Buitenland

“Inbeslagname spullen Nederlandse journalisten is poging van MH17-onderzoekers tot censuur”

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland vreest dat de resultaten van het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne in 2014 zullen worden gecensureerd en het grote publiek niet bereiken. Dat heeft woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd.

Ze deed deze uitspraak nadat de Nederlandse autoriteiten materiaal in beslag hadden genomen dat door twee journalisten was gevonden op de crashplek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De wrakstukken van het vliegtuig ‘liggen nog steeds op de plek van de crash en worden niet onderzocht door de groep onder leiding van het Openbaar Ministerie’, aldus Zakharova.

Gecensureerd

“Wij zeggen al twee jaar dat belangrijke fragmenten van het wrak nog altijd op de rampplek liggen en niet zijn onderzocht,” citeerde persbureau TASS de woordvoerster.

“Nu zijn Nederlandse journalisten tot dezelfde ontdekking gekomen,” voegde ze toe.

“We zijn bezorgd dat deze informatie het grote publiek in Nederland en Europa niet zal bereiken omdat het materiaal mogelijk wordt gecensureerd,” benadrukte Zakharova.

Nerveuze reactie

“We zien de aanhouding van de Nederlandse journalisten als een nerveuze reactie van Den Haag op bewijs van incompetentie binnen het MH17-onderzoek,” klonk het.

Volgens haar komt er steeds meer bewijs waaruit blijkt dat de officiële onderzoeksresultaten inconsistent zijn.

Om gezichtsverlies te voorkomen is Nederland bereid journalisten de mond te snoeren die alleen maar proberen achter de waarheid te komen en hun professionele plicht vervullen, besloot de woordvoerster.

[TASS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AlbertV
AlbertV
7 jaren geleden

Natuurlijk moest Rusland, en specifiek Poetin, de schuld krijgen van deze misdaad. Tenslotte hadden de Amerikaanse geheime diensten de bewijzen daarvoor in de vorm van satellietbeelden die niemand mocht zien.
Dus vóór de onderzoeken begonnen stond al vast dat Poetin het had gedaan. Die onderzoeken hadden dus slechts tot taak “bewijzen” te vinden dat hij schuldig was. Dan moet je heel selectief gegevens gaan verzamelen. Logisch dat er dan een en ander blijft liggen.
Als er dan een paar slimmeriken met zaken aan komen zetten die het feestje verpesten moet je die stevig aanpakken.
Leve de beschaving!

Jelle
Jelle
7 jaren geleden

Ja, Nederland durft de waarheid niet aan,ze weten dat Rusland niet schuldig is .Maar ja Politiek is list en bedrog .
Dus voer je iets binnen uit Rusland, niet de regering waarschuwen anders wordt je ook opgepakt.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ja, precies zo lijkt het te zijn. Een verhaal dus wat keer op keer aangehaald moet blijven tot er 100 procent duidelijkheid is hoe het in werkelijkheid is gegaan. Leugenaars verdienen het niet met rust gelaten te worden.

William Tell
William Tell
7 jaren geleden

Het moet niet gekker worden, ik citeer NU.NL: Journalist Spekkers heeft alles in een vuilniszak meegenomen naar Nederland. Ik heb nog nooit een vliegmaatschappij meegemaakt die een “vuilniszak vol spullen” als cargo meenam. Verder word er continue over een BUK raket gesproken, terwijl tientallen getuigen hebben verklaard dat er “geen” raket is afgevuurd. Wel is melding van straaljagers. Ook zijn gegevensdragers met onder meer foto- en filmmateriaal van de crashsite in Oekraïne in beslag genomen. De rechter-commissaris heeft inmiddels geoordeeld dat dat terecht is gebeurd. Waarom is dat terecht? Mag een journalist zijn werk niet meer uitvoeren? Wat is er dan op de foto en filmmateriaal te zien? Als journalist moet je dus van alles wat je fotografeert en filmt kopieen maken en die separaat via een derde meegeven of per post versturen.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x