CoronaBuitenland

Hoe ons belastinggeld tijdens corona buiten ons gezichtsveld wegstroomde via lobbyclubs als het WEF

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

In 2020 maakte het ministerie van Volksgezondheid een potje van de boekhouding. Er werden miljarden euro’s uitgegeven, maar het ministerie kon geen bonnetjes tonen.

Van een bedrag van 5,1 miljard euro is onduidelijk of het wel goed is terechtgekomen. De Rekenkamer zette daarnaast vraagtekens bij uitgaven van in totaal 4,3 miljard euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In 2021 is ruim 15,5 miljard euro aan uitgaven onrechtmatig tot stand gekomen, zegt de Algemene Rekenkamer.

Medewerking van politici

Tijdens de coronapandemie kwam er veel Nederlands belastinggeld terecht bij ngo’s, blijkt uit onderzoek van data-analist Cees van den Bos. Hoe dit geld is besteed, is door een inventieve constructie van lobbyclubs, ngo’s, bedrijven en filantropen buiten het gezichtsveld van het publiek gehouden, zo laten Wob-documenten zien.

Ook politici waren bij de lobbyclubs betrokken. Zo was toenmalig coronaminister Hugo de Jonge in 2020 voorzitter van de Global Health Security Agenda (GHSA). Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag zat in de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB). Beide ministers waren in deze periode lid van het World Economic Forum.

Kaag oefende haar politieke invloed uit om zaken voor deze lobbyclub gedaan te krijgen. Ze vroeg aan De Jonge om financiële bijdragen voor ngo’s die waren verbonden aan de lobbyclub waar hij in zat. Kaag liet daarnaast haar ambtenaren werk uitvoeren voor de GPMB.

Honderden miljoenen

Er stroomden vele honderden miljoenen Nederlands belastinggeld naar de lobbyclubs. Er ging 50 miljoen euro naar de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), die is opgezet door het World Economic Forum en de Gates Foundation.

Premier Rutte kondigde aan dat Nederland tussen 2021 en 2030 maar liefst 325 miljoen euro beschikbaar zal stellen aan GAVI, een ngo die is opgezet door onder meer de Gates Foundation.

Great Reset

Wat gebeurt er met al dat geld? “Het laat zich raden aan welke bedrijven dat besteed wordt: de bedrijven die gelieerd zijn aan de lobbyclubs zoals het WEF,” schrijft Van den Bos, toevoegende dat de voorwaarden en criteria die ngo’s hanteren voor het uitgeven van al dat geld onduidelijk zijn.

De grootste lobbyclub is zonder twijfel het WEF, dat met een eigen agenda een veel grotere transitie van geld en macht voorstaat onder de titel The Great Reset, benadrukt Van den Bos.

4.9 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erwin
Erwin
1 jaar geleden

En wat kun je daar tegen doen. Deze regering kan alles doen wat ze willen ze lachen ons gewoon uit waar we bij staan het maakt hun niets uit want ze hebben de wet achter hun staan en anders passen de wet aan zo als hun het uit komt.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Die hele COVID-1984-PSYOP was daar ook voor bedoeld…de Pensioenpotten leegroven, het MKB vernietigen, de Useless Eaters ruimen…nu niemand meer echt gelooft in de COVID-1984-Bullshit hebben ze maar besloten om WOIII wag the dog met Rusland te ontketenen , beetje inflatie, armoede etc. creëren..Je moet je Fraude toch op de één of andere manier enigszins zien te verantwoorden toch?

A van der Klooster
A van der Klooster
1 jaar geleden

We worden belogen en bedrogen. Dit zijn geen volksvertegenwoordigers meer ,maar criminelen.!

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Zulke berichten maken mij woest. Miljoenen weg geven aan derden en onze eigen landgenoten laten kreperen en bedrijven failliet laten gaan, boeren ruimen enz. Het is een GROF SCHANDAAL

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x