Gezondheid

In het Westen sterven jaarlijks ruim een half miljoen (!) mensen aan antidepressiva: “Ze doen meer kwaad dan goed”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Westen sterven ieder jaar een half miljoen mensen als gevolg van psychiatrische medicijnen. Dat zegt een Deense wetenschapper. Hij voegt toe dat deze medicijnen meer kwaad dan goed doen.

Peter Gøtzsche, directeur van het Nordic Cochrane Centre in Kopenhagen, legt in het British Medicine Journal in een vernietigende analyse uit dat de meeste mensen geen antidepressiva en medicijnen tegen dementie nodig hebben. Hij zegt dat veel onderzoek wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie, waardoor vaak een vertekend beeld zichtbaar wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Stoppen

Gøtzsche twijfelt openlijk aan de werking van de antidepressiva Prozac en Efexor. Uit klinisch onderzoek blijkt namelijk dat een placebo net zo goed werkt. Dierstudies laten daarnaast zien dat deze medicijnen schade toebrengen aan de hersenen.

Aanzien ze geen positieve effecten hebben, kunnen we net zo goed stoppen met alle psychiatrische medicijnen, aldus Gøtzsche. We kunnen volgens hem beter gelijk stoppen met alle antidepressiva, ADHD-medicatie en medicijnen tegen dementie, zodat we een bevolking krijgen die gezonder is en langer leeft.

539.000 sterfgevallen

Gøtzsche zegt dat drie soorten medicijnen – antipsychotica, benzodiazepinen en antidepressiva – ieder jaar 3693 sterfgevallen veroorzaken in Denemarken. Hij schat dat in de VS en de EU jaarlijks 539.000 mensen sterven als gevolg van deze medicijnen.

Allan Young van King’s College London en psychiatrisch patiënt John Crace zijn het niet met hem eens. Zij zeggen dat psychiatrische medicijnen net zo geschikt zijn als andere behandelingen voor complexe medische aandoeningen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Voor sommige mensen is het een oplossing, deze hebben er mooie verhalen over, en deze zijn waar. Anderen kunnen er echter helemaal niet tegen en kunnen zelfs er spontaan aan sterven. Deze vertellen dit meestal niet na, en de doctoren ook niet. Deze worden als ‘onverwachte medische bijwerkingen’ verklaard.

Als het aan mij ligt hoord anti-depressiva niet verboden te worden (drugs verbieden werkt sowieso averechts), maar ik vind wel dat er duidelijke waarschuwing op de verpakking moet staan dat het “levensgevaarlijk kan zijn voor sommige mensen”. En niet tussen een berg bijwerkingen weggewerkt met kleine lettertjes of op een papiertje erin. 1 zeer heldere zichbare zin op de voorkant van de verpakking. Eens kijken of hoeveel nieuwe mensen het dan gaan proberen.

Daan
Daan
8 jaren geleden

Duurt niet meer lang voordat farmaceutische bedrijven zo’n Gotzsche en British Medicin Journal zullen dagvaarden wegens laster.

Zo las ik dat het Voedingscentrum ook iedereen die kritisch is op het Voedingscentrum voor duizenden euro’s bedreigt met rechtszaken. Zie hier:

http://www.ahealthylife.nl/voedingscentrum-pakt-kleine-blogs-genadeloos-aan/

Aangezien verdedigen voor een rechtbank je duizenden euro’s kost, trek je dan je keutel natuurlijk meteen weer in.

Over een tijdje staat nog slechts in de bladen wat het grootbedrijf heeft goedgekeurd.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Er sterven wereldwijd heel wat meer mensen aan medicijnen (die eigenlijk ook niets anders dan ordinaire drugs zijn) dan aan harddrugs. Harddrugs zijn verboden omdat ze zo gevaarlijk zijn. Dit zou toch dan zeker ook een verbod op een heel groot deel van het chemische gif van Big Pharma moeten rechtvaardigen. Waar wachten ze op? Ze hebben toch altijd het beste voor met het volk, daar betalen we toch meer dan de helft van ons inkomen aan belasting voor, althans dat willen ze ons doen geloven. Of………….. pikken ze ons geld in en laten ze ons gewoon het liefst creperen ?

wolfje
wolfje
8 jaren geleden

ik heb het 9 jaar gebruikt wegens treiteren op het werk. het helpt geen moer

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x