-aanwijzingen-voor-een-verband

sas
sas
11 jaren geleden

Marcel attendeer je zus op de site kritisch prikken of verontrustemoeders.nl. Dan kan ze het zelf lezen en haar conclusies trekken. Het helpt niet om het mensen voor te kauwen,ze moeten het zelf onderzoeken en hun conclusies trekken…

groeten sas

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x