Homepagina » Gezondheid » Tinnitus: herrie in je oor. Hoe kom je er vanaf?

Tinnitus: herrie in je oor. Hoe kom je er vanaf?

Volgens het NRC hebben ongeveer 1 miljoen mensen last van tinnitus. Dat is het hebben van een bepaald geluid in je gehoor dat alleen jij hoort. Dit geluid kan een fluittoon zijn of gerommel of geruis of een combinatie daarvan.

Ook kan de intensiteit variëren van zachtjes tot krankzinnig hard. Kun je je voorstellen hoe het is als je dag in dag uit last hebt van een verschrikkelijk geluid dat je niet uit kunt zetten?

Iedereen heeft weleens een pieptoon in het gehoor en bijna altijd gaat dat na een korte tijd vanzelf weer weg. Maar wat als dat geluid 10 keer zo hard is en nooit weggaat?

Psychologische gevolgen

Het is dan ook begrijpelijk dat de meerderheid van de tinnituspatiënten verschillende psychologische bijwerkingen hebben van tinnitus, die een verwoestend effect kunnen hebben op hun dagelijkse leven.

Depressie is er slechts één van, omdat tinnitus je hele leven kan beïnvloeden. Veel mensen zijn bang dat hun tinnitus nooit overgaat en zelfs erger wordt gedurende de tijd. Het is een gekmakende gedachte.

De meest effectieve behandeling

Maar wist je dat er een eenvoudige, zeer effectieve behandelmethode bestaat om van tinnitus af te komen? Deze methode bestaat al vele jaren en wordt met veel succes toegepast, waardoor mensen eindelijk weer de stilte en rust in hun hoofd kunnen ervaren.

Hoe werkt het?

Horen is iets dat je uiteindelijk met je brein doet. Je oren vangen geluiden op van buiten en zetten deze geluidstrillingen om in kleine elektrische signaaltjes. Dit omzetten vindt plaats in het binnenoor. Daarna gaan deze elektrische signaaltjes via de gehoorzenuw naar je hersenen waar ze geïnterpreteerd worden als geluid. Iets dat je hoort.

Wanneer er in dat proces een verstoring optreedt, kunnen je hersenen dit interpreteren als geluid. Je hoort in dat geval iets dat er eigenlijk niet is. Dat is wat we ook wel tinnitus noemen. Zo kun je een fluittoon, geruis, gerommel of andere vervelende geluiden horen die alleen jij hoort.

Nu is het menselijk brein in staat om ook geluiden weg te filteren. Denk maar aan mensen die bijvoorbeeld naast een spoorlijn wonen en niet meer horen dat er een trein voorbij rijdt. Of mensen die onder een aanvliegroute wonen, bijvoorbeeld in de buurt van Schiphol, die niet meer horen dat er vliegtuigen overkomen.

Innerlijke filter

De behandelmethode om Tinnitus tegen te gaan maakt gebruik van dit innerlijke filter in je brein. Je brein krijgt namelijk de opdracht om de ongewenste geluiden weg te filteren.

Deze behandelmethode werkt zo effectief en snel dat de storende geluiden steeds minder gehoord worden, totdat ze compleet verdwenen zijn. Je wordt als het ware ongevoelig voor die geluiden, omdat je brein ze niet meer registreert als geluid.

Annet maakte gebruik van deze methode en zei: “Deze sessie nog niet heel vaak geluisterd, maar toch al wat winst! De ergste fluittonen zijn weg. Nu wisselt het tussen bijna helemaal stil en ‘goed te doen’.”.

Hoe vaker je de sessie doet, hoe beter het resultaat.

En Henk zei: “voor het eerst sinds 15 jaar is het stil in mijn hoofd. Geweldig!”

Je gehoorkwaliteit verbetert en je krijgt eindelijk die stilte en rust die je zo graag wenst. Depressieve gevoelens die je had ten gevolge van tinnitus verdwijnen en je kunt weer genieten van zuivere stilte.

Audio-sessie

De behandelmethode bestaat uit een audio-sessie die je kunt downloaden en bijvoorbeeld via een smartphone of tablet kunt afspelen. Al na enkele keren luisteren zul je merken dat de intensiteit van je tinnitus afneemt.

