Homepagina » Buitenland » “Inbeslagname spullen Nederlandse journalisten is poging van MH17-onderzoekers tot censuur”
"Inbeslagname spullen Nederlandse journalisten is poging van MH17-onderzoekers tot censuur"

“Inbeslagname spullen Nederlandse journalisten is poging van MH17-onderzoekers tot censuur”

Rusland vreest dat de resultaten van het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne in 2014 zullen worden gecensureerd en het grote publiek niet bereiken. Dat heeft woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd.

Ze deed deze uitspraak nadat de Nederlandse autoriteiten materiaal in beslag hadden genomen dat door twee journalisten was gevonden op de crashplek.

De wrakstukken van het vliegtuig ‘liggen nog steeds op de plek van de crash en worden niet onderzocht door de groep onder leiding van het Openbaar Ministerie’, aldus Zakharova.

Gecensureerd

“Wij zeggen al twee jaar dat belangrijke fragmenten van het wrak nog altijd op de rampplek liggen en niet zijn onderzocht,” citeerde persbureau TASS de woordvoerster.

“Nu zijn Nederlandse journalisten tot dezelfde ontdekking gekomen,” voegde ze toe.

“We zijn bezorgd dat deze informatie het grote publiek in Nederland en Europa niet zal bereiken omdat het materiaal mogelijk wordt gecensureerd,” benadrukte Zakharova.

Nerveuze reactie

“We zien de aanhouding van de Nederlandse journalisten als een nerveuze reactie van Den Haag op bewijs van incompetentie binnen het MH17-onderzoek,” klonk het.

Volgens haar komt er steeds meer bewijs waaruit blijkt dat de officiële onderzoeksresultaten inconsistent zijn.

Om gezichtsverlies te voorkomen is Nederland bereid journalisten de mond te snoeren die alleen maar proberen achter de waarheid te komen en hun professionele plicht vervullen, besloot de woordvoerster.

[TASS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • AlbertV schreef:

  Natuurlijk moest Rusland, en specifiek Poetin, de schuld krijgen van deze misdaad. Tenslotte hadden de Amerikaanse geheime diensten de bewijzen daarvoor in de vorm van satellietbeelden die niemand mocht zien.
  Dus vóór de onderzoeken begonnen stond al vast dat Poetin het had gedaan. Die onderzoeken hadden dus slechts tot taak “bewijzen” te vinden dat hij schuldig was. Dan moet je heel selectief gegevens gaan verzamelen. Logisch dat er dan een en ander blijft liggen.
  Als er dan een paar slimmeriken met zaken aan komen zetten die het feestje verpesten moet je die stevig aanpakken.
  Leve de beschaving!

  43 likes
 • William Tell schreef:

  Het moet niet gekker worden, ik citeer NU.NL: Journalist Spekkers heeft alles in een vuilniszak meegenomen naar Nederland. Ik heb nog nooit een vliegmaatschappij meegemaakt die een “vuilniszak vol spullen” als cargo meenam. Verder word er continue over een BUK raket gesproken, terwijl tientallen getuigen hebben verklaard dat er “geen” raket is afgevuurd. Wel is melding van straaljagers. Ook zijn gegevensdragers met onder meer foto- en filmmateriaal van de crashsite in Oekraïne in beslag genomen. De rechter-commissaris heeft inmiddels geoordeeld dat dat terecht is gebeurd. Waarom is dat terecht? Mag een journalist zijn werk niet meer uitvoeren? Wat is er dan op de foto en filmmateriaal te zien? Als journalist moet je dus van alles wat je fotografeert en filmt kopieen maken en die separaat via een derde meegeven of per post versturen.

  33 likes
  • Peter schreef:

   Onderdelen van de cabinedeur zijn nooit meegenomen.
   Daar zaten
   30 mm mitrailleurkogels in.
   Dus toch nog een

   onderdelen van de deur zijn nooit meegenomen.
   daar zaten 30 mm mitrailleurkogels in.
   Dus toch een vliegtuig.
   deze ramp soap wordt vervolgd.

   8 likes
 • Bison schreef:

  Steeds en steeds meer komt naar boven dat de democratie erg onbetrouwbaar is en zelfs erger kan zijn dan een dictatuur. Immers, je kunt je alijd verschuilen achter een verkiezingsoverwinning of achter de ‘meerderheid’. En dan kan je echt alles uithalen wat je maar wilt.

