Gezondheid

Tinnitus: herrie in je oor. Hoe kom je er vanaf?

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens het NRC hebben ongeveer 1 miljoen mensen last van tinnitus. Dat is het hebben van een bepaald geluid in je gehoor dat alleen jij hoort. Dit geluid kan een fluittoon zijn of gerommel of geruis of een combinatie daarvan.

Ook kan de intensiteit variëren van zachtjes tot krankzinnig hard. Kun je je voorstellen hoe het is als je dag in dag uit last hebt van een verschrikkelijk geluid dat je niet uit kunt zetten?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Iedereen heeft weleens een pieptoon in het gehoor en bijna altijd gaat dat na een korte tijd vanzelf weer weg. Maar wat als dat geluid 10 keer zo hard is en nooit weggaat?

Psychologische gevolgen

Het is dan ook begrijpelijk dat de meerderheid van de tinnituspatiënten verschillende psychologische bijwerkingen hebben van tinnitus, die een verwoestend effect kunnen hebben op hun dagelijkse leven.

Depressie is er slechts één van, omdat tinnitus je hele leven kan beïnvloeden. Veel mensen zijn bang dat hun tinnitus nooit overgaat en zelfs erger wordt gedurende de tijd. Het is een gekmakende gedachte.

De meest effectieve behandeling

Maar wist je dat er een eenvoudige, zeer effectieve behandelmethode bestaat om van tinnitus af te komen? Deze methode bestaat al vele jaren en wordt met veel succes toegepast, waardoor mensen eindelijk weer de stilte en rust in hun hoofd kunnen ervaren.

Hoe werkt het?

Horen is iets dat je uiteindelijk met je brein doet. Je oren vangen geluiden op van buiten en zetten deze geluidstrillingen om in kleine elektrische signaaltjes. Dit omzetten vindt plaats in het binnenoor. Daarna gaan deze elektrische signaaltjes via de gehoorzenuw naar je hersenen waar ze geïnterpreteerd worden als geluid. Iets dat je hoort.

Wanneer er in dat proces een verstoring optreedt, kunnen je hersenen dit interpreteren als geluid. Je hoort in dat geval iets dat er eigenlijk niet is. Dat is wat we ook wel tinnitus noemen. Zo kun je een fluittoon, geruis, gerommel of andere vervelende geluiden horen die alleen jij hoort.

Nu is het menselijk brein in staat om ook geluiden weg te filteren. Denk maar aan mensen die bijvoorbeeld naast een spoorlijn wonen en niet meer horen dat er een trein voorbij rijdt. Of mensen die onder een aanvliegroute wonen, bijvoorbeeld in de buurt van Schiphol, die niet meer horen dat er vliegtuigen overkomen.

Innerlijke filter

De behandelmethode om Tinnitus tegen te gaan maakt gebruik van dit innerlijke filter in je brein. Je brein krijgt namelijk de opdracht om de ongewenste geluiden weg te filteren.

Deze behandelmethode werkt zo effectief en snel dat de storende geluiden steeds minder gehoord worden, totdat ze compleet verdwenen zijn. Je wordt als het ware ongevoelig voor die geluiden, omdat je brein ze niet meer registreert als geluid.

Annet maakte gebruik van deze methode en zei: “Deze sessie nog niet heel vaak geluisterd, maar toch al wat winst! De ergste fluittonen zijn weg. Nu wisselt het tussen bijna helemaal stil en ‘goed te doen’.”.

Hoe vaker je de sessie doet, hoe beter het resultaat.

En Henk zei: “voor het eerst sinds 15 jaar is het stil in mijn hoofd. Geweldig!”

Je gehoorkwaliteit verbetert en je krijgt eindelijk die stilte en rust die je zo graag wenst. Depressieve gevoelens die je had ten gevolge van tinnitus verdwijnen en je kunt weer genieten van zuivere stilte.

Audio-sessie

De behandelmethode bestaat uit een audio-sessie die je kunt downloaden en bijvoorbeeld via een smartphone of tablet kunt afspelen. Al na enkele keren luisteren zul je merken dat de intensiteit van je tinnitus afneemt.

Je kunt de audio-sessie op deze pagina downloaden. Normale prijs is 49,99, nu tijdelijk voor slechts 27 euro.

Klik hier voor meer informatie

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patricia Müller
Patricia Müller
4 jaren geleden

Voor mij is het voor al een reactie op het geknetter van de mobielmasten, dat permanent op het zenuwen-stelsel indruist. Ik heb het ook permanent, een marteling dei je leven waardeloos maakt. Permanente stress, als je een gevoelig zenuwen-stelsel hebt. Ook een aantrekkende slechtweer front doet dat. En een audiobandje kan de oorzaak van zo’n storing niet verwijderen, je hebt een gevoelig zenuwen-stelsel of je hebt het niet.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
4 jaren geleden

Magnesium schijnt bij veel mensen goed te helpen tegen dit probleem.

Only you
Only you
4 jaren geleden

Helemaal weg gaat het niet, wel op tijd rust en achtergrond geluiden dmv radio, podcasrt?

Erde
Erde
4 jaren geleden

Het is nooit still. Tenminste voor mij niet meer.
Ik weet niet of anderen het ook horen, maar ik hoor het constante gepiep van wifi.
Als ik in de stad ben is het heel luid. Soms een erge pieptoon die mij even in een soort van hersenvacuum zuigen. Dan ben ik licht duizelig en even van de wereld. Ik krijg er ook soms een bloedneus van.
Op het platteland is het geluid veel minder. Dus ik denk echt dat het met frequentie-vervuiling te maken heeft. Boven in de bergen is het helemaal stil.

Back to top button