Je kunt de audio-sessie op deze pagina downloaden. Normale prijs is 49,99, nu tijdelijk voor slechts 27 euro.

Klik hier voor meer informatie

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Erde schreef:

  Het is nooit still. Tenminste voor mij niet meer.
  Ik weet niet of anderen het ook horen, maar ik hoor het constante gepiep van wifi.
  Als ik in de stad ben is het heel luid. Soms een erge pieptoon die mij even in een soort van hersenvacuum zuigen. Dan ben ik licht duizelig en even van de wereld. Ik krijg er ook soms een bloedneus van.
  Op het platteland is het geluid veel minder. Dus ik denk echt dat het met frequentie-vervuiling te maken heeft. Boven in de bergen is het helemaal stil.

  15 likes
  • densie schreef:

   ja…helder, duidelijk…
   ga maar eens naar het strand van Rockanje bijvoorbeeld, tweede slag, zodra je over het duinpad op het strand komt…is het weg…de straling…zo goed als iig…
   Stilte…wow!

   tsja….
   en dan straks 5G
   oh my God….
   Nog even en ik zeg mijn mobiele telefoonabonnement op…
   Alleen nog vaste telefoonaansluiting…
   En Internet….mmmm…
   Gewoon mailen is genoeg toch?

   namaste

   7 likes
  • Patricia Müller schreef:

   Zo ook bij mij, in het beste geval is het een meer of minder zachte ruis waarmee ik goed kan leven, in het ergste geval klinkt het alsof iemand permanent glasflessen in de hoek gooit. Ik wens deze ziekt van harte aan al die psychopathen in bestuur en beleid van de Telecoms toe.

   7 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Voor mij is het voor al een reactie op het geknetter van de mobielmasten, dat permanent op het zenuwen-stelsel indruist. Ik heb het ook permanent, een marteling dei je leven waardeloos maakt. Permanente stress, als je een gevoelig zenuwen-stelsel hebt. Ook een aantrekkende slechtweer front doet dat. En een audiobandje kan de oorzaak van zo’n storing niet verwijderen, je hebt een gevoelig zenuwen-stelsel of je hebt het niet.

  11 likes
  • Weesje schreef:

   Is vervelend, die moderne stralingsbronnen. Wel zijn er producten om je te beschermen. Zelf veel baat bij producten van dooozz en hanger van Elohim Centre.

   1 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Magnesium schijnt bij veel mensen goed te helpen tegen dit probleem.

  7 likes
 • ster schreef:

  Ik ken iemand die hele dagen geluiden hoorde in der oor en dat al meer als 20 jaar toen ik tegen der zei, beschouw je hoofd als een radio en je oren zijn voortaan het knop uit dus je pakt je oor beet en draait die om en het geluid is uit gezet. En na meer als 20 jaar had ze rust in der hoofd.
  Ik ken er meer waar dit bij werkte. Evt draai je twee keer met je oor of met beide oren.
  Doe wat ej denkt wat het beste helpt bij je als je er last van hebt.

  5 likes
 • andere peter schreef:

  je kan ook vocht in je binnenoor hebben, of als kind gehoorschade opgelopen, of een chronische ontsteking daarbinnen… kan krijg je ook van dit soort “geluiden”

  4 likes
  • wysiwygman schreef:

   Ik heb het sinds begin maart, na een week subtropisch zwembad in Landal (Duitsland) een schimmelinfectie in het rechteroor opgelopen, de infectie stoorde me niet (was gewoon veel hard oorsmeer) maar na een week begon ik een pieptoon te horen, bij 2 KNO dokters geweest, hebben zelfs de moeite niet genomen om een oplossing voor te stellen, hebben zich blindgestaard op “gehoorverlies” in mijn linker (!!) oor dat ik al jaren heb en dat heb ik hen ook gezegd maar voor hen was het voldoende om de tinnitus op af te schuiven.
   Een antibiotica/cortisone zalf heeft de schimmel opgelost in 4 dagen (en de tinnitus is die 4e dag gedurende 1 dag en nacht volledig weggeweest !) maar de tinnitus is gebleven. Ik ben er van overtuigd dat mijn buis van eustachius chronisch ontstoken is nu en heb al vanalles geprobeerd. Momenteel spuit in nasonex en plop ik m’n oor om de nasonex in de buis van eustachius te krijgen, in combinatie met natrium bicarbonaat in wat citroensap & water (‘s morgens en ‘s avonds) om de schimmels in mijn lichaam aan te pakken.
   Sinds ik dit doe (een week ongeveer) heb ik de indruk dat de schimmel terug verschenen is in het rechteroor (na 4 maanden !) dus mogelijks wordt de schimmel toch verdreven uit het lichaam, ik hou vol.

   1 likes
 • ben schreef:

  ik had dat ook aan een kant rechts. een zware brom die dan hard soms zacht was. na een jaar ben ik gestopt met iedere week mijn oren schoon te maken en is het verdwenen dus van te vaak schoonmaken kan je het ook al krijgen

  4 likes
 • Isilwen Míriel schreef:

  Ik heb tinnitus in beiden oren, een luide pieptoon samen met een soort luid sissend/suizend geluid. En af en toe ook een soort van ratelend geluid, maar die is niet constant.

  Buiten dat ik er natuurlijk vanaf wil, kan ik het op de één of andere reden volkomen negeren, en hoor ik het pas echt als het bv ter sprake komt, of erover lees, zoals nu. Mind you, de tinnitus is bij mij dus ook altijd aanwezig, maar ik heb er geen overmatige last van. Als ik naar bed ga, en mijn hoofd het kussen raakt, dan ben ik weg, en wordt daar dan ook niet wakker van. Het gesnurk van mijn man, daar heb ik veel meer last, dat vind ik echt het meest verschrikkelijke geluid dat er bestaat, en daar kan ik gewoon de hele nacht van liggen. Dan ga ik beneden op de bank verder slapen. Opgelost, doe ik niet moeilijk over!

  4 likes
 • densie schreef:

  kom er nog even op terug…lees net op Niburu dat 5G is uitgerold in Adelaide…
  daar vallen de vogels dood uit de lucht, ogen vol bloed e.d. brrrr…

  hier in Nederland was dat ook, met spreeuwen…hadden ze een verklaring voor, die hadden giftige besjes van de taxus gegeten, ook raar hé, doen spreeuwen al als vanzelf niet..

  en beluister Harald Kautz Vella op YT (lange YT’s en ook een paar korte, die heel duidelijk zijn)
  e.a.

  namaste

  3 likes
 • Spade schreef:

  Heb het ook. Constant een hoge pieptoon soms met gekraak erbij maar dat laatste is iets minder geworden. Heb niet het idee dat de pieptoon nog hoger kan want het overstemt alles. Gelukkig kan ik het accepteren maar diep van binnen zit ik er toch mee. Heb het idee dat het met de bloedsomloop heeft te maken. Het enige wat het een beetje demp zijn magische truffels en paddo’s.

  2 likes
 • Madeloes schreef:

  het zou kunnen dat zeer gevoelige ‘mensen’ deze signalen oppikken en daardoor deze oorsuizingen ervaren.

  http://sosrff.tsu.ru/?page_id=19

  De afhankelijkheid van de amplitude van het gesondeerde signaal op de frequentie en de werkelijke hoogte.
  De amplitudes van de amplitude van de amplitude worden rechts van de grafiek weergegeven. De tijd op het ionogram komt overeen met de zomertijd Tomsk Summer (TLDF). TLDW = UTC + 7 uur.

  2 likes
 • Only you schreef:

  Helemaal weg gaat het niet, wel op tijd rust en achtergrond geluiden dmv radio, podcasrt?

  1 likes
 • x

  Check Also

  Tinnitus

  Tinnitus onbehandelbaar? Dit bewijst het tegendeel

  Tinnitus is een suizend, fluitend of ander ...

  The Hum: een mysterieus geluid dat overal ter wereld wordt gehoord

  The Hum: een mysterieus geluid dat overal ter wereld wordt gehoord

  Overal om je heen zijn geluiden. Misschien ...

  >