  28 likes
 • B. van Dokkum schreef:

  Je kunt je afvragen welk belang er toch beschermd moet worden dat elk eerlijk onderzoek naar de feitelijke toedracht van de Ramp met MH17 moet worden gefrustreerd.
  Maar er is niets nieuws onder de zon: Verraderlijke Officieren van Justitie spelen een rol gesecondeerd door ijverig ja-knikkende geüniformeerde politievlegels; Laffe politici (zijn er ook andere politici?) die zich op de achtergrond houden en nu ook een Rechter-Commissaris die kennelijk bang is voor zijn promotiemogelijkheden (Een rechter maakt geen promotie als de Procureur-Generaal er niet mee instemt….).
  Over de “vrije en democratische Pers” zullen we het maar helemaal niet hebben….

  En het lekkere Nederlandsche volkje?? Ach, met allemaal heel veel ‘kennis-economie’ in het duffe hoofd weet niet beter dan aan de rand van een snelweg te gaan staan klappen voor een optocht van lijkenauto’s.
  De rasbedriegers Rutte en Timmermans hebben een makkie aan zo een klootjesvolk dat kennelijk niet anders kan dan kakelen over Zwarte Piet en “te Sorrug”.

  16 likes
  • Luna1 schreef:

   daar ben ik het helemaal mee eens,
   het demoniseren van Rusland is de enige opdracht die ze hebben gekregen van de Clinton Obama clan.
   Kijk ook eens naar the demonisation of Russia van David Icke

   6 likes
  • frans schreef:

   Het belang is: dat men, door de schuld bij Poetin te leggen en de wereld daar hysterisch op had gereageerd er de mogelijkheid groter was geworden een derde WO te ontketenen!
   Verder hangt het samen met wat Oekraine nu met zichzelf wil.
   De mogelijkheid om een samenhangend Oekraine te verkrijgen wordt gedwarsboomd door het westen!
   De staat is in 2-en gedeeld, verdeeld, verdeling. En daar verschijnt het oorlogsmonster!
   Tot op dit moment krijgt Rusland, Poetin overal des schuld van!
   Regeren is tot op kleuterniveau afgezakt. Wie is de leidster/leider? Nou? Inderdaad de schaduwen!
   We hebben inspirators nodig!
   Als een vliegtuigscherf daar verheldering in kan brengen is dat mooi. Maar de reden van het westen is klip en klaar. Alles doen om een 2e WO te krijgen.
   Maar.. die komt er niet! gewoon omdat wij het zat zijn en de bende door hebben. En dat we het door hebben is hun angst. nou, zijn zij ook eens angstig, want dat kenden zij nog niet!
   En dus grijpen ze om zich heen! En dus zijn ze echt in paniek! En dus maken ze rare sprongen!
   Maar rare sprongen hebben geen doel. En dus is het uit met de hegemonie van de duisteren en hun puppetregeringen.
   Op naar een Lichte wereld, vrede, vrijheid en vrije energie!

   6 likes
 • Jelle schreef:

  Ja, Nederland durft de waarheid niet aan,ze weten dat Rusland niet schuldig is .Maar ja Politiek is list en bedrog .
  Dus voer je iets binnen uit Rusland, niet de regering waarschuwen anders wordt je ook opgepakt.

  26 likes
 • exegese schreef:

  Ja, precies zo lijkt het te zijn. Een verhaal dus wat keer op keer aangehaald moet blijven tot er 100 procent duidelijkheid is hoe het in werkelijkheid is gegaan. Leugenaars verdienen het niet met rust gelaten te worden.

  20 likes
  • exegese schreef:

   De actie van de journalist heeft nu tot gevolg dat nabestaanden nieuwe acties eisen in Oekraïne om echt alle stoffelijke resten op te speuren en op een waardige manier te bergen. Een zeer begrijpelijke eis, en een nieuwe kans dat veel mensen hun ogen weer goed de kost geven op plaats delict zodat wellicht meer bewijs aan het licht zal komen. Ik blijf vurig hopen op waarheid en gerechtigheid.

   6 likes
 • De Waarheid schreef:

  Dat het zaakje stinkt is al duidelijk vanaf dag 1…, alleen nu nog de bewijzen boven tafel zien te krijgen, en dat zal best lastig worden gezien de belangen in oekraine….

  13 likes
 • Henk Azie schreef:

  Ja , en met dit nieuws van een paar dagen oud zijn nog steeds geen kamervragen gesteld. Dit zou toch koren op de molen van Omzigt moeten zijn, en waar blijft de PVV?

  11 likes
 • Bison schreef:

  Alles wat als bedreigend voor de eigen positie wordt ervaren, wordt gedwarsboomd.

  10 likes
 • PvD schreef:

  De onderste steen blijft onder liggen.

  9 likes
 • jenkem rules schreef:

  Rusland propaganda bladiebla rusland cencuur bladiebloe hahaha kijk nl ff shinen hiero is het kwartje al gevallen stelletje prutsers nl bananrepubliek corruptie belasting ontduiking propaganda all day everyday op de buis pedos aan de top noem het maar op slaap lekker lieve kinderen dag dag

  4 likes
 • klungel schreef:

  Serker nog,,rusland werdt al beschuldigt toen .MH17 nog vloog .

  3 likes
 • Elise49 schreef:

  Voor mij maakt het niet eens meer uit wie het heeft gedaan.(algemeen vooruit kijkend inzicht) De sancties treffen vooral gewone mensen in Rusland/Nederland/EU/Oekraïne/kleinere bedrijven. Die gaan failliet of worden dan overgenomen door grotere bedrijven. En dat is precies wat de NWO wil. Grote corporaties.
  Nog iets opvallends aan Rus dit, Rus dat. Vele gemeentes gebruiken hier Kaspersky(russisch) als beveiligingssysteem. Minister Kamp vertelde onlangs, dat ze schaliegas bedrijven gaan opzetten in Oekraïne. Nou lekker dan in de graanschuur/kippen bedrijven, waar wij producten van krijgen/de boel besmetten/ook voor de mensen daar. Er is zoveel meer wat niet strookt. Voor mij is het gewoon 1 grote soap/pot nat. incl. Rusland/WK 2018/zie logo/vlag sint petrusburg/draak/mascotte wolf enz. Iedereen weet nu toch inmiddels wel dat entertainment bij het elite programma/agenda hoort. Rusland symbool =de rode ster=rode kachina. Zie Hopi verhaal. Wij moeten denken dat er landen/wereld oorlog komt, maar de legers dienen uiteindelijk de komende natuurfenomenen/Event.
  Bewijs dat de oorlog in Oekraïne is vooropgezet: bekijk filmpje bij wanttoknow: Nederlander in Donbass.
  Alles en werkelijk alles wordt al eeuwenlang gestuurd via zon, maan en hemelkalenders. Dit is ook de reden waarom men technologie in versnelling heeft laten opkomen. Lasertechnieken/zendmasten/satellieten enz., zie piramides/zadenbunkers/Astro=ster/Zie Vaticaan /sterrenkijk wachttoren. Wacht= wachten op de komende ster.

  2 likes
  • Elise49 schreef:

   In feite kijken we naar een soap die om een dubbelster draait/event. Je zou er nu al een mythologisch verhaal van kunnen maken voor in het nieuwe tijdperk. Amerika= mad dog(lupus weerwolf(zie sterrenbeelden))/James Jim Mattis(zie nieuwe defensiepost Trump) versus de Grim/zwarte hond met rode ogen/zwarte russische terrier van het rode leger/(krim)/Poetin/sirius(ster). In Harry potter zijn het vrienden. Beide kunnen in hun gedaante verwisseling mens/dier verslinden.
   Als afsluiter van huidig tijdperk, heb je Bruno Mars met 24k magic/logo album romeinse cijfers XXIV= 2024. There is magic in the air.
   Nu schijnt lupus ooit de helderste ster te zijn geweest en Sirius heeft zijn plaats ingenomen.
   Sirius Astronomische feiten:
   Sirius absolute helderheid is 23 keer zo helder als onze zon en de vijfde dichtstbijzijnde ster op ons zonnestelsel. Bekend bij astronomen als Alpha Canis Major, het is de belangrijkste ster van het sterrenbeeld Canis Major (de Grote Hond). De helderste van de nachtelijke sterren, Sirius trok de aandacht van de vroege hemel watcher en kan zelfs gezien bij daglicht met een telescoop. Sirius is een dubbelster. Heel lang geleden, Sirius kon niet eens te zien in de hemel van sommige plaatsen. Dit was vanwege een fenomeen dat bekend staat als de Precessie. De precessie is een zeer langzame wobble van onze planeet nemen van de poolas van de aarde in een cirkelvormige swing van 47 graden elke 26.000 jaar.
   Wat betekent dit?

   1 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >